Naujienų portalo DELFI kalbintos žinomos Lietuvos mamos vieningai sutaria, kad kūdikio susilaukusi moteris nebūtinai turi atrodyti susivėlusi ir išvargusi. 
Kate Middleton

Žinomos mamos pabrėžia, kad princese gali tapti kiekviena iš mūsų. Tereikia pačiai šiek tiek pasistengti.

Kalbintos pašnekovės taip pat pasidalino ir savo pirmosiomis nuotraukomis, kuriose jos įsiamžino ką tik susilaukusios vaikelio.

Niekas nepavers princese – tik tu pati

Po to, kai nepriekaištingoji K. Middleton pirmąkart pasirodė viešai su karališkuoju kūdikiu ant rankų, savo bloge „Beatos virtuvė“ nuomonę išdėstė ir žurnalistė, rašytoja ir kulinarinių TV laidų vedėja Beata Nicholson.

„Štai ta akimirka atėjo, kai mes dar kartą visi įsitikinome, kad pasakos yra realybė. Mes visi norime nors truputį gyventi pasakoje, nors truputį pakilti virš savo neplautų indų ir komunalinių mokesčių, projektų deadline’ų, ir pomidorų daigų – visi iki vieno norime gyventi pasakoje, kur viskas lengva, tobula ir gražu. Taip princesė sėkmingai išteka už princo, iš ryto pagimdo kūdikį su tobulais žandukais ir nepraėjus nė dešimčiai valandų po gimdymo ji jau stovi su Jimmi Choo aukštakulniais, šilkine suknele, tobulais kaip iš reklamos plaukais, rankose laikydama nėriniuose įsuptą kūdikį, – rašė B. Nicholson.
Beata Nicholson, praėjus penkioms dienoms po dukrelės Izabelės gimimo

– Visi matėme, piktos bobos burbėjo – vargšė, juk ji ką tik pagimdė, o jau, pažiūrėkite, su kokiais plaukais ir suknelėm stovi, nesuprantu, kas čia darosi, kur pasaulis, ritasi, leiskite jai pailsėti… Pačios prisimindamos savo visokius sunkius ir lengvesnius gimdymus, kai dar savaitę, o gal ir visus metus, buvo išmuštos iš savo gyvenimo ritmo ir formų.

Aš irgi vakar žiūrėjau tas tobulos Katie nuotraukas, ir net atsilošiau kėdėje: nuostabu, va čia tai moteris! Aišku, neeilinė čia moteris, nes juk ten visa padėjėjų ir PR specialistų, kirpėjų komanda iš karto buvo pristatyta į palatą. Bet tikrai ji stipri kaip plienas, su (kaip aš vadinu) viduje esančiu tvirtu kamienu. Štai – puikiai atliktas princesės darbas: (taip, darbas, nes jų darbas yra būti jais – princais ir princesėmis) šypsenos ir blizgančios garbanos, nuostabūs nude bateliai ir  gelsva kepuraitė – visas pasaulis gavo savo dozę. Pasakos nėra pasakos, jos yra realybė, tik ne visiems pavyksta joje gyventi.

Kaip sakiau, princesė iš ryto pagimdė, po pietų jau visa graži ir švytinti stovi, ir meiliai šypsosi. Ir nebandykite čia zirzti ir purslus taškyti, kad paprastos moterys taip neatrodo, o kas, jei joms kirpėją ir make up artist'ą į palatą?? Kodėl gi ne? Svarbiausia, manau, nenusiteikti, kad nėštumas, gimdymas ir vaiko auginimas yra kažkokia kančia ir bausmė, kaip daugelis norėtų jus įtikinti. Ir kad pagimdžiusi moteris savęs turėtų nerodyti dar bent šešis menesius…“

Gimdė toje pačioje ligoninėje

B. Nicholson pastebi, kad daugeliui Lietuvoje dar nėra įprasta, kad ryte pagimdžiusi moteris vakare jau važiuoji namo. 

„Man Lietuvoje neteko gimdyti, bet štai Anglijoje – teko. Ir net toje pačioje ligoninėje, kaip princai ir princesės. Tai leiskite jums truputį apie ją papasakoti. Tai didelė ligoninė, kuri turi visai nemenką akušerijos skyrių, o prieš septynerius metus atidarė net natūralaus gimdymo centrą. Aišku, garsiausias šios ligoninės sparnas – tai privatus LINDO wing, kur gimė ir pats princas, ir jo vaikai. Jis yra šalia, esu daug kartų praėjusi pro ten. Abu savo vaikus pagimdžiau ten. Jurgis gimė ryte, visas su dideliais žandais, apie vidurdienį atėjo Izabelė susipažinti su broliu, Izabelei dar nebuvo dvejų, gavo lėlę, o po pietų jau važiavau namo“, – prisimena Beata, kurią toks elegantiškas Katie pasirodymas įkvėpė ne piktintis, bet pasitempti. 

Kiekvienos kūnas skirtingas

Vaidai Skaisgirei juokingos interpretacijos, kad jei po gimdymo moteris atrodo gerai, reiškia ji negimdė.
Vaida Skaisgirė, praėjus porai mėnesių po gimdymo
„Kiekviena moteris yra labai skirtinga ir kiekvienos kūnas skirtingai reaguoja į visus pokyčius. Ir jei mama gerai atrodo ką tik susilaukusi vaikelio, reikėtų ne kritikuoti, o pasidžiaugti, kad jai taip puikiai susiklostė. Man tokios diskusijos, ar moteris po gimdymo turi atrodyti gražiai ar baisiai, yra juokingos. Svarbiausia, kad ji būtų sveika. Vaikelis taip pat“, – pabrėžė V. Skaisgirė, kuri viešumoje praėjus porai mėnesių po gimdymo taip pat atrodė nepriekaištingai.
Vaida Skaisgirė (dešinėje), praėjus porai mėnesių po gimdymo

Kalba iš pavydo

Dviejų vaikučių susilaukusi grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė sako, kad K. Middleton kritikuojantys žmonės tikriausiai kalba iš pavydo.
Vita Jakutienė, penktą mėnesį nėščia

„Svarbiausia moteriai neapsileisti pačio nėštumo metu. Tada ji ir ką tik pagimdžiusi atrodys puikiai. Kartais nėštukės neprisižiūri ir priauga labai daug svorio, todėl po gimdymo būna labai sunku atgauti formas. O jei moteris prisižiūri visą laikotarpį, tai ir ką tik po gimdymo ji atrodys gražiai, – neabejoja Vita. – Aš laukdamasi vaikų visada žiūrėjau, ką ir kiek valgau. Nesąmonė, kad besilaukiančiai reikia valgyti už du. Praėjus porai dienų po gimdymo aš jau ėjau į viešumą ir puikiai atrodžiau. Mano pagimdžiusios draugės taip pat labai gražiai atrodo ir tai pagirtina. O tos, kurios sėdi ir burba, tiesiog pavydi. Nes pačios kaltos dėl savo apsileidimo.“

DELFI primena, kad V. Jakutienė praėjus porai mėnesių po dukrelės Armandos gimimo, sukūrė grupę „Dolce Vita“. Reklaminėje fotosesijoje įsiamžinusi moteris demonstravo puikias kūno formas ir tobulą išvaizdą.
Vita Jakutienė, praėjus porai mėnesių po gimdymo

Taip gali atrodyti kiekviena

Vitos kolegė Skaistė Steikūnaitė neabejoja, kad su tokia gausia stilistų ir vizažistų komanda puikiai atrodyti gali bet kuri moteris.

„Jei gimdymas nebuvo sunkus ir ilgas, pasirodyti susitvarkiusiai ir stilingai apsirengusiai galima kiekvienai. Manau dauguma pastebėjo, kad K. Middleton iš ligoninės išėjo su nuo nėštumo dar pūpsančiu pilvuku, – sakė „Naujosios pupytės“ narė. – Mano gimdymas buvo nelengvas, truko ne dvi valandas. Bet nepasakyčiau, kad atrodžiau leisgyvė. Prireikė tikrai nedaug laiko atsigauti. Žinoma, būna visko, bet neabejoju, kad kiekviena iš mūsų gali atrodyti puikiai kiekviena iš mūsų.“
Skaistė Steikūnaitė, praėjus savaitei po gimdymo

Gražios ne tik pasidažiusios

Du vaikučius pagimdžiusi Inga Stumbrienė giria hercogienę, kuri viešumoje po gimdymo pasirodė nepriekaištingai susišukavusi ir subtiliai pasidažiusi. Nes karališkojo kūdikio susilaukusi Kate reprezentuoja ne tik savo šeimą, bet ir visą karališkąją giminę. Kaip žmonės reaguotų, jei viena garsiausių pasaulio moterų iš ligoninės išeitų susivėlusi, be makiažo, su nuskalbtu chalatu?

„Žinodama, kad visas pasaulio dėmesys nukreiptas į ją ir jos mergaitę, manau, ji teisingai pasielgė susitvarkiusi ir reprezentatyviai pristatė savo pagausėjusią šeimą, – sako I. Stumbrienė. – Žinoma, kiek žmonių, tiek nuomonių. Vieniems užtenka moterį puošiančios šypsenos ir spindinčių akių, be jokio makiažo. Kiekvienas supranta grožį labai skirtingai.“

I. Stumbrienė abejoja, ar iš lovos ką tik išlipusi susivėlusi moteris yra natūraliai graži. Kiekviena moteris bet kokiu atveju turėtų tvarkingai atrodyti. „Svarbiausia, kad moteris jaustųsi gerai. Ar su lūpų blizgesiu, ar be jo. Kai moteris laiminga, ji pasitiki savimi, puikiai jaučiasi ir spinduliuoja grožį“, – pabrėžia ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)