Dvejus metus galvoje ir širdyje nešiojusi ir brandinusi idėją sukurti išskirtinę drabužių liniją didelius dydžius dėvinčioms moterims Erika kreipėsi į dizainerę Olesią Les. Būtent šių dviejų moterų duetas ir sukūrė pirmąją mados namų kolekciją.

„Baisu paleisti į gyvenimą šį savo kūdikį (juokiasi). Daug jaudulio, rūpesčio ir nerimo, tačiau viską stengiamės padaryti maksimaliai gerai. Buvo daug nerimo, darbo, bemiegių naktų ir net pykčio. Visa šeima prisidėjo prie to, nes teko ir vaikus prižiūrėti, ir namais rūpintis. Teko man kiek atsitraukti nuo šeimos ir namų. Taigi, su geromis emocijomis ir didžiuliu noru judu į priekį.

Dabar – mano akimirka. Anksčiau save labiau realizavo Merūnas, o dabar galiu tai daryti aš. Toks tarsi mūsų susitarimas. Palaikome vienas kitą ir niekada neribojame kūrybos ir noro kurti“, – pasakojo E. Vitulskienė.

Erika pasakojo, jog pastarosios keturios dienos buvo kupinos tik didelio darbo ir juokiasi, jog nuovargio ženklus pavyko paslėpti puikiu makiažu.

„Nuovargio daug, bet mane taip visi palaikė, jog negalėjau sustoti. Turiu nerealią komandą. Tiesą sakant, viskas pavyko gana netyčia. Susipažinau su fotografu Gediminu Daškevičiumi ir jo žmona bei dizainere Olesia Les, kuri ir sukūrė šią mano kolekciją. Ji dar kiek svarstė, o aš jau viską buvau suplanavusi ir žinojau, kaip tai turi atrodyti. Ji ir vaikelį pagimdė vos prieš keturias dienas, todėl tai labai simboliška. Ir jos vaikelio gimimas, ir mūsų bendro kūdikio – kolekcijos pasirodymas (šypsosi)“.

Erika neslepia, kad jos užduotis – leisti, kaip pati sako, jos likimo sesėms pasijausti puikiai ir atrodyti fantastiškai. „Drabužius pamatyti ir įsigyti bus galima internetinėje parduotuvėje, o ateityje taip pat atidarysime dvi parduotuves Kaune ir Vilniuje.

Rasti didesnių dydžių drabužius yra tikrai sudėtinga. Aš pati nežinau, ką būčiau rengusis jei ne užsienio šalys, kur tokių dydžių tiesiog yra daugiau ir yra drabužių pasirinkimas. Tad čia pamatysite tuos modelius, kuriuos mielai dėviu pati“.

Tiesa, sunkiausia užduotimi kūrybingai moteriai tapo modelių paieška. Ji neslepia, jog kai kurios merginos jautėsi nedrąsiai prabilus apie viešą drabužių pristatymą, tačiau tokia jų reakcija E. Vitulskienę tik dar labiau paskatino kurti ir taip keisti visuomenės požiūrį. Pašnekovė įsitikinusi, jog apkūnios moterys taip pat turėtų būti laimingos ir nesigėdinti savo iškilių formų.

Nors su vaikeliu Kaune likusi Olesia renginyje dalyvauti negalėjo, tačiau su jauduliu laukė pristatymo ir sekė naujienas.

„Kurti šią kolekciją buvo labai įdomu. Lieknos merginos turi bene vienodas figūras, o turinčios išraiškingesnes formas – visiškai skirtingas. Taigi, užduotis buvo ne tik sukurti drabužius, bet numatyti apkūnumo konstrukcijos ypatumus“, – sakė ji DELFI.

Dar prieš žmonai pristatant kolekciją salėje nerimastingai paskutinius štrichus dėliojo ir svečius pasitiko Merūnas Vitulskis. Operos solistas neslėpė, jog labai jaudinosi ir laukė šio renginio kartu su Erika, o vykstant pasiruošimo darbams jam teko atlikti ir asistento vaidmenį.

„Puikiai pažįstu Eriką ir žinau, kad jei tik ji kažko imasi, ji tuo dega ir nori padaryti idealiai Ji be galo stengiasi, kad viskas pavyktų idealiai. Aš savo užduotis žinau, tačiau ir klausiu jos, ką ji nori, kad padaryčiau. Ji turi tikslią viziją ir žino, ko nori. Manau, kad tai užtikrina sėkmę. Aš visada jai padėsiu, tačiau ji savarankiškas ir puikiai žinantis tai, ko nori žmogus.

Ji žino, kad kai ko reikės, aš ir pristatymą suruošti padėsiu, ir namus prižiūrėsiu ar prireikus ir ant scenos su suknele užlipsiu (juokiasi)“, – kalbėjo garsus atlikėjas.

Pristatyme taip pat dalyvavo ir hitais jau tapusius savo kūrinius bei vieną populiariausių šios vasaros dainų „Suknelė“ atlikęs dainininkas Vaidas Baumila, šokėja Eglė Straleckaitė, papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)