Vyras sakė: „Tai labai seni planai. Su vienu draugu Azerbaidžane jau esame užmetę meškeres – ten veikia įmonė „Azlit“. Ji - savotiškas verslo ir kultūrinis tiltas tarp Lietuvos ir Azerbaidžano. Į verslus aš nelabai noriu lįsti, čia daugiau mano kolegos sritis. Mane labiau domina kultūrinė tos šalies linija. Dar pernai metais žadėjome įkurti Azerbaidžane naują grupę, greičiausiai šiais metais tai ir padarysime, pabandysime suburti ir porą šokio trupių“.

„Vien muzikine veikla neapsiribosime. Azerbaidžano televizijoms jau pristatėme mano kurtas dekoracijas. Jiems ten viskas įdomu, kadangi mūsų visiškai kitoks mąstymas. Jie yra pakankamai atsilikę, todėl galime pasidalinti savo patirtimi bei estetiniais sprendimais. Mūsų vizitas realiai suksis aplink televiziją ir naują muzikinę grupę“, - tęsė E. Bžeskas.

Pasak prodiuserio, naujojoje grupėje turėtų būti ir lietuviško kraujo: „Tai bus jungtinė grupė – dvi mergaitės turėtų būti azerbaidžanietės, o viena – lietuvė. Ši grupė simbolizuotų savotišką šalių partnerystę. Rinka ten yra formuojama vyrų, kadangi moterims negalima linksmintis restoranuose ar kavinėse. Natūralu, kad esant tokioms aplinkybėms, bursime merginų grupę ir kelias drauge su ja koncertuosiančias šokių trupes“.

Paklaustas, ar kelionės metu planuoja atrasti laiko poilsiui, E.Bžeskas tikino, kad pats faktas, jog jis pabėga iš Lietuvos, jau yra poilsis: „Aš tai laikau savotiškom atostogom. Žinoma, mes ten turėsime daugybę reikalų, tačiau azerbaidžaniečiai yra labai svetingi, šilti žmonės. Jie nerealiai moka priimti ir pasirūpinti svečiu. Vakarais mūsų lauks restoranai, vakarienės ir baliai – jie be to tiesiog nemoka“.

Egmontas pasakojo, jog bendradarbiavimo planai neapsiriboja vien Azerbaidžanu. Jis ketina plėstis ir į Suomijos rinką: „Realiai mūsų laukia dvi panašios poilsinės – darbinės kelionės. Planuojame nuvykti ir į Suomiją, kur taip pat ruošiamės bendradarbiauti su televizijomis. Lietuvoje gamintis įvairiausius dekorus jiems yra žymiai pigiau. Suomiams patiko mūsų idėjos, todėl reikia nuvykti su sustrateguoti visus bendradarbiavimo niuansus. Iki krizės tokie verslo santykiai buvo sunkiai įsivaizduojami, tačiau dabar visi ieško pigiausių sprendimų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją