„Eidamas atsiimti apdovanojimo, Vidas Bareikis pabučiavo salės darbuotoją. Ar norėčiau, kad mane pabučiuotų kažkoks nepažįstamas, net jei populiarus, talentingas vyras (arba moteris)? Ne. Net su DiCaprio duotuoju momentu susilaikyčiau, žinokit. Bet gal nepamaišytų kibirėlis šalto vandens atsivėsinimui, kaltinantiems seksualiniu priekabiavimu.

Mūsų laikų problema yra neinterpretavimas kontekste. Mes nenorime konteksto. Mes norime kaltinti. O kai nežiūri konteksto, gali prasilenkti su sąvokomis.

Nejaugi tikrai kažkam tie bučiniai pasirodė seksualiai išreikšti? Ar tas žmogus nepažįstamą moterį bučiavo kaip kažkokį seksualinį objektą, ar kaip bet kurį žmogų, gyvūną, daiktą, kuris laimės akimirką pasimaišė kelyje? Tai – kas tik nori, tik ne seksualinis priekabiavimas. Nepagalvojimas, empatijos trūkumas, susireikšminimas – bet kas, bet ne seksualinis priekabiavimas.

Kaip ir sakiau – nenorėčiau, kad mane bučiuotų nepažįstamas žmogus – net iš laimės. Bet jei pabučiuotų, tai nenumirčiau ir traumuota gyvenimui nelikčiau. Ir išprievartauta nesijausčiau. Ir nemanyčiau, kad normalu taip jaustis. Gal jau gana to susireikšminimo“, – savo socialiniame tinkle skelbė ji.

Tokį įrašą F. M. Leščiauskaitės profilyje išprovokavo diskusija apie tai, kad minimas V. Bareikio poelgis įvertintas kaip netinkamas. Tiesa, dalis M.A.M.A žiūrovų jį priėmė su šypsena. Nepaisant to, pats dainininkas sutiko, kad jo spontaniškas poelgis buvo neapgalvotas ir atsiprašė.

DELFI susisiekus su V. Bareikiu, dainininkas sakė, kad pačios situacijos gerai neįsiminė ir kiek vėliau parašė įrašą „Facebook“, kuriame išsakė savo poziciją dėl šios situacijos.

„Eidamas atsiimti apdovanojimo pribėgau prie tuo metu ant raudonojo kilimo buvusios aptarnaujančio personalo darbuotojos ir tikrai šiais veiksmais nenorėjau įžeisti ar kaip kitaip pažeminti savo darbą dirbančios moters.

Labai atsiprašau, kad nesusitvardžiau išgirdęs netikėtą žinią apie laimėjimą. Šitas mano poelgis buvo spontaniškas ir neapgalvotas. Labai gailiuosi, nes galbūt įžeidžiau žmogų. Tikrai gerbiu visus ir savo sceniniais veiksmais nesiekiu įžeisti, pažeminti ar kaip kitaip skaudinti žmones. Noriu asmeniškai atsiprašyti“, – rašė jis.

Apdovanojimų užkulisiai:

Renginio akimirkos:

Raudonasis M.A.M.A kilimas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)