Šiame sąraše yra ir atlikėjo Egidijaus Dragūno pavardė. Jam kvietimas buvo išsiųstas liepos mėnesį. Tačiau VMI durų žinomas dainininkas taip ir nepravėrė iki rugsėjo mėnesio.

Valstybinės mokesčių inspekcijos komunikacijos vadovas Darius Buta naujienų portalui tvirtino, kad šis sąrašas paskelbtas jau seniai. Todėl asmenys, nepaisę nurodymų ir nepasirodę, gali būti atvesdinti su policijos pareigūnais.

„Negalime komentuoti apie konkretaus asmens mokesčių patikrinimus. Bet mokesčių mokėtojas turėtų atvykti į Valstybinę mokesčių inspekciją ir pateikti paaiškinimą apie savo turto įsigijimo ir/ar pajamų gavimo šaltinius, ir jų pagrindimą. Ar jie slepia mokesčius ar ne, mes teigti negalime, todėl ir prašome jų atvykti pasiaiškinti, - DELFI sakė D. Buta. - Valstybinė mokesčių inspekcija tokią informaciją skelbia tik tada, kai mokesčių mokėtojas geranoriškai neatvyksta ir neatsiliepia į raginimus. Tada VMI gali pasitelkti į pagalbą kolegas iš policijos ir tokį mokesčių mokėtoją atvesdinti pateikti reikalingus pasiaiškinimus“.

DELFI primena, kad 2014 metais VMI paskelbė ilgą skolininkų sąrašą, kuriame atsidūrė ir šiuo metu su grupe „Sel“ atsisveikinimo turą rengiantis E. Dragūnas.

Tuomet skelbta, jog grupės lyderio įkurtas fondas laiku nesumokėjo pelno mokesčio už praėjusius metus, todėl valstybei liko skolingas 81 tūkst. litų.

D. Buta tikino, kad kai kurie asmenys labdaros fondus kuria tam, kad prisidengus altruizmu galėtų slėpti mokesčius.

„Jei bendrovės užsiima verslu ar yra įkūrusios fondą, pastarieji gali būti naudojami kaip priemonė slėpti mokesčiams. E. Dragūno atvejo aš komentuoti negaliu. Į šį klausimą atsakymą pateiks VMI po atlikto tyrimo“, - sakė VMI komunikacijos vadovas.

Situaciją pakomentuoti paprašyta E. Dragūno atstovė spaudai Liubovė Zaiceva padėkojo VMI už sklandų bendradarbiavimą ir konsultavimą bei pabrėžė, kad išaugęs „Sel“ populiarumas įpareigoja nuolat peržiūrėti administracinius klausimus.

„Grupė „Sel“ nuolat auga, todėl visada aktyviai bendradarbiaujama su visomis valstybinėmis institucijomis. Atlikėjo ir jo santykiai su VMI yra labai sklandūs, dažniausiai ponas Egidijus vyksta konsultuotis. Tad drąsiai galima sakyti, kad VMI yra daugiau partneris, kuris kokybiškai konsultuoja atlikėją. Ponas Egidijus esant poreikiui visada atvyksta ir nuolat konsultuojasi su VMI specialistais bei peržiūri, ką reikia tobulinti. Šiuo metu atlikėjas sulaukė prašymo atvykti į VMI ir jis yra pasirengęs tai padaryti. Įvertinus tai, kad penktadienį vyks vienas didžiausių metų renginių Lietuvoje – grupės „Sel“ koncertas Kalnų parke, ponas Egidijus atvykti į VMI šiomis dienomis neturėjo galimybės, bet tai padarys artimiausiu metu. Taip pat atlikėjas dėkoja VMI už sklandų bendradarbiavimą ir labai vertina specialistų pastangas, kurie nuolat padeda, peržiūrėdami visus aktualius klausimus bei paaiškina, ką reikėtų tobulinti“, – komentavo E. Dragūno atstovė spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)