Jam skirta 5 tūkst. eurų bauda, atlikėjas ją turės sumokėti per keturis mėnesius.

Teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis paskelbė, kad E. Dragūno kaltė dėl pasipriešinimo įrodyta visiškai.

Dėl Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio, numatančio atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą, E. Dragūnas išteisintas.

Taip pat priteistos kompensacijos nukentėjusiems policininkams ir jų darbovietei.

„Aš esu nekaltas“, – eidamas į teismo posėdžių salę žurnalistams sakė E. Dragūnas. Jis teigė esantis nusiteikęs, kad gali būti nuteistas.

Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

E. Dragūnas baudžiamojoje byloje kaltinamas 2020 metų rugpjūtį per sulaikymą Vilniaus centre, Upės gatvėje, sustabdytas už automobilio „Bentley“ vairavimą naudojantis telefonu, sužalojęs du Vilniaus policininkus. Šie prieš pažeidėją panaudojo ne tik fizinę jėgą, bet ir ašarines dujas, antrankius.

Vėliau E. Dragūnas už naudojimąsi telefonu vairuojant buvo nubaustas 60 eurų bauda.

Sužaloti pareigūnai iš atlikėjo prašė jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, pareigūnas Livijus Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, ilgai negalėjo dirbti, kitas patrulis Vitalijus Vaitkevičius po spyrio kurį laiką negalėjo sportuoti.

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS yra sakęs, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų. Šią sumą ir prašyta priteisti iš E. Dragūno.

Delfi primena, kad per šių metų gegužę vykusį teismo posėdį peržiūrėtuose vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip policininkai sulaiko vairuotoją dėl naudojimosi telefonu vairuojant.

„Tai ką, aš negaliu vairuodamas laikyti rankoje telefono?“ – tuomet stebėjosi E. Dragūnas.

Policija jam atsakė, kad vairuotojas neturi užsiimti pašaliniais veiksmais, turi laikyti rankas ant vairo.

„Ką aš tau padariau? Tu pats apsvaigęs“, – įraše girdėti E. Dragūno balsas, taip jis replikavo į policininkų žodžius apie vairuotojų elgesį.

Sulaikyme dalyvavę policininkai svarstė, ar vairuotojas nėra apsvaigęs. Vėliau jis policininkui šaukė, kad jis „gyvulys ne mentas“, nors turi saugoti žmones.

Pagal įrašus, policininkai komisariatui pranešė, kad už Kelių eismo taisyklių pažeidimą sulaikė E. Dragūną, šis priešinosi, spardėsi ir sužalojo pareigūnus, įvykis yra nufilmuotas.

Įvykio vietoje patikrintas E. Dragūno blaivumas, alkoholio kiekio matuoklis girtumo nenustatė. Kadangi, pasak policininkų, vairuotojas elgėsi neadekvačiai, jis buvo nuvežtas į priklausomybių ligų centrą. E. Dragūno apsilankymas šiame centre taip pat filmuotas.

Per teismo pertrauką buvęs SEL atlikėjas siūlė policininkams mesti darbą, nes esą anksčiau ar vėliau žmonės nuo jų nukentės.

„Kai policininkai keikiasi, aš tai viešinu. Jie taip pat gėrė gėrimus tuo metu, kai reikėjo vairą laikyti dvejomis rankomis, buvo neprisisegę diržų, naudojosi telefonu“, – LNK sakė E. Dragūnas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)