Sekmadienį su DELFI bendravęs atlikėjas sakė, kad dėl šio įvykio neišgyvena, nes nebuvo išgėręs. Rišliai ir mandagiai bendravęs scenos atstovas pasakojo, jog prieš keletą savaičių peršalo ir susirgo bronchitu, todėl gydytojai jam skyrė dviejų rūšių antibiotikus. Jis spėja, kad toks galėjo būti vartojamų vaistų poveikis, todėl savo noru atliko ir kraujo tyrimą, kurio rezultatai turėtų paaiškėti neilgai trukus.

„Juk matote, kad nepergyvenu, nes nėra dėl ko. Bus rezultatai ir viskas bus aišku“, – kalbėjo E. Dragūnas.

LNK žinioms E. Dragūnas taip pat sakė, kad savaitgalį lankėsi ligoninėje, kur jam buvo atlikta inhaliacija: „Gal kažkas suveikė ne taip“, – svarstė jis.

Tiesa, tokiais pasiaiškinimais toksikologai nėra linkę tikėti. Anot jų, nei inhaliacija, nei antibiotikai tokio poveikio suaugusio žmogaus organizmui neturi.

Toksikologė Laima Gruzdytė: alkoholis iš dangaus neatsiranda

Anot toksikologės Laimos Gruzdytės, jei vaistai vartojami pagal paskirtį nė vieni iš jų negali parodyti alkoholio koncentracijos kiekio, kuris būtų reikšmingas.

„Alkotesteris fiksuoja tik tai tą alkoholį, kuris skiriasi per plaučius iš kraujo. Yra vaistų, kurie savo sudėtyje turi alkoholio, vieni iš jų yra širdies lašai, įvairios tinktūros. Bet vėlgi, jeigu žmogus geria tokį kiekį alkoholio turinčio vaistų, jis turi būti atsakingas. Juk yra vaistų, kurių išgėrus išvis negalima vairuoti – vieni iš jų yra didelį alkoholio kiekį turintys vaistai“, – pabrėžė gydytoja.

E. Dragūno minimi antibiotikai, kaip teigia L. Gruzdytė, alkoholio kiekio sukelti negali, o jei dainininkas būtų vartojęs širdies lašus ar tinktūras, norėdamas pasiekti vidutinį girtumo laipsnį jų turėjo gerti ne lašais, o visais buteliukais.

„Yra ir homeopatinių vaistų, kurie savo sudėtyje turi alkoholio, bet suaugusiam vyrui jų reiktų gerti buteliukais, o ne lašiukais tam, kad gautųsi toks kiekis. Žmonės visada bando išsisukti, jeigu randa spragą, stengiamasi ją panaudoti, tai – žmogiška“, – pastebėjo ji.

„Sel“ lyderis minėjo, kad gydydamasis peršalimą naudojosi ir inhaliatoriumi, kuris neva galėjo taip paveikti jo organizmą, tačiau tai išgirdusi toksikologė tik šyptelėjo.

„Tai pasiteisinimas. Čia ne pirmas ir ne paskutinis atvejis, skambantis per visą Lietuvą, kuomet alkotesteris mistiškai parodo alkoholį, kuris neva nusileido kaip šventoji dvasia iš dangaus. Jis tikrai iš niekur neatsiranda, jis turi būti išgeriamas. Nei nuo kefyro, nei nuo raugintų kopūstų ir nei prisikvėpavus kelio dulkėmis jo kraujyje neatsiranda“, – DELFI sakė gydytoja.

Medikė pastebi, kad kiekvienas vairuotojas sėsdamas už vairo turi visada įvertinti bendrą savo savijautą – ypač jei tuo metu naudoja vaistus.

„Juk yra vaistų, kurie ramina, migdo, kuomet tikrai negalima vairuoti. Kelių eismo taisyklės nurodo, kad negalima vairuoti jei jautiesi prastai, silpnai ar esi pavargęs. Ne veltui išrašant vaistus ar jų informaciniame lapelyje yra visada nurodoma, ar jie veikia žmogaus budrumą, ar galima tų vaistų išgėrus vairuoti, ar ne“, – pasakojo ji.

Toksikologas Tomas Vilius Kajokas: testeriai nefiksuoja to, ko nėra

Medicinos mokslų daktaras, toksikologas Tomas Vilius Kajokas pasakoja, kad alkoholio matuoklis promiles gali parodyti tik vienu vieninteliu atveju – jei vartotų vaistų sudėtyje yra alkoholio.

„Tokių situacijų neturėtų būti, nebent vartojamų vaistų sudėtyje yra alkoholio. Suaugusiesiems skirti vaistai gali būti su alkoholiu, tačiau antibiotikai neišsiskiria per plaučius, todėl tokių dalykų jie negali sukelti“, – DELFI sakė gydytojas.

Toksikologas taip pat pastebėjo, kad reiktų atkreipti dėmesį į naudoto alkotersterio jautrumą.

„Kiekvienas testeris turi vis kitokias savybes, technines charakteristikas, kurias gamintojas turėtų apibrėžti. To reikia norint žinoti aparato jautrumą, kaip jis reaguoja. Viskas priklauso nuo techninių galimybių. Įprastai, testeriai nefiksuoja to, ko nėra“, – teigė jis.

T. M. Kajokas sakė girdėjęs ir anksčiau panašių istorijų: „Gyvenime visko girdi ir prisiskaitai, tačiau taip neturėtų būti“, – sakė medikas.

Teisę vairuoti dainininkas atgavo šių metų pradžioje

Šį savaitgalį policijos sustabdytas atlikėjas važiavo Šilutės plentu ir vairavo kabrioletą. Šaltiniai tvirtina, kad šįkart jam buvo nustatytas 0,71 (kitų šaltinių teigimu, alkotesteris parodė 0,78 promiles) promilės girtumas.

Įvykį stebėjusių žmonių teigimu, atlikėjas vairavo savo oranžinės spalvos „Lamborghini“, kurį ne kartą demonstravo ir gerbėjams socialiniuose tinkluose.

Šią transporto priemonę bei du policijos automobilius užfiksavo ir DELFI skaitytojas, klaipėdietis Tomas, kuris tuo metu važiavo pro šalį ir atsiuntė filmuotą medžiagą.

DELFI duomenimis, kiek anksčiau jau buvo pranešta, kad kelyje Vėžaičiai-Klaipėda šis automobilis kėlė avarines situacijas ir pavojingai manevravo. Taip jis ir atkreipė kitų eismo dalyvių dėmesį.

Remiantis LNK „Žinios“ informacija, kartu su E. Dragūnu buvo ir nepilnametis vaikas.

Kaip rašoma KET, transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (nustatytas lengvas neblaivumas (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo 300 iki 450 eurų. Be to, privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 1 m. iki 1,6 m.

Tik vasarį teisę vairuoti atgavęs E. Dragūnas dvejus metus automobiliu važinėjo sėdėdamas keleivio vietoje.

Dar 2015 metų gruodžio 9 dieną sustabdžius atlikėjo vairuojamą automobilį jam buvo nustatytas 1,65 promilių girtumas.
Keletui metų netekus teisės vairuoti jam teko iš naujo laikyti vairavimo egzaminą ir įgyti vairuotojo pažymėjimą. Tuomet bendraudamas su žiniasklaida atlikėjas teigė, kad jaučia itin didelę atsakomybę už savo veiksmus ir kaltę pripažino.

2015 metais policijos sustabdytas E. Dragūnas:

Už vairavimą išgėrus teisiamas E. Dragūnas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)