Skandalais garsėjantys atlikėjai be jų neapsiėjo ir teisingumo rūmuose: E. Lisauskienė pareiškė nepasitikinti teisėja tik todėl, kad ši gyvena Vilniuje.

„Aš manau, kad jūs galite būti šališka. Aš esu kaunietė, Eugenijus – klaipėdietis, o teismo posėdis vyksta Vilniuje. Aš nesuprantu, kodėl taip yra, vadinasi jūs galite būti šališka“, - bylą nagrinėjančiai teisėjai Danutei Mickevičienei pareiškė E. Lisauskienė.

Teisėjai kelis kartus pasiteiravus, ar E. Lisauskienė jai reiškia nušalinimą, moteris nusiramino.

Teismo posėdžio metu paaiškėjo, jog E. Lisauskienė nėra susipažinusi su skundo turiniu, todėl buvo paskelbta dešimties minučių pertrauka, kurios metu jai buvo suteikta galimybė perskaityti reikiamus dokumentus. Moteris skaitė neilgai, daugiau laiko ji skyrė įvairiausioms replikoms ir „akmenų mėtymui“ į E. Ostapenkos „daržą“.

„Juk turi būti kažkoks tyrimas, kuris parodytų, kas - gėjus, o kas – lesbietė“

E. Lisauskienė neigė E. Ostapenką vadinusi gėjumi, homoseksualu ar „tuo žodžiu iš p raidės“. „Tokie žodžiai iš mano lūpų tikrai neskambėjo. Juk yra laidų įrašai. Aš tik mačiau, kaip jie susirašinėjo žinutėmis apie meilę, atsimenu, kaip A. Manikas maldavo jam išnuomoti butą pusei metų, kad galėtų ten gyventi su E. Ostapenka“, - teismo posėdžio pertraukos metu niekieno neklausiama postringavo atlikėja iš Kauno.

„Eisime visi į ligoninę orientacijos tikrintis. Juk turi būti kažkoks tyrimas, kuris parodytų, kas - gėjus, o kas - lesbietė. Jei mane kas apšauktų lesbiete, kaip aš turėčiau įrodyti, kad tokia nesu? Tikrai nėra tokio tyrimo?“ – jau nusiminusi teiravosi E. Lisauskienė.

Pasibaigus pertraukai skirtam laikui ir sugrįžus teisėjai, E. Lisauskienė prisipažino, kad jai reikia laiko nuodugniau susipažinti su E. Ostapenkos skundu. Teismas nusprendė posėdį atidėti dviem savaitėms bei pasiūlė E. Lisauskienei susirasti advokatą. Moteris patikino neturinti tokios galimybės ir paprašė suteikti jai valstybės finansuojamo teisininko paslaugas.

„Aš net neturiu pinigų važinėti į šituos posėdžius. Perkelkite bylą į Kauną“, - reikalavo ponia iš laikinosios sostinės.

Galėtų susitaikyti, jeigu viešai atsiprašytų

Kantriai klausiusi teisėja D. Mickevičienė proceso dalyvius informavo, jog kitame posėdyje toliau bus svarstoma, ar iškelti baudžiamąją bylą. Ji taip pat priminė, jog privataus skundo bylose pirmoji teismo funkcija yra taikinamoji, todėl patarė pabandyti taikiai išspręsti kilusį konfliktą.

Paskatinta posėdį stebėjusių žurnalistų E. Lisauskienė nužingsniavo pasikalbėti su E. Ostapenka bei aptarti susitaikymo galimybių, tačiau šis su moterimi nebendravo ir patarė kalbėti su jo advokate. Pastaroji taip pat nesileido į diskusijas.

Po posėdžio E. Ostapenko prisipažino sunkiai sergąs, todėl visų komentarų patarė prašyti advokatės. Pastaroji, paklausta, ar susitaikymo galimybė yra reali, patikino, jog taika gimsta dar sunkesnėse bylose nei ši, todėl nereikėtų atmesti šios galimybės: „Jei E. Lisauskienė viešai atsiprašytų už savo žodžius, tuomet viskas įmanoma. Net sutuoktiniai po muštynių susitaiko. Reikia visų pirma išklausyti, ką ji gali pasakyti, o po to jau galvosime. Viešas apšmeižimas taip lengvai neužsimiršta“.

Ankstesniame teismo posėdyje E.Ostapenka tikino nežadantis taikytis su E. Lisauskiene ir sieksiantis, kad jai būtų pritaikytas Baudžiamojo kodekso straipsnis dėl šmeižto bei priteistas 20 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimas.

„Ji per televiziją pasakė, kad aš tipo labai myliu A. Maniką, tačiau aš jo net nepažįstu, tik kartą mačiau savo albumo pristatyme bei po jo pavežiau iki Kauno, - tuomet teisme kalbėjo E. Ostapenka. – Keista, kad ji žino, ką aš myliu, ko nemyliu. Ji prieš visą Lietuvą kalbėjo, kad mes glėbesčiavomės, kad esu gėjus.... Ji tai turės įrodyti teisme, tačiau esu 100 procentų garantuotas, kad to nepavyks padaryti ir už tai ji bus nubausta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją