Į iškilmingą baleto mokyklos atidarymą svečiai rinkosi neskubėdami. Lauke vaišinosi putojančiu gėrimu, šnekučiavosi. Užpildę vidinį N. Juškos baleto mokyklos kiemelį, susirinkusieji buvo pakviesti užeiti į vidų.

Susibūrę į viename seniausių Lietuvos vienuolynų įsikūrusias N. Juškos baleto mokyklos patalpas svečiai suskubo ieškoti sau vietų. Publikai padėkojęs, primarijus neslėpė jaudulio ir tvirtino, kad šis trečiadienis – jo viso gyvenimo svajonės išsipildymo diena.

Nerijus dėkojo bičiuliams, palaikiusiems jo idėją ir kolegoms, prisidėjusiems prie šiandien jau materializuotos idėjos, o ypač savo partnerei, kolegei ir dešiniajai rankai – Erikai Eismontaitei, kuri nemažiau nei pats N. Juška prisidėjo įkuriant mokyklą.

„Esu laimingas, kad galiu dirbti tokiose patalpose ir dėl to, kad galėsiu čia perduoti savo ilgametį darbą žinias visiems, kas tik norės“, – kalbėjo N. Juška.

Mokykloje baleto subtilybių mokys ne tik patys N. Juška ir E. Eismontaitė, bet ir baleto artistės Rasa Tulčiūtė, Rūta Kudžmaitė.

Į renginį atvykęs kunigas sutelkė aukštuomenės atstovus bendrai maldai, kuria laimino naujai duris atvėrusią baleto mokyklą. Dvasininkas neslėpė besižavintis TV3 ir LNK šokių projektais ir sakė tikįs, kad visuomenė atrodytų geresnė, gražesnė, jaunesnė, jei žmonės daugiau šoktų. Esą šokis žmones daro jautresniais, gražiais.

„Linkiu, kad ši mokykla taptų it magnetas, traukiantis šokti ne tik vaikus, bet ir suaugusius ir prašau Dievo palaimos“, – kalbėjo bažnyčios atstovas bei pakvietė susirinkusiuosius bendrai maldai. Persižegnoję ir poteriaudami susirinkusieji maldomis drauge su bažnyčios tarnu palaimino N. Juškos baleto mokyklą.

Renginio vedėjo vairas patikėtas TV laidų vedėjui ir renginių organizatoriui Jogailai Morkūnui. Pakvietęs svečius prisėsti, Jogaila išsamiai pristatė vakaro programą. J. Morkūno išskirtinumo ženklu tapo skaisčiai rožinės spalvos sportiniai bateliai, kuriuos žinomas vyras priderino prie klasikinio švarko.

Į vakarėlį iš Kauno kolegos pasveikinti atvyko ir estrados princu tituluojamas dainininkas Rytis Cicinas drauge su operos soliste Aušra Cicėnaite. Į vakarėlį atvykę drauge, jiedu Nerijui dovanojo milžinišką butelį putojančio gėrimo ir glėbį margaspalvių rožių. Nepastebėtas neliko ir R. Cicino įvaizdis. Vyras pasidabino tamsiai mėlynos spalvos klasikinio kirpimo kostiumu, prie jo priderino tviskančius batus.

Į renginį pakviesti ir geri N. Juškos bičiuliai Daina ir Antanas Bosai. Elegantiškai atrodžiusi pora rado laiko pasišnekučiuoti su draugais, paragauti užkandžių bei pasimėgauti gėrimais. Nors nuo jųdviejų pirmagimės gimimo praėjo vos keli mėnesiai, garsi pora vis dažniau suranda laiko ir bičiulių organizuojamiems vakarėliams bei drauge pasirodo viešumoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją