„Būkite geri, nesmerkite šios mamos, jai labai sunku ir taip. Vieniša mamytė su kūdikiu, atstumta vedusio vyro, kaime gyvenanti ir tik šio šviesuolio dėka dar tiki, kad pasaulyje yra gerų žmonių.

Agresija kūdikiui (nekalbu apie alkoholinę psichozę ar proto netekimą dėl abstinencijos) yra autoagresija, nukeipta į save, tik perkelta į savo kūno išgimdytą dalį.

Kaip reikia Lietuvai gerų šiuolaikinių psichologų, tikrų savo darbo meistrų, o ne už algelę dirbančių soc. darbuotojų, kurie tokie silpni visapusiškai, kad nemato ir nenori nieko matyti. Duok Dieve kaimuose kuo daugiau nenusigėrusių ir išlikusių žmogumi šviesuolių“, – rašė E. Vaitkevičė.

Žinoma moteris DELFI teigė, jog turi visiškai kitokią nuomonę apie sausio mėnesį Kėdainių rajone įvykusią tragediją, kuomet tėvas į šulinį įmetė du savo mažamečius vaikus, o šie mirė.

„To vyro buvo pasiruošta ir jis nuolat smurtavo nepastebėtas soc. tarnybų“, – sakė moteris.

DELFI primena, jog trečiadienio rytą policijai pranešta, kad Šakių r., Papartynų kaime, jauna motina į šulinį įmetė savo 7 mėnesių kūdikį.

Po to ji apie tai pasakė kaimynui. Šis iškart puolė gelbėti vaiko ir spėjo laiku jį ištraukti iš šulinio. Kūdikis išvežtas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, berniukas nesužalotas, tik sušalęs.

Pasak pareigūnų, jaunos motinos psichinė būklė kelia abejonių. Šeima, kurioje trečiadienį motina įmetė savo vaiką į šulinį, nebuvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, BNS sakė Šakių seniūnas Dalius Jasevičius. Pasak jo, vaiką į šulinį įmetė jauna, nedirbanti, vieniša mama, šiuo metu gyvenanti tėvo namuose.

Kudikį išgelbėjęs kaimynas teigė, jog šeima buvo tvarkinga, negirtavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)