Pirmagimio besilaukianti dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė tikino, kad artimiausi jos planai – ne poilsis, o namo statybų pabaigtuvės.

Džiaugsmingais rūpesčiais gyvena ir politikė Agnė Bilotaitė. Svarbiausias jos tikslas šią vasarą – sėkmingai užbaigti Seimo sesiją ir susiruošti artėjančiai motinystei.

Kiek labiau atsikvėpti gali dainininkė Vaida Genytė. Ji pasakojo, kad nors užsakymų koncertams ir netrūksta, tačiau laiko atsikvėpti ji tikrai ras, o radusi keliaus ne į užsienio kurortus, bet į Lietuvos pajūrį.

B. Skurstenė-Serdiukė: didžiausias darbas – įsirengti namą iki vaikelio atėjimo

Dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė jau skaičiuoja paskutinius nėštumo mėnesius, tačiau veiklos nei profesinėje srityje, nei asmeniniame gyvenime jai netrūksta.

„Dabar didžiausias planas mūsų šeimoje – vaikelio laukimas ir namų įsirengimas, – DELFI pasakojo Baiba pridurdama, kad atostogų šiuo šiltuoju sezonu greičiausiai nebus. – Nebent kažkur spontaniškai nuvyksime, tačiau tikrai neplanuojame kažkokių atostogų. Nemanau, kad kažkur skrisime, nebent nuvažiuosime į kokį nors netolimą paplūdimį ar link Liepojos. Tikrai nieko neplanuojame, nes dabar didžiausias darbas – įsirengti namą iki vaikelio atėjimo.“

Baiba Skurstenė, Rūta Mikelkevičiūtė

Baiba ne tik lipa į sceną kaip solo atlikėja, bet ir moko mokinius dainavimo paslapčių. Vis dėlto, prasidėjus vasarai B. Skurstenė-Serdiukė pakoregavo savo darbų planą ir pasiliko vos kelis mokinius.

„Liko tik koncertai, kurių turiu suplanavusi iki pat rugpjūčio, – pasakojo Baiba ir nusijuokė. – Nebežinau, kaip rugpjūčio mėnesį koncertuosiu, bet kaip nors.“

Vis dėlto, jei Baibai pavyks su vyru ištrūkti nuo įsukančių darbų ir kiek atsipūsti, ji tikino, kad tikrai rinksis ne ežero pakrantę ir miško ramybę, o jūrą. „Esu užaugusi prie jūros, todėl man jūra yra viskas, – šypsojosi pašnekovė. – Dažniausiai važiuoju į Liepoją, iš kurios esu kilusi. Man ten gerai, ten mano šiltieji kraštai.“

A. Bilotaitė: tikiuosi, galėsiu daugiau laiko skirti sau

Politikė Agnė Bilotaitė taip pat gyvena pirmagimio laukimo džiaugsmu. Vis dėlto, kaip pati pasakojo, įsisukus į darbus sunku rasti laiko atokvėpiui, tad vos tik pasibaigs Seimo sesija, ji skubės susiruošti vaikelio atėjimui į pasaulį ir, jei spės, atsikvėpti bei pailsėti.

„Laukiu, kada pasibaigs sesija ir visi darbai, grįšiu į savo gimtąjį pajūrį ir skirsiu laiko pasiruošimui. Yra tam tikri darbeliai, kuriuos reikia pasidaryti, o laiko nelabai yra. Tikiuosi, galėsiu daugiau laiko skirti sau, nes reikia pripažinti, nėra daug galimybių atsipūsti“, – šyptelėjo pasakodama A. Bilotaitė.

Agnė Bilotaitė

Jei A. Bilotaitė galėtų rinktis, vasaros malonumams pasirinktų ne ežerų pakrantes ir ne užsienio kurortus, o lietuvišką pajūrį. „Vienareikšmiškai. Mūsų klimatas vasarą yra labai geras, todėl užsienis nevilioja. Ypač, kad turime tokį pajūrį. Dažniausiai aš, kaip pajūrio vaikas, renkuosi pajūrį“, – pasakojo pašnekovė.

Pasibaigus darbams ir prasidėjus vasaros sezonui A. Bilotaitė ketina pradėti ir motinystės atostogas. „Manau, kad nu to ir pradėsiu. Iš tiesų jau laukiu, kada pasibaigs sesija, noriu užsibaigti r pradėtus projektus, turiu įsipareigojimų ir terminų, – kalbėjo Seimo narė. – Kai pabaigsiu darbus, pradėsiu pasiruošimą vienam svarbiausių gyvenimo įvykių.“

Pasidomėjus, kada A. Bilotaitė ketina grįžti į darbus, ši pripažino, kad nėra linkusi tai griežtai įvardyti. „Gali būti visko, nors tikiuosi, kad viskas bus puikiai, kad nebus jokių problemų ir galėsiu protingai suderinti tiek darbinę veiklą, tiek svarbiausią – mamos darbą. Manau, kad kiekvienai moteriai tai yra svarbiausias dalykas gyvenime“, – šyptelėjo A. Bilotaitė.

V. Genytė: vasara yra toks laikas, kai nori nenori lepiniesi

Dainininkė Vaida Genytė, išgirdusi DELFI klausimą, ar ir jai, kaip daugumai atlikėjų, vasara yra pats darbymetis, kuomet nėra kada atsipūsti, ši šyptelėjo ir patikino, kad spės suderinti ir darbus, ir atostogas.

„Vasara yra toks laikas, kai nori nenori lepiniesi. Lepina oras, koks jis bebūtų. Vasara man visada yra toks atokvėpio laikas“, – pasakojo Vaida.

Vaida Genytė

Kokį poilsį mieliau renkasi V. Genytė: ramybę miškų apsuptyje ar saulės kaitrą ant smėlėto jūros kranto? „Mėgstu būti gamtoje. Maudynės, deginimasis. Myliu ir pajūrį, turime ir tokią vietą prie ežero, kur su malonumu ilsimės ir būname. Turbūt daugiausia laiko praleidžiu prie ežero, o pajūris vasarą dažniau būna darbo reikalais“, – apie savo atostogų įpročius kalbėjo V. Genytė.

Kelionių po užsienio šalis bei kurortus V. Genytės šeima nėra suplanavusi. „Gegužės mėnesį buvome Egipte. Vasarą planuojame praleisti Lietuvoje, o rudenį... Turbūt paieškosime saulės. Vasara reikia džiaugtis Lietuvoje“, – pasakojo pašnekovė.

Ir nors suplanuotų koncertų šią vasarą netrūksta, dainininkė tikino, kad tikrai ras laiko ir poilsiui. „Renginiai daugiausia suplanuoti savaitgaliais, todėl likusiomis savaitės dienomis galėsiu rasti laiko ir sau, ir poilsiui, ir laisvalaikiui“, – džiaugėsi pašnekovė.

Rūtos Mikelkevičiūtės ir Giedrės Talmantienės popietė su garsiomis moterimis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)