„Esu įkūrusi pramoginių šokių mokyklą Vilniuje. Po vienu stogu sutalpinome skirtingų šokių mokyklas, tačiau šokių karaliaus – baleto – mokyklos neturėjome“, - DELFI kalbėjo šokių mokyklos įkūrėja. Moteris tikina pastebėjusi, kad žmonės vis labiau pradeda domėtis klasikiniais šokiais. „Klasika pradėjo dominti net suaugusiuosius“, - sakė pašnekovė.
 
K. Sliesoraitienė tikino, kad Amerikoje tokių šokių mokyklų yra daugybė, Lietuvoje – per mažai. Esą todėl ir kilo idėja po vienu šokių mokyklos stogu sutalpinti kelias, skirtingų šokių mokančias mokyklas.

Šokėja sakė visai atsitiktinai paskambinusi E. Špokaitei ir papasakojusi apie savo idėją. Šokių mokyklos savininkė nustebino baleriną pasiūlymu prisijungti ir mokykloje mokyti baleto. „Eglė man telefonu kalbėjo: „O kas jums pasakė, kad baleto mokykla yra sena mano gyvenimo svajonė?“, - kalbėjo Kristina. Moteris tikina susitarusi su pasauliui žinoma balerina bendradarbiauti.

„Eglė nieko nenutuokia apie mokyklos kūrimą, o aš, profesionali šokėja, negalėčiau mokyti baleto, todėl drauge sujungėme savo pajėgas. Pasakiau Eglei: man reikia tavęs, o tau – manęs. Koperuokimės ir darykim“, - apie bendradarbiavimo su E. Špokaite pradžią pasakojo moteris.

Šokių mokyklos savininikė kalbėjo ir apie sėkmingas derybas su N. Beliakaite, kuri turėjo pasiūlymą dirbti vienoje privačioje Amerikos baleto mokykloje, tačiau jo atsisakė. „Nelė turi pasaulinės pedagoginės patirties. Amerikoje ji dirbdavo ir su trijų metų vaikučiais, ir su suaugusiaisiais. Šiais metais jos nori kelios privačios baleto mokyklos Amerikoje, tačiau mes su Egle ją susitikome ir perkalbėjom. Ji nebevyks į Ameriką, pasilieka čia, Lietuvoje“, - pasakojo K. Sliesoraitienė.

Šokėja tikino, kad mokykla duris atvers rugsėjo antrąją savaitę ir džiaugėsi, kad jau dabar E. Špokaitės pamokas lankyti pageidauja 40-imt suaugusiųjų, iš jų septyni vyrai. Šokių mokytis panoro ir 150 vaikų. Suaugusieji mokyklą lankyti galės kartą per savaitę, norintieji – ne du kartus. Vaikai šokių pamokas lankys du kartus per savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją