Tačiau ji gerokai mažesnė, nei grėsė – antstolė Asta Stanišauskaitė atlikėją prašė nubausti po 300 eurų už kiekvieną jos nurodymo nevykdymo dieną, skaičiuojant nuo rugsėjo 7 d. O šiandien tai būtų daugiau nei 45 tūkst. Eur.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Asta Jakutytė-Sungailienė antradienį paskelbė, kad E. Dragūnas nevykdė antstolės nurodymo, todėl jam turi būti skirta piniginė bauda. Ją teismas priteisė valstybės baudai, nors antstolė prašė priteisti Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI), kuri dar gegužės 25 d. konstatavo, kad prie garsaus dainininko namų vyksta neteisėtos statybos.

Teismas paskelbė, kad bauda atlikėui skirta bauda už neteisėtai atliktus darbus nuo liepos 21 iki rugsėjo 21 d. „Tai nėra tęstinis pažeidimas, nėra pagrindo skirti baudą už kiekvieną dieną“, – skelbdama nutartį sakė teisėja.

Žurnalistų paklausta, kodėl bauda buvo skirta valstybės, o ne pažeidimą užfiksavusios VTPSI naudai, teisėja atsivėrė tylos siena ir savo priimto sprendimo daugiau nekomentavo. Vėliau teismo atstovė Airinė Šerelytė-Skistymienė informavo, kad VTPSI vykdo valstybės jai pavestas funkcijas statybų priežiūros srityje, todėl „plačiąja prasme išieškotojas yra valstybė“, ir bauda turi būti sumokėta į Valstybės mokesčių inspekcijos sąskaitą.

Teismas pažymėjo, kad VTPSI gali prašyti papildomai bausti E. Dragūną, jeigu nustatys, jog ir toliau vyksta neteisėti statybos darbai.

Išklausyti teismo sprendimo nei E. Dragūnas, nei VTPSI atstovai į teismą neatvyko.

Kreipdamasi į teismą antstolė prašė E. Dragūną nubausti už tai, kad atlikėjas savo savavališkai pastatyto namo priestatą dengė vata ir plokštėmis, nors esą tokio esą leidimo neturėjo. Tiesa, atlikėjas tokį prašymą buvo pateikęs, o esą Statybų inspekcija neprieštaravo, kad visame pastate būtų atliekami konservavimo darbai.

E. Dragūnas anksčiau žurnalistams sakė, kad žemės sklypą jam pardavė buvusi Seimo narė Rūta Rutkelytė, o jis net nemanė, jog negalės statytis didelio namo.

„Dėl to aš patyriau daug nuostolių, tapau priešu vien dėl to, kad noriu gražioje vietoj turėti namus, o ne kažkur pakampėje, – po teismo posėdžio sakė jis.

Dainininkas piktinosi, kad visas pasaulis statosi namus vaizdingose vietovėse, ant skardžių ir dėl to niekam nekyla problemų.

„Nebūkime kvailiais – visi turtingiausi ir talentingiausi pasaulio žmonės, visas Monakas pastatytas ant skardžio, ar tas pats Los Andželas – manau, atėjo laikas keisti įstatymus“, – sakė E. Dragūnas. Jis įsitikinęs, kad Lietuvos valdžia tyčia vykdo savo piliečių genocidą.

„Mes visi esame įkaitai tokių įstatymų ir baudų, kad kažkas gali per kraują, per prakaitą uždirbtinėti per mėnesį tą minimumą, tuos 300 eurų, o čia gali skirti baudą už vieną dieną, o gal ateis laikas ir už minutę, kada tai bus sustabdyta, man tai nesuvokiama, tai – tautos genocidas“, – sakė E. Dragūnas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas dar neįsiteisėjusiu sprendimu yra E. Dragūną įpareigojęs per pusmetį savo lėšomis nugriauti Pavilnių regioniniame parke esantį gyvenamąjį namą.

Anot teismo, savivaldybės išduotas leidimas negalioja, nes detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams, buvo labai išplėstas namo tūris.

E. Dragūnas vis dar nepraranda vilties, kad nebus nugriautas jam priklausančiame žemės sklype pastatytas modernus namas, kurio vietoje anksčiau stovėjo nedidelis medinukas, tvartai ir lauko tualetas. Į skandalingojo atlikėjo pusę stojo ir Vilniaus miesto savivaldybės administracija, kurios darbuotojai atlikėjui buvo išdavę leidimą statyboms – savivaldybė Vilniaus apygardos teismo prašo E. Dragūno namo negriauti.

Teismas yra nustatęs, kad E. Dragūno žemės sklypo plotas – 0,1966 ha, savivaldybės atstovai pagal projektuotojo parengtą statinio projektą žemės sklype leido statyti naują gyvenamosios paskirties (vieno buto) neypatingą statinį bei griauti pagalbinio ūkio paskirties ir gyvenamosios paskirties nesudėtingus statinius bei kitus inžinerinius nesudėtingus statinius. Prieš tai E. Dragūnui įsigytame sklype buvo leista nugriauti vieno buto 38,33 kv. m bendrojo ploto gyvenamąjį namą, 25 ir 44 kv m ūkinius pastatus – tvartus bei lauko tualetą.

„Leidimu leista statyti naują gyvenamąjį namą, kurio užstatymo plotas 256 kv. m, tūris – 2059 kub. m, o esamo ir leisto griauti gyvenamosios paskirties statinio tūris buvo 129 kub. m, griautino gyvenamojo namo plotas 38,33 kv. m, o naujai leisto statyti – plotas 397,57 kv. m“, – teismui yra nurodę inspekcijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)