Kadangi konkurse Lietuvos televizijos rytinės laidos vedėja G. Pečiulytė dalyvauti jau negali, ji mielai sutiko būti piešinių vertinimo komisijos nare.

„Jei būtų įmanoma apdovanočiau visus vaikus. Gal dėl to, kad man pačiai vaikystėje geriau sekėsi dainuoti, o ne piešti, į gražiai piešiančius žmones žiūriu kaip į genijus. Man nesuvokiama ir net šiek tiek pavydu, kaip rankos judesiu jie sugeba popieriuje atkartoti tai ką mato ar įsivaizduoja. Žaviuosi ne tik rezultatu, bet ir pačiu procesu. Kartais suklūstu, kuomet išgirstu kalbant, kad piešti gali išmokti kiekvienas, jog šis talentas ne tik įgimtas, bet ir įgyjamas. Gal reikėtų pamėginti atrasti ir šią sritį“, – rytinės Lietuvos televizijos laidos vedėja G. Pečiulytė cituojama pranešime spaudai.

Vaikystėje Guodos tėveliai ant sienų kabino jos ir sesers piešinius. Kadangi sesers nameliai visada būdavo gražiau nupiešti, todėl būsimoji rytinės Lietuvos televizijos laidos vedėja svečiams sakydavau, kad čia – jos piešiniai.

„Labo ryto“ vedėja įsitikinusi, kad konkursai skatina vaikų aktyvumą, padeda ieškoti ir atrasti užslėptus jų talentus, o konkursas, kuriuo vaikai skatinami piešti gražiausius žodžius, puikiai iliustruoja, kuo gyvena šiuolaikiniai vaikai ir kas jų pasaulyje dabar svarbiausia.

Pirmą kartą organizuojamą vaikų piešinių konkursą „Nupiešk gražiausią žodį“ inicijuoja viena kalbines technologijas plėtojanti bendrovė kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvių kalbos institutu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją