„Prieš savaitę paskambinau ir paklausiau, ką renkasi: pusryčius, pietus ar vakarienę, – apie planą nustebinti bičiulius kalbėjo Alfas. – Daugiau jie nieko nežinojo, tiesiog mūsų kolektyvas dirba nuo ryto tam, kad visiems būtų laiku pristatytas maistas. Jie gaus būtent tai, ką mėgsta arba mes žinome, kad to dar nėra ragavę.“

A. Ivanausko draugai šiandien buvo arba dar bus palepinti ne tik įprastais, bet ir labai įmantriais patiekalais. Agnei Jagelavičiūtei pusryčiams buvo patiektas varškės apkepas su šviežiomis uogomis, Rolandą Mackevičių pasiekė negliaudytas krabas, Orijus Gasanovas mėgavosi sumuštiniu su didžiosiomis krevetėmis, o keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius pusryčiavo kramsnodamas sumuštinį, pagardintą avokadu, sauglėgrąžų daigais, marinuotomis paprikomis, kumpiu, pomidorais ir salotų lapais.

Alfas Ivanauskas

A. Jagelavičiūtė pasakojo, kad pusryčiai buvo staigmena, nors jie su Alfu dirba kartu. Pasak jos, ji nė nenutuokė, kad pusryčiams jai bus patiektas varškės apkepas. „Dažniausiai valgau ką nors iš kiaušinių, nors mes su Alfu kelis kartus per savaitę pusryčiaujame kartu, todėl jis turėjo nutuokti mano skonį, – pasakojo Agnė. – Pusryčiai buvo atradimas, nes mano sūnus pirmą kartą turėjo progą paragauti varškės apkepo ir supratau, kad šis patiekalas bus dažnas mūsų namuose.“

Virtuvės mitų griovėjas atskleidė, kad bičiuliams įteikiamų porcijų kaina svyruoja nuo 7 iki 50 eurų. „Rolando krabas – nepigus malonumas, tačiau J. Statkevičiaus rinkinys kainuos brangiau“, – pasakojo Alfas. Kainos svyruoja ne tik dėl patiekalų prabangumo, Juozui bus patiektas ir šampanas, dėl kurio jo porcijos kaina šoktels aukštyn.

Vis tik Alfas nori parodyti, kad nebūtina turėti daugybės pinigų, norint mėgautis skaniu ir gražiu maistu. Pasmalsavus, ar kiekvienas norintis gali užsisakyti tokią porciją, Alfas nusijuokė, kad šiandien dar ne, bet nežinia, kas bus rytoj.

Ši akcija – jo naujojo projekto debiuto proga. Šiandien jau aktyvuota ir pradėjo veikti jo internetinė svetainė www.vmgonline.lt. Beje, kiekvienam bičiuliui su maistu įteikiama ir planšetė, kad galėtų pasižvalgyti po svetainę, kol mėgausis maistu.

Paskutinį užsakymą Alfo komanda pristatys 20 val. vakaro. Jis suskaičiavo, kad šiandien savo maistu laimę atneš net penkiolikai savo bičiulių. Tarp jų: Andrius užkalnis, Tomas Ramanauskas, Dovilė Filmanavičiūtė, Julia Janus, Juozas Statkevičius, Mindaugas Stasiulis, Jogaila Morkūnas, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Aidas Puklevičius, Tomas Adomavičius ir Lukas Gricius, Vaidas Baumila ir Beata Nicholson.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)