E. Žičkus su drauge atostogavo žvejų kaimelyje, esančiame Natalo valstijoje. Ši valstija, anot žinomo prodiuserio, laikoma saugiausia visoje šalyje. TV laidų kūrėjas džiaugėsi gerai pailsėjęs bei turėjęs galimybę pasidžiaugti vienų gražiausių Pietų Amerikos šalies paplūdimių teikiamais malonumais. Brazilijoje Edvardas lankėsi jau antrąjį kartą. Pirmąjį aplankė Amazonės džiungles.

„Kaimelio, kuriame gyvenome, paplūdimiai buvo beprotiškai gražūs. Tris kilometrus galėjai eiti – nė vieno žmogaus nesutiksi. Pasiimdavau knygą, gulėdavau baltame smėlyje, mėgavausi saule kasdien iki 16-os valandos, kol kylantis vandenyno vanduo imdavo skalauti kojas”, - įspūdžiais dalijosi jis.

Praėjusį šeštadienį bičiuliai sumanė aplankyti valstijos sostinę Natalą, sėdo į autobusą ir po neilgai trukusios kelionės vaikštinėjo du milijonus gyventojų turinčio didmiesčio senamiestyje. E. Žičkus susidarė ganėtinai slogų įspūdį apie šį miestą dėl jame buvusios nešvaros ir netvarkos. Esą šalia gražių Natalo bažnyčių – lūšnynai, gatvės taip pat netvarkingos, aplink daugybė kinų turgų. Praleidę gerą pusdienį mieste, draugai nutarė aplankyti dar vieną bažnyčią. Ją aplankę jiedu nuskubėjo prie netoliese buvusios autobusų stotelės judrioje gatvėje.

Į pro šalį važiavusį autobusą sulipo visi stotelėje buvę žmonės ir E. Žičkus su drauge pasiliko vienui vieni. TV laidų kūrėjas su savimi turėjo kuprinę, kurioje buvo du fotoaparatai, dokumentai, ką tik nupirktos lauktuvės.

„Staiga išvydau mūsų link dviračiu skriejantį vyrą, kuris mums portugalų kalba kažką rėkė. Iš pradžių nesupratome, kas vyksta. Jis žaibiškai nušoko nuo dviračio, išsitraukė peilį ir nusitaikė tiesiai man į širdį. Susigrūmėme. Peiliu jis prarėžė man ranką“, - siaubingas incidento detales pasakojo E. Žičkus.

Grumtynės tuo nepasibaigė. Veiksmas persikėlė į gatvę, kur užpuolikas E. Žičkų parvertė. Prodiuseris patyrė rankų ir kojų sužalojimus, tačiau vyriškis mosuoti peiliu nenustojo, toliau bandė atimti jo kuprinę.

„Grumtynės tęsėsi. Netrukus aš jį pargrioviau, tačiau jis ir toliau peiliu bandė mane sužaloti. Tuo metu draugė ieškojo pagalbos greta buvusiuose namuose, šaukė žmones. Netrukus išvydome mašiną. Draugė nubėgo prie jos ir kai ėmė kalbėti su automobilyje buvusiais žmonėmis, užpuolikas išsigando, žaibiškai užšoko ant dviračio ir pasišalino“, - apie laimingai pasibaigusį incidentą pasakojo Edvardas.

Keliautojų manymu, užpuolikas turėjo elementariausią tikslą – apiplėšti. Incidentas baigėsi laimingai bei atsipirko daugybinėmis rankų ir kojų traumomis, kurias E. Žičkus patyrė grumtynių metu, bei sudaužytu fotoaparatu.

„Mėlynės, nubrozdinimai, įdrėskimai, keli spyriai į šonkaulius. Toks incidentas man – pirmasis. Keliauju daug, tačiau žinau, kaip reikia saugotis. Niekuomet nesilankau atokiose vietose, o šis užpuolimas įvyko miesto centre, priešais Natalo kultūros ministeriją“, - pasakojo jis.

Nors tuo metu ir tvieskė saulė, o oro temperatūra siekė 42 laipsnius, ant įkaitusio akmens po grumtynių prisėdę bičiuliai jokio karščio dėl patirto streso nebejautė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją