Po avarijos pasikeitė požiūris

2018-ais metais prieš gimtadienį atlikėjas pateko į avariją, kurioje patyrė daug sužalojimų, tad ši data tartum tapo antruoju gimtadieniu. Jis pasakojo, kad visa tai pakeitė jo požiūrį ir suvokimą, paskatino vertinti tai, ką turi.

„Po šio įvykio supratau, kaip viskas trapu ir laikina. Atėjo suvokimas, kad tas posakis – tu planuoji, o Dievas juokiasi, ne iš piršto laužtas. Gali planuoti ką tik nori, bet vienas neteisingas žingsnis netinkamoje vietoje netinkamu laiku ir viskas griūva", – sakė jis prisimindamas nemalonų įvykį.

Paklaustas kaip jaučiasi prabėgus metams, ar neliko jokių pasekmių, atlikėjas sakė, kad spėjo visa tai pamiršti, o ir jaučiasi kuo puikiausiai.

„Viskas tvarkoje. Net negalvoju apie tai, užsimiršau ir prisiminiau tik dabar, kai paklausėte. Tai buvo nemalonus epizodas, kuris baigėsi be didelių pasekmių. Viskas gerai dabar", – teigė jis.

Kaip sakė Egidijus, metai po 60-ojo jubiliejaus nebuvo kažkuo išskirtiniai, o ir pats skaičius sureikšminamas visiškai be pagrindo, nes gyvenime staiga niekas aukštyn kojomis neapsiverčia.

Egidijus Sipavičius

„Nesureikšminu aš tų jubiliejų. Metai prabėgo, o tos šnekos apie juos sukuria įspūdį, kad gyvenimas turėtų pasikeisti po vienos ar kitos datos. Bet taip nėra. Gyvenimas teka įprasta vaga. Gyvenu, džiaugiuosi, įrašinėju, susitikinėju, matausi su senais gerais draugais. Taip kad gyvenimas teka visiškai nepriklausomai nuo metų skaičiaus", – pasakojo atlikėjas.

Puikiai supranta, kad ateis pabaiga

Scenoje jis praleido 38-eris metus, bet teigė, kad baimė, jog galiausiai teks užleisti vietą kitiems, jo nekamuoja. Šį faktą jis suvokia kaip visiškai natūralų ir neišvengiamą.

„Kad viskas baigsis aš net neabejoju. Ateina nauja karta, nauja muzika, keičiasi jos suvokimas. Diktuojamos naujos mados ir taisyklės. Aš niekada neturėjau iliuzijų, kad ji tęsis amžinai, bet kol ji tęsiasi, džiaugiuosi tuo. Energijos taip pat netrūksta, tad viskas puiku. Džiaugiuosi kiekviena man gyvenimo padovanota galimybe", – atvirai sakė E. Sipavičius.

Pasidomėjus, kaip jis vertina šiuolaikinę muziką ir atlikėjus, jis negailėjo jiems nei pagyrų, nei palaikymo ir džiaugėsi, kad jiems atsiveria kur kas platesnės galimybės nei jo kartai.

„Manau, kad jauni atlikėjai taip pat yra puikūs muzikantai. Didžioji dalis yra muzikaliai išsilavinę ir augo visai kitokioje aplinkoje, kitokiu laikmečiu, kai turi begalę informacijos ir galimybę mokytis. Mes muziką išradinėjom praktiškai nuo nulio, nes neturėjom nieko – net ko pasiklausyti. Tik vieną kitą kontrabandinę plokštelė ir viskas", – sakė dainininkas.

E. Sipavičius mano, kad jaunoji karta susiduria su ypač dideliu konkurencingumo iššūkiu, kai sunku atkreipti į save dėmesį ir prikaustyti jį ilgesniam laikui.

„Dabar velniškai sunku kažkuo ilgesniam laikui sudominti žmones, nes informacijos daug ir ji nesunkiai prieinama, tad abejoju, kad galima tikėtis, jog naujos dainos skambės ilgai. Kita vertus, kiekviena karta turi savo muziką. Neabejoju, kad dabartiniai penkiolikmečiai po dvidešimties metų dainuos Donato Montvydo „Norim dar" ir kitus hitus. Anksčiau per metus išeidavo dvi ar trys kasetinės juostos, o dabar per savaitę šimtai naujų dainų atkeliauja. Kaita labai sparti ir, nors atrodo, kad čia jau bus šlageris, už dviejų savaičių skamba vėl kitas. Bet tai nėra blogai", – svarstė jis.

Viešumo kaina per didelė, kad kalbėtų apie asmeninį gyvenimą

Apie E. Sipavičių ir jo gerokai jaunesnę širdies draugę Simoną žinoma išties nedaug. Pasmalsavus, kodėl santykius jiedu taip slepia, jis sakė, kad viešumas reikalauja per didelės kainos, kurią kartą jau teko sumokėti, tad klaidos kartoti nebesinori.

„Noriu savo asmeninį gyvenimą apsaugoti nuo pašalinių. Be to, viešumas yra didelė atsakomybė. Tai būtent tas dalykas, kurio dauguma nori, bet kai gauna – pradeda vengti dėl tos pačios priežasties. Vien televizijos projektuose kas dedasi: visi šoka, dainuoja, dalyvauja, bet paskui tai išvargina. Manau, kad užkrauto to viešumo artimiems žmonėms visai nereikia", – tikino jis.

„Žmogus pats turi pribręsti tokiam dalykui ir, kai pasakys, kad aš noriu būti matomas, tada viskas logiškai ir vystysis. O dabar mums gerai taip. Mums tikrai nereikia, kad apie mus rašytų ir sakytų kažką. Nuo to mums geriau tikrai nebus. Tai kiekvieno asmeninis reikalas. Aš visiškai nenoriu, kad mano gyvenimą narstytų po kaulelį", – sakė dainininkas.

„Jei būčiau jaunas, gal ir norėčiau to dėmesio, tačiau jau patyriau tai ir žinau, kiek tai kainuoja", – sakė dainininkas.

Įsikūrė naujame būste

Pasidomėjus kaip Egidijui ir jo širdies draugei sekasi įsikurti naujuose namuose, jis tvirtino, kad darbai jau baigti, teko dalį jų atlikti patiems, o kitą dalį – patikėti profesionalams.

„Statybos jau baigėsi, įsikūrėme. Viskas gražu. Visko buvo: dirbo ir profesionalai, ir aš pats kažką meistravau, ką galėjau, nes tų profesionalų labai sunku rasti paskutiniu metu. Vilniuje ir Kaune pilna, o į kaimą niekas trenktis nenori. Bet nesiskundžiu tuo, nes kai kurie darbai man tikrai patinka ir imuosi jų su malonumu. O jaukumą namuose kuria tai, kas juose vyksta. Jaukumas slypi po namus aidinčiuose pokalbiuose, drauguose, sklindančiame maisto kvape, o vazelių dėliojimas iš vienos vietos į kitą nieko nesukurs, jei nebus gerų emocijų. Tai ateina tik natūraliai", – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)