Žinomas dainininkas ir kompozitorius Dubline turėjo keletą koncertų prieš ir po maratono, todėl Airijoje vyras turėjo išties įtemptą viešnagę.

„Išskridau iš Lietuvo šeštadienio vakarą. Na, bent jau turėjau išskristi. Nes skrydį atšaukė dėl techninių problemų ir mes pakilome tik gerokai po vidurnakčio. Tuo pačiu reisu skrido ir Rolandas Kazlas, bet jis maratone, dėl man nežinomų priežasčių, nestartavo, - savo įspūdžiais iš kelionės dalinosi E. Lubys.

Atlikėjas pasakoja, kad nukeltas skrydis suteikė papildomo streso. Kelionės nuovargis prisidėjo ir dėl laiko skirtumo – Lietuvos laiku atlikėjas nuėjo miegoti praktiškai ryte, apie 5 valandą.
Edgaras Lubys dalyvavo Dublino maratone

Kitą dieną dainininko laukė vakarinis koncertas. Tačiau ne Dubline, bet Waterforde, kuris yra už dviejų valandų kelio. Bet, pasak E. Lubio, gera nuotaika, šiltas ilgus metus Airijoje gyvenančių Dariaus ir Astos Milerių sutikimas ir rūpestis prisidėjo prie gerų maratono rezultatų.

„Naktis prieš maratoną nebuvo gilaus miego naktis. Vis dėlto, jaudulys daro savo - miegas buvo daugiau sargo, o rytas - po lapais pasislėpusio zuikio. Atrodo, viskas puiku, nuotaika gera, oras… Išėjus į lauką mus pasitiko airiškas vėjukas, iškart pradėjo kirbėti mintis, kad bus sunku kovoti su vėju… Taip ir buvo. Iki 32 kilometro bėgau pagal planą, idealiu laiku. Įveikęs pusę distancijos maniau, kad tikrai bus jėgų net ir viršyti savo lūkesčius. Bet jo dydenybė maratonas yra maratonas.Ties 28-30 kilometru pradėjau suprasti, kad pagreitinti savo tempo nepavyks: kalneliai, pakilimai ir priešpriešinis vėjas... Minčių tuo metu buvo visokių, bet toks didelis žmonių palaikymas mane vedė į priekį“, - prisipažino E. Lubys.

Žmonės maratono dalyviams tiesiog trasoje dalino salainius, sausainius, davė atsigaivinti sulčių, kitų gėrimų.

„Būtume ir be maitinimo punktų apsiėję, - juokiasi jis. - Nuo 37-38 kilometro supratau, kad trasą baigsiu, bet neplanuotu rezultatu. Finišas buvo sunkus, šlepsenau kaip vandens pilnais batais. Reikėjo pasiremti į tvorelę ir pamerdėti.“

Tačiau E. Lubys vis dėlto liko patenkintas savo rezultatais. Dublino maratoną - 42, 195 kilometro - jis įveikė per 3 val. 18 min. ir 29 sekundžių.

„Labiausiai esu dėkingas savo šeimai už palaikymą ir supratingumą“, - sakė atlikėjas, po maratono turėjęs dar vieną koncertą Airijoje, o grįžęs į Lietuvą iškart skubėjęs į „Auksinio balso“ filmavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)