Teisme pasirodęs atlikėjas nebuvo kalbus, todėl į posėdį kartu su savo advokatu Adomu Liutvinsku atvyko likus vos kelioms minutėms iki jo pradžios.

E. Dragūnas patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl to, kad galimai nepakluso pareigūnų reikalavimui sustabdyti savo transporto priemonę. Už tokį nusižengimą E. Dragūnas gali užsitraukti baudą nuo 850 iki 1200 eurų.

Negana to, atlikėjui gresia nemalonumai dėl galimo policijos pareigūnų nurodymų nevykdymo (bauda nuo 90 iki 140 eurų) ir galimo pareigūnų garbės bei orumo pažeminimo (bauda nuo 90 iki 140 eurų).

E. Dragūnui visi protokolai buvo surašyti tą pačią dieną. Teismas nusprendė visus galimus nusižengimus sujungti ir nagrinėti vienoje byloje. Į posėdį ketvirtadienį policijos pareigūnai ar jų atstovai neatvyko.

„Vakar jų nebuvo, šiandien vėl nėra, taigi, darau išvadą, kad jiems visai nesvarbu šie procesai, todėl manau, kad tikrai galime pradėti posėdį. Kadangi pareigūnų nepasirodymas – tai jų valia, jų noras. Jie ateiti galėjo, nes jie apie posėdį žinojo“, – teigė dainininko advokatas.

Teismas pradėjo bylos nagrinėjimą.

Atlikėjas kartu su advokatu teismui pateikė savo namų kieme apsaugos kameromis įamžintą vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, yra matoma, kaip pareigūnas naudoja fizinę jėgą prieš dainininką, ir dokumentus, įrodančius, kad tuo metu, kai E. Dragūnas buvo sustabdytas, jis jau buvo atgavęs vairuotojo pažymėjimą.

Teismas E. Dragūno dokumentus ir filmuotą medžiagą priėmė. Dainininkas nesutinka su nė vienu iš trijų jam surašytų protokolų.

„Yra visa filmuota medžiaga, tad viskas yra užfiksuota kameromis. Noriu atkreipti dėmesį, kad kai tuo metu buvau sustabdytas, kelyje buvo daug mašinų, buvo spūstys, todėl bėgti nuo kažko yra neįmanoma.

Prie mano namų yra net penki greičio ribotuvai, važiavau tvarkingai, todėl tik prie savo namų pamačiau policijos automobilį. Kadangi neseniai atgavau pažymėjimą, o tame kelyje yra sunkus matomumas, vyksta dažnai avarijos, aš automobilį vairavau labai susikaupęs. Juk į automobilį įlipau po trijų metų pertraukos, o jį vairuoti gana sudėtinga, taip ir nepastebėjau pareigūnų“, – pasakojo Egidijus.

Anot jo, pareigūnai šalia namų iš savo automobilio išlipo ramiai, nerodė jokio nervingumo, kuris galėtų liudyti, kad jį teko vytis.

Egidijus Dragūnas rodo pareigūnų galimai padarytus sužalojimus

„Priėjo prie manęs pareigūnas, paprašė dokumentų, vairuotojo pažymėjimo. Viskas buvo tvarkinga. Vaikščiojau aplink mašiną ir laukiau, kol jie viską patikrins.

Tada man vienas iš jų pasakė, kad surašinėjamas protokolas, jog aš nuo jų bėgau. Man kainuoja 1000 eurų šis malonumas. Tai absurdas. Man buvo nuostaba, kai išgirdau, kad neva nuo jų bėgau. Bandžiau pasiaiškinti, kad taip nebuvo. Patikrino mano blaivumą, buvau blaivas.

Mane suerzino pati situacija, kadangi viskas buvo tvarkoje, net nesitikėjau, kad mane stabdys, nes tikrai saugiai važiavau namo. Tada užsimezgė šioks toks konfliktas, kadangi visa tai pavadinau absurdu.

Tada vienas pareigūnas pasakė, kad aš neva narkotikų prisirijęs, tai išgirdęs pasakiau, kad galiu drąsiai važiuoti tikrintis. Supratau, kad viskas nėra tvarkoj. Aš prašiau iškviesti kitus pareigūnus, kurie prižiūrėtų šią situacija, nes jų elgesys buvo neadekvatus.

Griebė už rankos, sakė, kad važiuosiu su jais. Aš užfiksavau mėlynes, kurios liko ant rankų. Nubėgau į namą, gal ir keikiausi, bet situacija buvo neadekvati, sakiau, kad iškviesiu kitus pareigūnus. Vėliau policija per raciją patys iškvietė kitus pareigūnus. O jie atvykę pasakė, kad nėra reikalo mane kažkur vežti. Kitų pareigūnų elgesys iškart pasikeitė, kai atvyko kitas ekipažas. Išrašė nuobaudą ir viskas tuo baigėsi“, – tikino atlikėjas.

Teismas, norėdamas išklausyti abiejų pusių parodymus, nutarė dar kartą pakviesti pareigūnus, kurie dalyvavo minimame įvykyje, išsiunčiant šaukimą su kito posėdžio data.

Kitas posėdis numatomas lapkričio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)