Jis ketina dalyvauti žurnalistams skirtoje diskusijoje „Su kuo jaunimui kalbėtis apie kontracepciją?“. Iniciatyvos „Pasaulinė kontracepcijos diena 2009“ ambasadorius taip pat ketina pasisakyti tema „Kas poroje atsakingas už kontracepciją?“.

Šių metų iniciatyvos tema – „Tavo gyvenimas. Tavo balsas: kalbėk apie kontracepciją“. Šiuo šūkiu siekiama skatinti paauglius kalbėti apie nepageidaujamo nėštumo prevenciją bei lytiniu keliu plintančias ligas su tais, kuriais jie pasitiki.

Apklausos rodo, kad tik trečdalis paauglių ieškodami informacijos apie kontracepciją kalbėtųsi su gydytojais specialistais, partneriu ir draugais. Tai viena iš priežasčių, kodėl paaugliai neturi patikimos informacijos apie kontraceptines priemones ir nesisaugo lytinių santykių metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją