Įžvelgia „Disquared“ kūrybos braižą

Naujausią kolekciją Goda pristatė lapkričio 9-ąją, Kaune. Nuotraukose jos glaustinukes demonstravusios šokėjos pristatė ir vieną naujieną – G. Alijeva ne tik atnaujino ant glaustinukių nugulančius piešinius, bet ir pristatė visą kūną dengiančius derinukus: glaustinukes bei tampres.

DELFI skaitytojai kūno spalvos glaustinukės, dekoruotos geometriniais juodos spalvos piešiniais, sukėlė įtarimų esą G. Alijeva šią idėją nukopijavo nuo dvejų metų senumo prekės ženklo „Disquared“ kūrinių.

„Disquared“ glaustinukėmis pasipšuosi J. Lopez komanda. Šokėja, stovinti Jennifer iš kairės, apsirengusi kūno spalvos glaustinuke, marginta juodomis geometrinėmis figūromis:

"Disquared" kūriniai

2015-ųjų „Disquared“ kolekcijoje buvo pristatytos įprastos glaustinukės ilgomis rankovėmis bei visą kūną dengiančios glaustinukės. Jas netruko pamėgti garsenybės. Kone ryškiausiai šio ženklo kūriniai sušvito Amerikos muzikos apdovanojimų scenoje, jais pasipuošė ir pati Jennifer Lopez, ir visa jos šokėjų komanda.

Tiesa, „Disquared“ kolekcijoje buvo sviejų rūšių glaustinukės: margintos tik juodais geometriniais piešiniais (tokiais puošėsi J. Lopez šokėjai) ir margintomis spalvotais piešiniais (tokia, visą kūną dengiančia, glaustinuke per pasirodymą puošėsi J. Lopez).

Godos Alijevos glaustinukių kolekcijos akimirka. Glaustinukės ir prie glaustinukių priderintos tamprės:

Godos Alijevos glaustinukės

G. Alijeva džiaugiasi, kad mato jos kūrinius

DELFI susisiekus su G. Alijeva, ši tikino nė nemačiusi „Disquared“ kūrinių. Negana to, jos kolekcijoje esą pristatyti ne visą kūną dengiančios glaustinukės, o vienodo dizaino glaustinukės ir tamprės. „Tiesiog buvo šou vakaras, todėl tampres priderinau prie tokių pačių glaustinukių, tačiau tai nėra komplektas“, – DELFI kalbėjo Goda.

Apžiūrėjusi „Disquared“ kūrinius, Goda nė kiek nenustebo, priešingai, pasidžiaugė, kad jos kūriniai matomi ir komentuojami. „Visada galima atrasti kažkokį analogą, nors aš tikrai niekur nesižvalgiau, o jei į kažką panašu, tai normalu. Juk neišradinėju naujo dviračio, – kalbėjo Goda. – Mandalos apskritai yra spalvotos, tai yra mano tematika ir net nežinojau, kad „Disquared“ turi kažką panašaus. Čia tas pats, kaip lyginti „Armani“ ir „Gucci“ kolekcijas, galbūt irgi rastume kažką panašaus. Smagu, kad lygina ir yra į kažką panašu, vadinasi gera linkme dirbu.“

Tiek „Disquared“ kolekcijoje, tiek naujausioje G. Alijevos kolekcijoje galima rasti panašių glaustinukių ilgomis rankovėmis:

G. Alijevos kolekcijoje pristatytos kūno spalvos glaustinukės su juodais geometriniais piešiniais, „Disquared“ mados namai pristatė ir juodais, ir spalvotais geometriniais piešiniais margintas glaustinukes. Su DELFI bendraudama Goda tikino, kad kiek ji pamena, panašias glaustinukes siūlė ir H&M mados namai. „Taip, mintis panaši, nors čia nėra kaip tatuiruotės, – apžiūrinėdama „Disquared“ kūrinius pasakojo Goda. – Čia daugiau raštai, o pas mane labiau kaip tatuiruotės.“

Tiesa, G. Alijeva prasitarė, kad atšilus orams ji savo klientes nudžiugins ir spalvotais geometriniais raštais margintomis glaustinukėmis. „Visai fainai, turėsime ir lietuviško kažko tokio. Smagu“, – pokalbio pabaigoje nusijuokė Goda.

G. Alijeva: sėdėjau vakarais ir spalvinau

Pristačiusi naują kolekciją G. Alijeva viešai pareiškė, kad jokie kaltinimai plagijavimu jai nebaisūs, nes visi ant glaustinukių ir tamprių atsiradę paveikslėliai esą jos pačios rankų darbas.

„Pati sėdėjau vakarais ir spalvinau mandalas, kitus mano sumanytus piešinius padėjo įgyvendinti dailininkė“, – pasakojo Goda.

„Ta mergina, kuri bandė mane apkaltinti plagiavimu, panašu, nurimo. Tačiau visas jos sukeltas „šuršalas“ padarė man paslaugą. Esu ne naujokė šou versle, tad seniai išmokau, kaip kiekvieną skandalą paversti maksimaliai naudingu. O man mesti kaltinimai buvo tarsi varomoji jėga kurti ir įrodyti, kad aš galiu“! – sakė Goda Alijeva.

Naujausia Godos Alijevos kolekcija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)