„Labas vakaras visiems. Tiktai niekada nebūčiau patikėjusi, kad tokiomis aplinkybėmis stovėsiu ant scenos ir tikrai labai sunku rinkti žodžius šį vakarą. Visų artimųjų vardu Atėnė jums nori pasakyti...“ – ašarų neslėpdama koncerto metu kalbėjo D. Čižausko žmona Ieva.

Po šių jos žodžių „ačiū“ susirinkusiems tarė atlikėjo dukra Atėnė: „Ačiū jums labai, kad visi atėjote į mano tėčio koncertą.“

Scenoje susirinkusiai publikai dėkojo ir D. Čižausko tėtis Kęstutis.

„Labas vakaras, puikioji arena. Aš taip pat norėčiau visiems nuoširdžiai padėkoti, pirmiausia žiūrovams, kurie susirinko ir Donato balsu pasakyti ačiū, ačiū, ačiū. Ypatingai norėčiau padėkoti gerbiamam Arūnui Valinskui, kuris ryžosi padaryti šitokį žingsnį, taip pat Žvaguliui ir visam kolektyvui, kuris atlieka Donato dainas. Nuoširdus ačiū, ypatingai plungiškiams“, – kalbėjo D. Čižausko tėtis Kęstutis.

Po šių jautrių žodžių A. Valinskas šeimai įteikė radijo stoties „Lietaus“ specialią nominaciją – atminties lašą D. Čižauskui.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Delfi primena, kad po daugybę žmonių ir garsius atlikėjus sukrėtusios žinios apie D. Čižausko mirtį iškart buvo pranešta, kad grupės „2 Donatai“ didžiausias koncertas, planuotas balandžio mėnesį atšaukiamas.

Tačiau D. Čižausko laidotuvių metu, sugiedojus kelias giesmes buvo paprašyta atsiminti atlikėją ir jo kūrybą, artimą bičiulį lemtingą akimirką pagerbti panoro Arūnas Valinskas. Žinomas vyras pasakojo, kad Plungės bažnyčioje per savo gyvenimą buvo du kartus. Pirmasis vizitas įvyko per Donato vestuves, o antrasis, deja, per jo laidotuves. Susirinkusiems pranešta ir svarbi žinia, kad balandžio 1 dieną įvyks D. Čižausko garbei skirtas koncertas.

Vėliau žinia apie D. Čižausko atminimui rengiamą koncertą buvo paskelbta ir Ingos Valinskienės gerbėjų puslapyje.

„Tai turėjo būti didžiausias šios grupės koncertas: Kaunas, „Žalgirio“ arena, balandžio 1-oji, „Du Donatai“. Deja, Donato Čižausko nebėra... Tačiau koncertas įvyks. Tai bus ypatingas vakaras visiems Donato klausytojams, kurie galės dar kartą išgyventi jo kūrybą, pagerbti jo talentą, atminimą ir... Atsisveikinti su šiuo išskirtiniu Lietuvos dainininku, sūnumi, broliu, vyru, tėčiu...

Dainos, kurias sukūrė ir dainavo D. Čižauskas, kuriose atverdavo savo širdį iki skaudaus nuogumo, skambės jo atminimo koncerte būtent tą dieną, kai turėjo dainuoti jis pats. Donato kūrybą atliks ne tik jo ilgametis scenos parneris Karolis Akulavičius, bet ir ryškiausios Lietuvos muzikos žvaigždės: Inga Valinskienė, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Marijonas Mikutavičius, Paulius Bagdanavičius, „Žemaitukai“, Renata ir Deivis Norvilai, Irūna ir Marius Jampolskis, Česlovas Gabalis, „Patruliai“, Donatas Balvočius, „Džentelmenai“, „Sare Roma“, Vaidas Baumila ir kt.

Koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos a. a. Donato Čižausko šeimai – žmonai Ievai ir dukrelei Atėnei“, – buvo rašoma I. Valinskienės gerbėjų puslapyje.

Tiesa, panašu, kad išgirsti D. Čižausko bičiulius ir jo dainas panoro daugybė žmonių. Vos paskelbus apie parduodamus bilietus gerbėjai akimirksniu juos iššlavė, per porą dienų užsipildė didžiausia Lietuvoje „Žalgirio“ arena.

„Pagal bilietų pardavimus šį koncertą drąsiai galime lyginti su garsiausių užsienio žvaigždžių – tokį procesą stebime, kai pradedama prekyba į Robio Viljamso ar Andrėja Bočelio pasirodymus“, – pranešime spaudai nuostabos neslėpė „Žalgirio“ arenos atstovas Mantas Verdickas.

„Tą savaitgalį kaip tik išvykau į kelionę. Kai išskridau, bilietai dar nebuvo pradėti pardavinėti. Kelionė su persėdimu truko aštuoniolika valandų. Atvykęs į viešbutį, atsidarau kompiuteryje salės planą ir matau, kad visos vietos pilkos. Pilnas priekaištų rašau į Lietuvą: „Tai vis dar nepradėjote bilietų prekybos? Juk žadėjote penktadienį?“. Gaunu atsakymą: „Pradėjome ir baigėme, jau išpirko“. Nepatikėjau savo akimis... Gerai, kad sėdėjau“, – pasakojo vienas iš renginio organizatorių Arūnas Valinskas.

Bilietams tirpstant akyse, buvo atverti papildomi sektoriai, tačiau ir juose vietų liko mažai.

„Stebint, kaip greitai dingsta bilietai, atrodo, kad visa tai netikra. Tačiau tai iš tiesų vyksta. Tai tikra, kaip ir a. a. Donato meilė muzikai ir savo žiūrovams, kurie jam dabar už tai su kaupu atsilygina“, – buvo įsitikinęs A. Valinskas.

D. Čižausko atminimo koncertas suvienijo visą būrį jo bičiulių, scenos kolegų. Renginį organizavo A. Valinskas drauge su ilgamečiu grupės „Du Donatai“ muzikiniu prodiuseriu Žilvinu Žvaguliu ir „Zuzi Muzika“.

„Mus visus sukrėtė netikėtas Donato išėjimas. Jis buvo ryškus talentas, turėjo daugybę gerbėjų, kurie jo klausė ir mylėjo. Šioje bejėgystėje nusprendėme padaryti tai, ką galime ir ką pats Donatas labiausia mėgo – dainuoti. Išgirdę apie planus surengti jam skirtą atminimo koncertą, kuriame skambėtų Donato kurtos dainos, jo scenos kolegos nedvejodami apsisprendė prisidėti, dalis jų net atšaukė tądien suplanuotus savo koncertus“, – anksčiau teigė A. Valinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)