– Kaip iš tiesų gyvenate?

– Aš normaliai. Nesiruošiu nusileisti šitiems bedieviams. Jis už namo toliau geria automobilyje arba garaže. Man toks vyras nereikalingas. Aš jį dovanoju toms, kurios jį užjaučia. Neturiu laiko tokiems netikėliams, nes dirbu ir viena auginu vaiką. Dar ir namus viena prižiūriu ir viską laikau ant savo nugaros. Man gėda, kad jis yra dukros tėvas. Gėda. Susiraskite jį ir tada jums viskas paaiškės.

– Kodėl niekada nesutikdavote kalbėti žurnalistams ir nepasakojote apie savo išgyvenimus, nors visa Lietuva jau daug metų svarstė, kaip jūs visa tai kenčiate?

– Kiekvienas tas straipsnis yra gėda man ir vaikams. Ir be mano dukrelės jis turi dar keturis vaikus. Tačiau tylėti nebegaliu. Tie, kurie mane pažįsta ir dirba kartu, žino, koks aš žmogus. Einikį gali palaikyti tik tokio pačio lygio žmonės. Aš meldžiuosi, kad tik atsirastų, kas jį priimtų kuo greičiau, kokia guodėja. Žiauru kai įsideda skelbimą (G. Einikis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje buvo išpublikavęs žinutes tikėdamasis rasti moterų už pinigus), kad ieško ne sugėrovių, o sugulovės. Tai apgailėtina.

– Tačiau jūs vis dar susituokę. Tiesa?

– Taip, bet jei žmonės gyvena po vienu stogu ir turi antspaudą nebūtinai jie yra vyras ir žmona. Jis yra laisvas vyras. Ko jis įsisiurbė į mane? Tokios kaip aš išmirusios kaip dinozaurai ir tokios turi viską vilkti ant savo nugaros. Neberas tokios ir negalės gulėti ir žaisti žaidimų.

– Ar artimieji padeda kovoti su vyro priklausomybe?

– Šiandien buvo atvažiavęs Gintaro Einikio tėvas ir grasino man. Jis norėjo suduoti man į veidą, vėliau trenkė kumščiu. Buvau ir policiją iškvietusi ir pareiškimą parašiau. Einikis žadėjo važiuoti gydytis į Švėkšną, o tėvas vėl palaiko sūnų ir jis atsisakė važiuoti gydytis, įžeidinėjo mane. Buvo mane kažkada ir apšmeižę, kad pavogiau pinigus, nors Einikis buvo apsvaigęs, o jo sesuo rado pinigus, nors apie tai, kad rado, spaudai nepapasakojo. Likau apšmeižta. Jo tėvas taip pat nuolat grasina mane apipilti rūgštimi. Bijau, kad man kas nors gali nutikti.

– Kur šiuo metu yra jūsų dukrelė? Ar ji mato konfliktus namuose?

– Ne. Vaikas yra darželyje. Jis dienomis gerdavo ir landynėse gyvendavo, o vakar vakare grįžo namo, kad išsiblaivytų, nes buvo prižadėjęs važiuoti gydytis. Tačiau atvažiavo tėvas ir vėl palaiko sūnų alkoholiką. Taip pat kai pirkome butą užrašėme jį ant tėvų. Aš net paskolą esu paėmusi ir prieš mėnesį bandžiau išsikraustyti, bet man neleido ir likau, nes žadėjo gydytis.

– Ar tiesa, kad jūs išmušėte jo automobilio langus?

– Taip. Išmušiau tuos langus, nes ten pasidarė landynę. Automobilį pirkome ne tam, kad jis su pijokais gertų ir važinėtų girtas. Jis bet kada gali užmušti žmogų ir net neprisimins, kad vairavo. Tai labai pavojinga. Man trūko kantrybė, kai nuo ryto geria ir grįžta namo, puola mane. Aš ne geležinė.

Jis šlapinasi į kelnes, pareina prisišlapinęs, išsimiega ir vėl iš ryto išeina, geria. Vėliau atvažiuoja jo tėvas ir sako, kad turiu išsikrausyti. Įsivaizduojate? Kol aš remontus dariau jis gerdavo ir lošdavo pokerį internete. Tie žmonės neturi nei gėdos, nei sažinės. Sūnui 50 metų ir tėvai vadovauja jo gyvenimui.

– Ar jis kada nors bandė įveikti savo priklausomybę?

– Ne visai. Tiesa, aš net pas egzorcistą Arnoldą Valkauską buvau nuvežusi. Daugybę psichologų aplankėme. Kur tik nevežiau. Norėjau nuoširdžiai padėti žmogui, bet ar kas gali padėti jei visi kalti, o aš labiausiai? Tai tipiniai pijoko žodžiai. Jis ir pokerį lošią internetu, dalyvauja lažybose, lankosi kazino ir siaubingai geria. Blogiausia, kad jis sako, jog yra pensijoje ir negali dirbti ne sporto srityje. Taigi, taip pasiteisina, kodėl geria ir nedirba.

– Kodėl nebėgate?

– Negaliu išeiti iš namų, nes pradės draskyti mano daiktus, rūbus. Čia gyvena ir mažas vaikas. Kaip jie traktuoja, kad su vaiku turiu išeiti? Vėliau sako, kad nuomoja mums tą butą. Blogiausia, kad jie palaiko geriantį žmogų. Man skaudu girdėti ir kaip jie savo anūkę vadina.

– Kodėl nesiskiriate?

– Bandau išsiskirti. Man neleidžia nei išeiti, nei savo daiktų paimti. Mano skyrybų dokumentai du kartus buvo atmesti. Net advokatė nesuprato, kodėl. Gal todėl, kad Einikis prikišo nagus, nes teismuose ir prokuratūrose turi ryšių. Siūliau jam kaip žmogui parduoti butą ir skirtis. Tik policija atvažiuoja ir jis vėl „saule, baik gyvenkime“. Tik gydytis nenori. Kodėl negaliu su vaiku ramiai gyventi savo namuose? Aš net sutinku atlikti melo detektoriaus testą, kad įrodyčiau, jog tas butas yra mūsų. Yra ir begalė įrodymų.

– Kaip jums sekasi rūpintis dukrele? Akivaizdu, kad pati išgyvenate.

– Nerodau jai to ir esu rūpestinga mama. Visi tai žino. Be galo ją myliu ir noriu tik ramiai ir gražiai gyventi su ja. Vaikas ir nemato geriančio tėvo. Tikrai nenoriu, kad kada nors ir pamatytų, todėl kaip įmanydama saugau ją ir jos ramybę. Suprantu, kokia sunki trauma gali būti jei ji matys tokį savo tėvą. Mirčiau jei kas ją iš manęs paimtų per geriantį tėvą, kuris niekuo nesirūpina. Gyvename tokioje valstybėje, kad dėl visko būna kalta žmona ir niekam mes, moterys, neįdomios. Juk manoma, vyrai tik per mus ir geria.

– Tačiau vis tiek atleisdavote? Esu praeityje skaičiusi, kad ir smurtą atleidote, nes pagailėdavote.

– Taip. Visada atleisdavau, nes verkdavo, bučiuodavo kojas. Tikrai buvo gaila. Jis yra alkoholikas ir manipuliatorius. Tačiau jau seniai to gailesčio nėra. Jis gyvena savo kambaryje ir aš su dukra kitame.

– Kas privertė padėti paskutinį tašką ir išbraukti jį iš savo gyvenimo?

– Tai, kad jis nenori gydytis ir man baisu, ką priklausomybė padaro su žmogumi. Jis nei pats nori gyventi kaip žmogus, nei man duoda gyventi. Tik prieš vaiką gerą vaidina.

– Ar kreipėtės į organizaciją, kuri padeda probleminėse šeimose gyvenančioms moterims ir vaikams?

– Taip. Prašiau, kad padėtų su butu. Neturiu tokių galimybių, nes ir taip paskolą esu paėmusi ir mes nesame rizikos šeima. Jis nekelia problemų kai vaikas šalia. Dabar noriu tik, kad jo šeimos nariai nesiartintų prie manęs ir duotų man ramybę su vaiku. Ir taip gyvenu tik viena su vaiku ir viskuo rūpinuosi pati.

– Ar kada nors kreipėtės pagalbos į psichologą?

– Taip. Tik man pasakė, kad esu stipri moteris. Turėjau daug ištverti, tačiau jau noriu išeiti ir ramiai gyventi. Neleisiu tam savęs ar dukrelės žlugdyti.

DELFI taip pat susisiekė ir su Gintaru Einikiu. Iš pradžių išgirdęs pavardę ir naujienų portalo pavadinimą jis padėjo ragelį ir vėliau perskambino pats. Praeityje buvęs garsus krepšininkas patvirtino, kad buvo išmuštas jo automobilio stiklas, tačiau sakė, kad pareiškimą jau atsiėmė ir jokių pretenzijų neturi bei viskas yra gerai.

Pasiteiravus, ką reiškia jo publikacijos socialiniame tinkle, kuriose rašoma, kad jis ieško moterų už pinigus ir pan., žinomas vyras atkirto, kad negalėjo to rašyti. „Net telefonas mano yra knopkinis. Aš negalėjau niekaip. Naudoju paprastą telefoną. Net namuose nebuvau. Neturiu net prieigos (prie interneto). Ten mano paskyra, bet nežinau gal pavogė man“.

Tuomet jis paprašė perskaityti žinutes. Kadangi socialiniame tinkle jų jau nebuvo, perskaičiau skaitytojų siųstas ekrano kopijas. G. Einikis sakė, kad to nerašė. „Kažkas gal nulaužė paskyrą. Nežinau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (663)