Ne visiems vakarienės restoranuose – dažna pramoga. Kai kurie svečiai, kalbėdami su DELFI, tikino, jog tokioms pramogoms laiko atranda tik kartais, tačiau mielai atskleidė, kuo dažniausiai mėgaujasi namuose.

Justė Arlauskaitė-Jazzu, į renginį atėjusi kartu su draugu Donatu Ivanausku, pasakojo, kad labai mėgsta šeimininkauti virtuvėje, tačiau šiuo metu dažnai tenka lankytis įvairiuose Vilniaus restoranuose.

„Eiti į restoranus tenka dažnai, nes turiu nemažai verslo susitikimų, aplanko draugai, – pasakojo Jazzu. – Turiu savo mėgstamiausių restoranų sąrašą ir Vilniuje, ir Lietuvoje. Jų yra labai daug ir labai gerų.“

Justė tikino, jog dažniausiai renkasi prancūzų virtuvę, nors ne ką mažiau patinka ir rytietiški patiekalai.

Ką Justė gamintų draugams? „Mano draugai labai skirtingi: vienas nori vegetariškai, kitas kepsnio, o pavyzdžiui Donatui patinka tiesiog voveraitės su bulvėmis ir raugintais agurkais, – vardijo J. Arlauskaitė-Jazzu. – Man pačiai labai patinka šviežia žuvis ir rytietiškos sriubos, tailandietiški patiekalai.“

Justė Arlauskaitė-Jazzu, Donatas Ivanauskas

Tiesa, įvardyti vieno patiekalo, kurį gamina dažniausiai, Justė negalėjo. „Dažnai gaminu kinietišką grybų sriubą, dar labai gerai ruošiu visokius sumuštinius. Skamba gal ir paprastai, tačiau juos gaminu labai kruopščiai, mėgstu meksikietiškas tortilijas. Dar kepčiau lazaniją, nors ją gaminu labai retai, turbūt dar tuno tartarą“, – nusijuokė J. Arlauskaitė-Jazzu ir prisipažino, jog nemoka gaminti tik šiek tiek, visuomet gamina daug maisto.

Į A. Užkalnio kvietimą teigiamai sureagavę ir į vakarienę atvykę Gabrielius bei Austėja Landsbergiai tikino, jog tokių vakarų būna retai, tačiau jiedu „planuoja“.

Pasidomėjus, kokia virtuvė jiems labiausiai patinka, Gabrielius nė nemirktelėjęs tarė: „Dzūkiška“.

Landsbergių namuose dažnai prie puodų stoja Gabrielius. „Ir sumuštinius gaminu prie puodų, makaronus verdu, virtinius. Susitvarkau su puodais“, – tikino G. Landsbergis ir, pažvelgęs į žmoną, pašmaikštavo, kad jam makaronus sekasi gaminti kur kas geriau nei jai.

Gabrielius ir Austėja Landsbergiai

Į klausimą, koks patiekalas galėtų būti įvardijamas, kaip mėgstamiausias jų šeimoje, G. Landsbergis nė nedvejojęs įvardijo virtinukus su grietine.

O ar G. Landsbergis eksperimentuoja virtuvėje? „Kartais virtinukus patiekiu su sviestu, o ne su grietine“, – šmaikštavo Gabrielius.

DELFI kalbintas Naglis Šulija pasakojo, kad jo šeimos namuose prie puodų stoja ir jis, ir jo žmona.

Kokį patiekalą dažniausiai gamina Naglis? Makaronus itališkai.

„Pirmiausia dedame keptuvę ant plytos ir įpilame šiek tiek aliejaus. Tada barstome šiek tiek raudonųjų pipirų. Po to ištraiškome šiek tiek kalamatos alyvuogių, priklauso nuo to, kiek bus valgančiųjų, jų gali būti keturios, šešios ar net aštuonios. Tada dedame kaparėlių ir įpjaustome pomidorų. Tik po to dedame faršą, geriausia veršienos, bet tinka ir jautienos. Dar reikia kelių lauro lapelių dėl aromato. Kol veršiena troškinasi, ją pabarstome provanso žolelėmis ir užkaičiame vandenį makaronams“, – vardijo N. Šulija.

Naglis Šulija su žmona ir dukra

Ant jo, kol verda makaronai, reikia nubėgti į daržą ir pasiskinti mažyčių pomidoriukų ir prigriebti saujelę petražolių.

„Faršą reikia sumaišyti su pomidorų padažu ir sudėti pastą, pagardinti bazilikais ir uždengti“, – šyptelėjo receptu pasidalijęs N. Šulija ir pridūrė, kad patiekalas puikiai dera su tauriais raudonos spalvos gėrimais.

Į A. Užkalnio kvietimą pavakarieniauti teigiamai atsakė Gabrielius Landsbergis su žmona Austėja, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Daiva Žeimytė, Justė Arlauskaitė-Jazzu su draugu Donatu Ivanausku, Naglis Šulija su šeima, Artūras Zuokas su žmona, Orijus Gasanovas, Rimvydas Valatka su žmona, Karolina Toleikytė, Indrė ir Morkūnas Jogailos, Simona Burbaitė, Asta Stašaitytė, Beata Nicholson su seserimi bei draugėmis ir daugelis kitų.

Kodėl A. Užkalnis svečius kvietė vakarienės? Apie tai skaitykite čia.

Vakaro akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)