Agnė Grigaliūnienė: ši situacija nėra #metoo

Renginių organizatorė ir komunikacijos specialistė Agnė Grigaliūnienė sureagavo į Mykolui Majauskui pareikštus kaltinimus netinkamu elgesiu ir savo nuomone pasidalijo feisbuko anketoje.

„Dėl Mykolo Majausko. Kaip visada su šiomis istorijomis, tiesą žinos tik tie žmonės, kurie toje istorijoje dalyvavo, jei dalyvavo... Tik labai norėtųsi spaudos ir co paprašyti neklaidinti visuomenės. Nes ši situacija nėra #metoo. Merginų ir Mykolo nesiejo darbiniai santykiai ir jos nebuvo nuo jo priklausomos. (Skirtingai, pavyzdžiui, nuo VDA skandalų situacijos.)

Agnė Grigaliūnienė

Tiesą pasakius, tokioje situacijoje net nelabai suprantu, ką ten tirti. Juk du pilnamečiai žmonės galimai susitikę kavinėje galimai užėjo į butą... Ir tai darė savo noru... Bet, kaip moterį, komunikacijos srityje dirbantį žmogų – kas mane maloniai nustebino – tai Mykolas Majauskas, kaip politiko ir žmogaus pirmieji žingsniai – ne bėgti, mikčioti ir garsiai šaukiant neigti, o suspenduoti savo narystes partijoje ir savižudybių prevencijos komitete, siekiant išsiaiškinti situaciją.

Skamba šviesiai ir šiuolaikiškai. PA LAI KAU“, – feisbuke rašė Agnė ir prie įrašo paliko grotažymę #čianemetoo.

Andrius Užkalnis: gal aš būsiu kitas?

Palaikymą M. Majauskui feisbuke išreiškė ir Andrius Užkalnis, pasidalydamas savo nuomone. „Jeigu domina mano požiūris, tai prašau“, – socialiniame tinkle rašė apžvalgininkas ir išdėstė savo nuomonę punktais:

1) #metoo būna tada, kai priekabiautojas yra galios pozicijoje, ir ne išgalvotoje, o tikroje. Bosas, dėstytojas, samdytojas. „Visgi kaip ir lyg ir šioks toks autoritetas jaunesnei merginai“ – ne galios pozicija.

2) žmonės būna arba pilnamečiai, arba ne: „gal ir pilnametė bet na neaišku kiek subrendusi“ – šitos grožinės literatūros nereikia. Visi įgalūs pilnamečiai gali balsuoti ir rinkimų komisija balsavimo vietoje neklausinėja, kiek esi sąmoningas ir subrendęs ir ar gerai suvoki kas bus, jei balsuosi už Kęstutį Pūką. Visi įgalūs pilnamečiai atsako už savo elgesį.

3) ar derama lakstyti per mergas yra ne mano ir ne visuomenės reikalas, o Majausko ir jo artimųjų beigi tų mergų reikalas.

Viskas, ačiū.

Andrius Užkalnis

Paprašytas pakomentuoti, Andrius Užkalnis DELFI sakė: „Iki šiol laikiausi atokiau nuo #metoo temos, nes manydavau, nieko protingo nepridėsiu. Dabar matau, kad klydau. Bet nestabdoma beprotybė keroja ir dabar jau galima šaudyti visus vyrus iš eilės. Tai gal aš būsiu kitas? Kai susipažinau su savo drauge Fausta, ji buvo studentė, aš buvau vyresnis ir žinomas, be to, dažnai susitikinėdavau su studentais, skaitydavau paskaitas, būdavau seminaruose, atsakinėdavau į klausimus jų kurso ir bakalauriniams darbams – tai gal ir aš buvau galios pozicijoje? Nebaudžiamos rujojančios vyrų nekentėjos pavirsta šėtono dukromis, ir mes tai ir matome.“

Agnė Jagelavičiūtė: tokios istorijos pablogins tikrų aukų situaciją

„Siaubingai gaila Mykolo“, – taip savo įrašą feisbuke pradėjo stilistė Agnė Jagelavičiūtė.

„Jis apkabino merginą ir jo gyvenimas subyrės į šipulius. Ir niekam nerūpės, – rašė Agnė. – Užbėgdama už akių noriu pasakyti, kad nuolat kabinausi prie vyrų. Siunčiau žinutes. Nakvojau. Buvau pasimatymuose. Pavyzdžiui, su trimis nacionalinės premijos laureatais. Buvau jų ofisuose. Su kažkuriais buvo sekso. Mano vyrai visada buvo įtakingi. Nes aš su liurbiais nemiegu. Bet ne kartą esu pasakius ne. Nes man tie vyrai nepatiko. Kas įdomu, aš niekada negavau nieko iš tų įtakingųjų. Ir viską gyvenime teko daryti pačiai.“

Agnė Jagelavičiūtė

Agnė pateikė įžvalgą apie susidariusią situaciją: „Tokios istorijos pablogins tikrų aukų situaciją“. Įrašą socialiname tinkle ji pažymėjo grotažymėmis #metoo ir #atsipeikėk.

DELFI primena, kad antradienį INFO TV nuskambėjo merginos kaltinimas, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas. „Info dienos“ pašnekovė užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti.

„Aš žinau, kad esu ne viena. Žinau keturias merginas, kurias galėčiau įvardinti vardais ir pavardėm. Dvi tikrai buvo atsidūrusios jo bute Vokiečių gatvėje“, – nurodė mergina.

Trečiadienį M. Majauskas viešėjo DELFI. Apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (827)