Vienas garsiausių šalies atlikėjų Rytis Cicinas savo sūnų Adą šiandien palydėjo į trečią klasę. Klasės draugų ir mokslų pasiilgęs berniukas nekantravo, kada prasidės nauji mokslo metai.

„Visada prisimenu šią dieną ir tradiciją, kuomet dvyliktokai lydėdavo pirmokus. Šią šventę pasitikdavome su gladiole rankose, kaip prisimenu dar nuo vaikystės. Žinoma, ne visas rugsėjo 1-ąsias prisimenu ir nemažai laiko praėjo, tačiau šventiškos nuotaikos nepamiršau.
Ryčio Cicino sūnus Adas
Pats mokslų kartais laukdavau, o kartais ir ne, bet didelė šventė išleisti sūnų į mokyklą. Jis, kaip sakau, toks moksliukas, todėl tikrai laukia mokslo metų ir draugų. Džiaugiamės su žmona, kad dar patinka mokytis ir jam puikiai sekasi“, – pasakojo atlikėjas.

DELFI pašnekovas juokėsi, kad dar neprasidėjus atostogoms sūnus norėjo toliau mokytis ir nors vasarą susitiko su kai kuriais klasės draugais, ši diena visai klasei yra tikra šventė, kai vaikai galės pasidalinti vasaros atostogų įspūdžiais.

Buvusi dizainerė, o dabar komunikacijos specialistė Julija Žižė mokslo metų pradžiai puošė svarbiausią savo modelį – dukrelę Lėją. Ruošdama savo vyresnėlę žinoma moteris prisiminė ir savo mokyklinius metus. „Man ši diena reiškia naują pradžią, kai sau žadėdavau, kad pasistengsiu matematikoje, kūno kultūroje sieksiu naujų rezultatų, pasitempsiu chemijoje ir moksluose, kurie visai nepatiko ar nelabai sekėsi.
Julijos Žižės dukrelė

Iki ketvirtos klasės buvau pirmūnė, po to atsirado dalykai, kurie labiau traukė, o kai kuriuose net nesinorėjo stengtis, nes ir dabar tų dalykų neprireikia kasdienybėje. Na, o Lėja dar nelabai supranta, kas ta rugsėjo pirmoji, bet perkant gėlytes sakiau, kad visi mokytojai ir mokyklos su darželiais švenčia gimtadienį, todėl reikia nešti auklėtojai gėlyčių ir prasideda nauja mokslų metų pradžia“.

Julija sakė, kad dukters darželis šią dieną pasipuošė balionais ir atvyko animatoriai, kurie vaikams surengė spektaklį. Tiesa, nors kol kas jos dukrelės mažos, J. Žižė pasidomi ir šveitimo sistema bei mokyklomis. Ji pastebi, kad čia atsiranda vis daugiau pozityvių pokyčių.

„Žinau viena dalyką - investuoti į savo vaikus gali tik per mokslą! Baigus gerą mokyklą galima daug pasiekti“, – sako ji.

Šią dieną savo sūnų į pirmąją klasę palydėjo ir atlikėja Natalija Bunkė. Moteris džiaugėsi, kad komunikabilus berniukas jau susirado ir draugų.

„Puikiai prisimenu savo rugsėjo pirmąją. Man ji buvo labai įsimintina. Turėjau rožinę suknelę ir labai jaudinausi, nes ją siuvo mama. Taip norėjau kuo greičiau pasirodyti su ja klasės draugams, kad tokią gražią suknelę turiu“, – prisiminimais dalijosi ji.

Moteris juokėsi, kad vos tik atėjęs į mokyklą jos sūnus Kristupas netruko susidraugauti su bendramoksliais ir jau turi suolo draugą. „Greitai kartu susėdo į suolą (juokiasi). Žinoma, jis dar nelabai supranta, kas tai, bet tikrai laukia. Jau mums sudiktavo, ką atsinešti rytoj, todėl reikia aplenkti sąsiuvinius ir viską susidėti.
Natalija Bunkė su sūnumi

Tiesą sakant, jaudulio ir atsakomybės dabar daugiau. Atrodo, kad pati eičiau į tą pirmąją klasę ir kartu jaudinuosi už sūnų. Vis galvoju, ar viskas pavyks, nors tai tik smulkmenos. Jaudulį kelia galvojimas, ar viską spėsime, nepamiršime nieko. Į mokyklą reikės važinėti, todėl svarbu apgalvoti, ar pavyks spėti per kamščius“, – įspūdžiais dalijosi žinoma dainininkė.
Natalija Bunkė su sūnumi

Du vyresnėlius sūnus į mokyklą ir jaunėlį į darželį šiandien išlydėjusi verslininkė ir žinomo krepšininko Dariaus Songailos žmona Gintarė Songailė su DELFI bendravo po šventės mokykloje. Žinoma moteris sakė, kad šventinės nuotaikos jų namuose jautėsi dar besiruošiant mokslo metų pradžiai.

„Dar ir mano šeimoje, man augant, visada turėjome tradicinę vakarienę su visa šeima, kai grįžtama iš mokyklos. Taip bus ir šiandien. Kadangi mano brolis dar eina į mokyklą, vakare susitiksime visi pavakarieniauti.

Dar vakar marškinius lyginome, ruošėmės, pasakojome apie mokyklą. Šie metai mums yra ypatingi, nes ir Vėjas pirmąkart išėjo į darželį. Tai tikrai sukėlė daugiau jaudulio, tačiau viskas pavyko ir šventinės nuotaikos namuose netrūko“, – įspūdžiais dalijosi G. Songailė.

Žinoma trijų vaikų mama sakė, kad nėra iš tų mamų, kurios ypač jaudinasi ir nerimauja prieš išleisdama atžalas į mokyklą, nes tai – natūralus ir džiugus naujas etapas vaikų gyvenime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)