„Atsižvelgdami į šių dienų aktualijas, labai atsakingai rinkomės, kur surengti šventę. Mums buvo svarbu, kad būtų didelė erdvė ir atskiras įėjimas, kad nereikėtų brautis, pavyzdžiui, per visą prekybos centrą, – pasakojo jubiliatės mama. – Užkandžius užsakėme, o teminėmis dekoracijomis pasirūpinome mudvi su Adele. Šiemet labai norėjosi įnešti ir savo fantazijos“.

Paklausta, kokias emocijas išgyveno pasitikdama ja pirmąją klasę lankančios pirmagimės gimtadienį, V. Montvydienė paaiškino, kodėl jos mintyse sumaišties nebuvo nė kvapo.

„Viskas gaunasi labai natūraliai, kadangi mes kartu praleidžiame daug kokybiško laiko. Daug kas juokavo, kad per karantiną pagaliau pažino savo vaikus. Kai esi nuolat užsiėmęs darbais ir tik vakare susitinki su vaikais, žinoma, kad tas vaikų augimas gali stebinti. Pas mus tokių emocijų nėra. Viskas eina palaipsniui, sąmoningai.

Kadangi viską mėgstu planuoti, mano charakteris toks, aš Adelę jau matau ir antroje, ir trečioje klasėje. Nesupraskite klaidingai, tikrai nedėlioju jos gyvenimo savaip pagal tai, ką aš norėčiau užauginti. Ne ta prasme. Aš tiesiog galvoju, ką reikia daryti dabar, kad vaikui būtų kuo paprasčiau vėlesnėse klasėse. Tad, kadangi visas procesas vyksta labai sąmoningai, man tai kažkokių stiprių emocijų nekelia“, – paaiškino pašnekovė.

Veronikos ir Donato Montvydų dukra Adelė gimtadienį atšventė tarp fėjų

Nors daugelis tėvų neslepia stresavę, kuomet karantino laikotarpiu jiems teko namuose dirbti savo mokyklinukų pedagogais, Veronika atskleidė, kad jai šis užsiėmimas teikė tik malonumą.

„Gal aš būsiu labai nepopuliari, tačiau man tai teikė didžiulį džiaugsmą. Aišku, man pasisekė, kad namuose turime dar tik vieną mokyklinukę ir ji lanko dar tik pirmą klasę. Beje, pernai ji irgi mokėsi toje pačioje mokykloje, tik dar paruošiamojoje klasėje.

Karantino laikotarpiu mane džiugino, kad mokykla buvo labai gerai pasiruošusi mokymuisi internetu, o aš ir pati savo akimis pamačiau, kaip ir ko juos moko. Adelė yra pakankamai savarankiška. Galiu palikti ją vieną ir eiti gerti kavos, ar užsiimti veikla su sūnumi. Įsivaizduoju, kad šeimos, kuriose yra daugiau ir vyresnių vaikų, susiduria su tam tikromis problemomis. Tačiau aš kol kas tik mėgaujuosi“, – pasidžiaugė Adelės ir 3-jų Kajaus mama.

Atsižvelgdami į guvios ir draugiškos mergaitės charakterį tėvai Adelei ilgai ir atsakingai ieškojo tinkamos mokyklos. Šiuo metu pirmokė lanko privačią Vilniaus humanistinę mokyklą.

„Adelė yra labai draugiška, randa kontaktą su mokytojais, su vaikais, turi daug draugių. Ji yra iš tų, kuri prieis, apsikabins, pagirs, kaip gražiai atrodai. Labai smagu, kad ji rado tokią aplinką, kurioje absoliučiai pritampa.

Bent jau kol kas mums atrodo, kad esame savo vietoje viskas tinka ir atitinka, kalbant tiek apie klasiokus, tiek apie tėvus, tiek apie vidinį mokyklos pedagogikos principą. Ieškodami mokyklos atkreipėme dėmesį į tėvų bendruomenę, kuri yra labai panašiai mąstanti vaikų auklėjimo klausimu“, – pasakojo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)