Klaipėdos miesto apylinkės teismas jį jau nubaudė 70 eurų bauda už tai, kad kovo 18-osios pavakare jis įkliuvo pareigūnams, nes neblaivus šlaistėsi viešoje vietoje. Teismo sprendimas dar nėra įsiteisėjęs, atlikėjas dar turi laiko jį apskųsti.

Kovo 18-ąją, apie 18 val. jis buvo pristatytas į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato laikino sulaikymo kamerą, kad išsiblaivytų, nes girtas šlaistėsi mieste. Jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Kai atlikėjas prasiblaivė, jis buvo paleistas. Tačiau jau po kelių valandų vėl įkliuvo pareigūnams.

Jie trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjamoje byloje liudijo, kad automobiliu patruliavo mieste. Juos Reikjaviko gatvėje, prie pėsčiųjų perėjos, sustabdė su žmonės, kurie pranešė, kad Taikos prospekte, prie naktinės parduotuvės-baro, kuris ir naktį prekiauja alkoholiniais gėrimais, guli girtas E. Ostapenka.

Pareigūnai nuvyko į nurodytą vietą ir rado atlikėją gulintį ant grindinio vos už poros metrų nuo įėjimo į parduotuvę-barą. „Jis gulėjo, nereagavo į aplinką, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Jis vilkėjo tik marškinėliais, striukę buvo nusivilkęs ir pasidėjęs šalia. Mes apie 15 minučių jį žadinome, kol jis šiek tiek atsipeikėjo ir pats įlipo į mūsų automobilį“, – teisme liudijo pareigūnai.

Jie E. Ostapenką į komisariatą pristatė kovo 19-ąją, maždaug 20 minučių po vidurnakčio. „Kai atvežėme šį pilietį, kolegos pasakė, kad jis vos prieš kelias valandas buvo paleistas iš laikino sulaikymo kameros, į kurią buvo atvežtas neblaivus“, – pasakojo liudytojai.

Nors jau vyko trečias šios bylos posėdis E. Ostapenka nė viename jų nepasirodė, tačiau raštu pateikė savo paaiškinimus. Jis tikino, kad yra neįgalus, sunkiai serga, todėl esą viešoje vietoje gulėjo ne todėl, kad buvo girtas, o dėl to jog prastai jautėsi. „Jei žmogus prastai jaustųsi, nuo jo taip netrenktų alkoholiu. Be to, mums jau žinoma, kad jis toje vietoje nuolat būna neblaivus. Pastate, prie kurio jis gulėjo, veikia ir lošimų automatų salonas, matyt, išlošia kažkiek pinigų, o paskui juos prageria“, – dėl atlikėjo gulinėjimo priežasties nė kiek neabejojo pareigūnai.

Byloje vėl padaryta pertrauka, nes E. Ostapenka pateikė prašymą bylos nenagrinėti tol, kol jam nebus sutekta valstybės garantuojama antrinė teisinė pagalba ir paskirtas advokatas.

Nors apie trečiadienį vyksiantį nagrinėjimą jis žinojo jau kovo 31 dieną, tačiau prašymą dėl antrinės teisinės pagalbos parašė tik balandžio 19 dieną ir jis dar nėra išnagrinėtas.

Kitas posėdis, kuriame E. Ostapenka turėtų pasirodyti su advokatu, numatytas balandžio 29 dieną.

E. Ostapenkai protokolas surašytas už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose.

Konstatuojama, kad jam du kartus per vienerius metus buvo paskirtos administracinės nuobaudos už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose. Asmeniui, kuris padarė tokį pažeidimą ir per vienerus metus ne kartą yra baustas, gresia bauda nuo 43 trijų iki 86 eurų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)