SEL lyderis komentaruose rašė „Baisu kai bobos virsta vyrais. Boksininkė. kai p****** vieną, užmigtum amžiams".

S. Burbaitė socialiniame tinkle pasidalijo gautu komentaru ir išsakė nuomonę apie tokį jo poelgį. Anot jos, jokia sėkmė ar talentas nesuteikia teisės žeminti kito žmogaus.

„Tokie komentarai kaip Egidijaus Dragūno, kurio sulaukiau šįryt besiruošdama pozityviai pradėti dieną, tikrai manęs nesugniuždė, juolab, neprivertė susimąstyti, ar mano pasirinkimas lankyti Tailando boksą yra nemoteriškas. Kas apskritai XXI amžiuje yra nemoteriška?

Tikiuosi, man neprireiks panaudoti bokse išmoktų įgūdžių apsiginant prieš šio vyro kumštį, kuriuo jis man grasino. Vis dėlto šis komentaras palietė mane, nes liečia mano artimą, mano artimą, mano aplinką ir mano šalį. Šalį, kurioje šiandien opiausios žaizdos - agresija, psichologinis ir fizinis smurtas šeimoje, patyčios, lyčių nelygybė, priekabiavimas - sutinkamos kas antroje straipsnių antraštėje ir turbūt kas trečioje šeimoje.

Kaip reaguoti toms ir tiems, kurie su tokia agresija susiduria kasdien, ne tik socialinėje erdvėje, bet ir darbe, ir šeimoje, ir visuomenėje? Užsiauginau storą odą ir tikiu tuo, kas esu ir ką darau, tačiau man skaudu ir pikta, kad tokius agresijos kupinus žinomų žmonių komentarus skaito jų sekėjai ir tai tampa visuomenės norma.

Šiandien tai komentaras man, rytoj bus kažkam kitam, bet tai privalo liautis. Žinomi žmonės yra nuomonės formuotojai ir turi jausti atsakomybę už savo viešai ištartus žodžius, užuot gilinę visuomenės žaizdas".

SEL atsakas Simonai Burbaitei
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)