„Visą laiką domėjausi sveikesniu gyvenimo būdu. Nesu fanatikė, kuri seka kiekvieną tendenciją, tačiau stengiuosi rinktis sveikesnį maistą. Augau tokioje aplinkoje, kuomet galėjau nusiskinti šviežią pomidorą ar agurką savo darže, todėl natūralaus maisto vertybės man labai artimos“, - DELFI pasakojo dainininkė.

E. Jakštytė jau seniau buvo atsisakiusi kiaulienos, todėl nebevalgyti ir kitos mėsos jai pasirodė logiškas žingsnis.

„Aš jau seniai norėjau jos atsisakyti, tik visada galvojau, kad dar jos norėsiu. Laukiau to laiko, kuomet galėsiu sėdėti šalia mėsą valgančių žmonių ir nejusti jokio diskomforto. Mano apsisprendimą pagreitino Olego Gadeckio knyga „Likimo dėsniai“. Šis kūrinys yra tarsi teisingo gyvenimo vadovėlis“, - teigė pašnekovė.

Anot jos, daugelis sveikesnį gyvenimo kelią pasirinkusiųjų dažnai mitybą koreguoja iš jos išbraukdami mėsą. Ją Eglė šiandien keičia žuvimi, pieno produktais ar kiaušiniais.

„Kai žmonės eksperimentuoja ar kažko atsisako, jie skaičiuoja tas iššūkio dienas. O man įsijungė natūralus režimas, atrodo, kad mėsos atsisakiau jau seniai. Klausausi savo organizmo. Žinau, kad yra žmonių, kurie atsisakę mėsos puola kaltinti ar mokyti kitus savo taisyklių. Tačiau tai yra kiekvieno žmogaus apsisprendimas“, - tikina ji.

Eglė pabrėžia, kad atsisakius mėsos, žmogaus kūno svoris ne visada yra linkęs kisti, todėl ji labiau kalba apie vidinius pokyčius, emocijas.

„Mano gyvensena nepasikeitė, kilogramai nenukrito, bet jėgų atsirado daugiau. Susitvarkė hormoninė būklė. Tikiu, kad mėsa mano organizmui sukeldavo disbalansą. O dabar viskas susitvarkė. Nebėra nuotaikų kaitos, jaučiuosi daug ramesnė, pozityvesnė, lengvesnė“, - pokyčių pliusus vardijo dainininkė.

Eglė pasakoja, kad gyvenime ji mėgsta išsikelti naujus tikslus, todėl ji neatmeta minties iš savo valgiaraščio išbraukti dar porą maisto produktų.

„Man visada norisi mesti sau iššūkius, paįvairinti savo gyvenimą. Kuo daugiau domiesi, tuo daugiau viską norisi išbandyti. Aš siekiu tobulėti, todėl tikiu, kad ateityje galėsiu drąsiai atsisakyti ir žuvies, ir kiaušinių“, - DELFI sakė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)