Realios laisvės atėmimo bausmės išvengusi aktorė Eglė Jackaitė net ir po teismo nuosprendžio tebeįrodinėjo esanti nekalta ir jokios žalos valstybei esą nepadariusi. „Mano darbdaviai įmokų „Sodrai“ pervedė daugiau nei aš gavau kaip motinystės pašalpą. Tai apie kokią žalą mes kalbame?“ – pasibaigus posėdžiui Klaipėdos miesto apylinkės teisme stebėjosi aktorė.

Byloje valstybės kaltinimą E. Jackaitei palaikęs prokuroras Vyrautas Kukaitis teigė neradęs galimybės jos atleisti nuo įkalinimo ir prašė aktorei skirti griežtesnę bausmę – laisvės atėmimą iki vienerių metų, o savo kaltę pripažinusiai aktorę savo nekilnojamojo turto agentūroje įdarbinusiai Erikai Kabečiūtei – daugiau nei 18 tūkstančių litų baudą.

Pastaroji gavo 15 600 litų baudą. Ji teismo posėdyje, kuomet buvo skelbiamas nuosprendis, nepasirodė.

Ši moteris prisipažino, jog prieš keletą metų fiktyviai įdarbino aktorę, kurios mėnesinis atlyginimas per porą dienų pakilo net dvylika kartų – nuo 1000 litų iki 12 000 litų. Už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą E. Kabečiūtei pasiūlyta 18,2 tūkstančių litų bauda.

E. Jackaitė teigė dar nenusprendusi, ar skųs šią teismo nutartį. „Pasitarsiu su advokate. Dabar aš esu labai pavargusi ir skubu ruoštis spektakliui“, - sakė aktorė.

Eglė Jackaitė teisme

2008 metais, pasijutusi nėščia, E. Jackaitė įsidarbino nekilnojamojo turto bendrovėje. Teismas nustatė, kad tuo metu ši įmonė ne tik neuždirbo nė vieno lito, bet ir turėjo neigiamą balansą. Todėl vos po kelių dienų sudaryta darbo sutartis, pagal kurią E.Jackaitei turėjo būti mokama 12 tūkst. litų alga, neatrodė logiškas sprendimas. Juolab kad kai kurie bendrovėje dirbę akcininkai gaudavo vos 1,5 tūkst. litų mėnesinį atlyginimą. Nepaisant didžiulio užmokesčio, brangiai apmokama darbuotoja nesudarė nė vieno sandorio.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad aktorei alga buvo sumokėta pinigais, kuriuos ji ir jos tuometinis sugyventinis buvo pasiskolinę iš banko. 45 tūkst. litų iš šios paskolos buvo pervesta į vienos akcininkės sąskaitą, o ši pervedė į bendrovės sąskaitą. Dalis šios sumos, kaip socialinio draudimo įmoka, buvo pervesta „Sodrai“, o kita – E. Jackaitei.

Remiantis duomenimis apie tokią algą, taip pat pridėjus ir darbo užmokestį Klaipėdos dramos tetre, E. Jackaitei „Sodra“ sumokėjo per 32 tūkst. litų dydžio motinystės pašalpą. Atmetus uždarbio Klaipėdos dramos teatre dalį, pasak kaltintojo, E.Jackaitė neteisėtai gavo beveik 25 tūkst. litų.

Jei nebūtų pradėtas tyrimas, per dvejus metus už vaiko priežiūrą E.Jackaitė ketino gauti dar 139 tūkst. litų.

Teismo išvakarėse DELFI pakalbino E.Jackaitę. Besiruošianti teismo nuosprendį išgirsti aktorė teigė: „Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad nejaučiu nerimo ar ši situacija yra labai maloni, tačiau tikiu, kad rytojus ateis ir praeis, o gyvenimas tęsis toliau ir niekas nepasikeis. Be kita ko, tai nėra paskutinė instancija, tad jeigu nuosprendis bus blogiausias, visada galiu kreiptis kitur“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją