Praėjusį savaitgalį Šarūnas į kelionę vyko su atlikėju Vytautu Medinecku-Ironvytu – nebeveikiančioje ligoninėje Pripetėje jiedu nufilmavo humoristinį video, kuriame kalbama, jog Covid-19 neegzistuoja, o ligoninėse vietos – apstu.

„Nėra nei vieno žmogaus, nei vieno gydytojo, tai kur čia ta korona? Nėra čia jokios koronos, nesąmonė. Galime užeiti ir pažiūrėti, ar palatose kažkas yra, – vaizdo įraše kalba Šarūnas. – Lova tuščia, nėra nei vieno ligonio. <...> Ai, va, vienas ligonis yra.“

„Kažkoks absurdas, pinigus plauna tik tai, – sako kadre pasirodęs atlikėjas Ironvytas. – O tu esi girdėjęs, kad siūlo 300 grivinų už tai, kad pasakytum, jog tavo artimas serga korona?”

Toliau filmuojama tuščia, apgriuvusi ligoninė, senos likusios medicininės kortelės, išdužę langai, tuščios lovos.

„Visos tos ligoninės, kurios, sako, yra perpildytos, yra sąmokslas, melas, – toliau kalba Š. Jasiukevičius. – Manau, kad jums daugiau įrodymų tikrai nereikia. Aš jau įrodžiau tikrai, kad korona yra sąmokslo teorija, mitas. Kaip matote, ligoninė yra tuščia, nėra nei vieno gydytojo, nei vieno koronos paciento.“

Šis daugiau nei 21 tūkst. peržiūrų surinkęs vaizdo įrašas buvo pastebėtas ne tik kanalo gerbėjų, bet ir ne vieno kritiškai nusiteikusio žiūrovo – šie teigė, jog tokiomis jautriomis temomis šiuo metu juokauti nederėtų.

„Delfi“ susisiekė su kelionių į Černobilį organizatoriumi, žurnalistu Šarūnu Jasiukevičiumi. Vyras kiek nustebo, kad vos prieš tris dienas įkeltas vaizdo įrašas sulaukė prieštaringų komentarų, tačiau paaiškino filmuko mintį.

„Nuo pavasario, kada prasidėjo karantinas ir kai ėmė sklisti kalbos, jog visos ligoninės užimtos, kai kurie eidavo į jas ir filmuodavo, norėdami įrodyti, jog išties jos – tuščios, kad nieko ten nėra. Pagalvojome, kad galėtume padaryti pokštą, visų tų filmuotojų parodiją, – sako Šarūnas. – Juk ir tada, ir dabar yra netikinčių, kad virusas egzistuoja.“

Praeities žvalgas sako, jog geriausiai šiam epizodui filmuoti tiko Černobylio zonoje, Pripetės mieste esanti apgriuvusi ligoninė.

„Patikinu, kad šiuo atveju jokiu būdu nenorėjome paneigti, jog virusas egzistuoja. O ši ligoninė nuo 1986 metų stovi tuščia. Ko gero, šiuo laiku tai apskritai vienintelė tuščia ligoninė pasaulyje, – šypteli Š. Jasiukevičius. – Sunku ją buvo rasti, bet pavyko. O Ironvytas – geras aktorius, jam pavyko įsijausti į vaidmenį. Tačiau viskas buvo juoko formoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)