Grupės SEL lyderis kaltinamas dėl to, kad jiems pasipriešino, taip pat – nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

Šįryt teisme pasirodė ir E. Dragūnas, ir su atlikėju konfliktavę pareigūnai – Vitalijus Vaitkevič bei Livijus Saukevičius.

Kadangi atvyko visi proceso dalyviai, posėdyje buvo išklausytos abi pusės.

Žinomas atlikėjas teisme nepripažįsta kaltės per sulaikymą sužalojęs du Vilniaus policininkus.

„Jis davė parodymus, kaltės nepripažino“, – BNS sakė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Per posėdį taip pat buvo apklausti nukentėjusieji policininkai.

Teismas į kitą posėdį, kuris vyks kovo 28 dieną, kvies „Sodros“ atstovus.

Šioje byloje kaip civiliniai ieškovai dalyvauja ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybinė ligonių kasa ir „Sodra“.

Pareigūnai prašo 12 tūkst. eurų

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS sakė, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas labai ilgai sirgo. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno.

Incidentas, dėl kurio pradėta baudžiamoji byla, įvyko pernai rugpjūtį Vilniuje, kai automobiliu „Bentley“ važiavusį ir, įtariama, telefonu kalbėjusį E. Dragūną sustabdė policija. Tarp atlikėjo ir pareigūnų įvyko konfliktas, buvęs SEL lyderis buvo uždarytas į areštinę.

Sužaloti policininkai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų, pareigūnai ilgą laiką negalėjo dirbti.

Policininkai teigė, kad atlikėjas vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu, E. Dragūnas su tokiu pažeidimu nesutiko ir teigė reikalavęs, kad su juo bendraujantis pareigūnas užsidėtų apsauginę veido kaukę.

E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo.

„Neturtinė žala grindžiama išgyvenimais, skausmu, ne vienas policininkas ilgą laką negalėjo dirbti, patirti sužalojimai, kuomet buvo priešinamasi ir nevykdomi teisėti pareigūnų nurodymai. Niekas su mumis nesutarė, iš kaltinamojo pusės nebuvo bandymų bent jau atsiprašyti policijos pareigūnų“, – BNS sakė nukentėjusių policininkų advokatė M. Gušauskienė.

Tarp atlikėjo ir pareigūnų kilus konfliktui, pastarieji panaudojo ašarines dujas bei antrankius ir sulaikė E. Dragūną. Po sulaikymo buvo nustatyta, kad atlikėjas buvo blaivus, iš areštinės jis buvo paleistas praėjus maždaug parai po sulaikymo.

E. Dragūnas tuomet tvirtino, kad pareigūnai elgėsi netinkamai ir jį sustabdė tik todėl, jog jis yra gerai žinomas.

Policijos departamentas teigė, kad E. Dragūnas nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų bei priešindamasis rankomis ir kojomis sudavė keletą smūgių policijos pareigūnams.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja portalui Delfi anksčiau sakė, kad tarnybinio patikrinimo metu pareigūnų įgaliojimų viršijimo nebuvo nustatyta.

Netrukus Delfi pasiekė žinia, kad ikiteisminis tyrimas buvo atnaujintas. Tokį sprendimą priėmė vyriausiasis Vilniaus apygardos prokuroras Justas Laucius.

„Toks sprendimas priimtas patenkinus nukentėjusiųjų atstovės skundą ir nustačius, kad apylinkės prokurorės nutarimas nutraukti šį ikiteisminį tyrimą buvo priimtas skubotai, prokurorei neįvertinus visų svarbių bylos aplinkybių, kurių pagrindu galima aiškiai nuspręsti, kad nagrinėjamu atveju nebuvo padaryta nusikalstama veika“, – 2021 metų sausį sakė prokuratūros atstovė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)