Alytaus pusiaukelės namuose šiuo metu darbo dienomis gyvenantis Rolandas Gutauskas į savo šeimos namus Vilniuje sugrįžta savaitgaliams, kur jo laukia mylinti žmona ir išsiilgęs sūnelis.

„Su šeima turime savaitgalius, o vasarą jie dar ir koncertais būna užimti. Dažniausiai stengiamės būti visi kartu, todėl ir po Lietuvą keliaujame. Tačiau, jei kalbėti bendrai, aš jau esu pripratusi prie tokio ritmo ir režimo. Paprastomis savaitės dienomis, kai prireikia, ir pati pas vyrą atvažiuoju į Alytų. Turime galimybę bendrauti ir telefonu, ir socialinių tinklų pagalba bei visomis įmanomomis susisiekimo priemonėmis. Dabar trūkumas nelabai ir jaučiasi.

Mes taip dažnai bendraujame, kad net draugai ir kolegos vis klausia, kiek dar mes galime bendrauti. Kasdien kalbamės ir vis sakome, kad mylime vienas kitą. Ypatingai laukiame savaitgalių, kurie mūsų gyvenime yra kaip šventės“, – pasakojo žinoma moteris.

Donata Gutauskienė-Laisva ir Rolandas Gutauskas

Anot jos, ypač grįžtančio tėčio laukia sūnus, o ji tuomet stengiasi paruošti šventišką vakarienę. „Jau taip pripratau ir man taip atrodo net normalu. Kartas nuo karto net pati iš savęs pasijuokiu, kad galbūt net ir gerai toks santykis, nes nėra progos stipriai susipykti.

Kasdien nesimatome, o per savaitę išsiilgsti ir savaitgalį gali pasidžiaugti vienas kitu. Mes galime susitikti kasdien, bet skiria didelis atstumas ir tie savaitgaliai mums kaip išsigelbėjimas“, – pasakojo moteris.

Rolandas į laisvę turėtų išeiti iki 2021-ųjų, tačiau tai gali įvykti ir kur kas greičiau, nes Alytaus pataisos namų komisija kas pusmetį svarsto, kurie nuteistieji galės išeiti į laisvę anksčiau. Donata į tai žiūri optimistiškai ir sako, jog bet kokiu atveju laukti liko ne taip ir daug.

„Mano vaiko gyvenime yra auksinė taisyklė, jog bendraujame su juo paprasta žmonių kalba viską paaiškindami ir nieko nemeluojame, todėl ir mūsų santykis labai tvirtas. Jam tik spalį bus penkeri, bet jis labai nuovokus, supratingas ir be galo geras vaikas, kuris labai laukia tėčio. Aš esu pamatas, į kurį jis remiasi, bet džiaugiuosi ir geru judviejų ryšių. Kartais ir tos šeimos, kurios matosi kasdien, tokio tvirto santykio neturi“, – sakė pašnekovė.

Donata taip pat pastebi, kad savo vyrui yra ypač dėkinga už jausmingumo pamokas. Santūrioje ir jausmų atvirai nerodžiusioje šeimoje užaugusiai moteriai buvo keista rodyti jausmus. „Man iki šiol net tėvams yra sunku pasakyti „myliu“ ir nežinau kodėl. Tačiau vyras išmokė, kad jausmų nereikia slėpti ir jei žmogų myli, tai ir reikia sakyti. Jei liūdna, tai taip pat sakyti. To iš karto išmoko ir sūnus“.

D. Gutauskienė pastebėjo, kad net ir sunkiausiose gyvenimo situacijose vadovaujasi savo vertybėmis ir gyvenimo supratimu. Itin svarbiu dalyku gyvenime ji laiko lojalumą ir tai, kad vyras niekada nėra išdavęs jos, o ir jiedu laikosi taisyklės, kad sūnui meluoti arba išduoti jį nevalia. Taigi, ir visus pažadus tėvai stengiasi būtinai įvykdyti. „Kai tokie santykiai, nesinori jų ir griauti. To mokau ir sūnų“, – prasitaria ji.

Pasiteiravus atlikėjos, kaip ji reaguoja į visuomenės spaudimą ir nuomonę, jog net aštuonis kartus teistas jos vyras negali būti sąžiningas ir doras žmogus, moteris sako to jau nepastebinti.

„Galbūt tai vis dar yra, bet aš išmokau nebekreipti dėmesio į tai. Tiesą sakant, anksčiau buvo taip skaudu, kad nemoku net žodžiais nupasakoti. Tik tiek, kad visada stengiuosi neiti ir neverkšlenti. Stengiuosi kovoti ir mokytis pati.

Tikrai kildavo minčių kreiptis į specialistus, kurie padėtų tvarkytis su savo gyvenimu, bet kažkaip sugebėjau pati su savimi kalbėtis ir tvarkytis. Niekada mūsų šeima nebus ta šeima, kuria kiti žavėsis. Aš tai puikiai suprantu. Galbūt dėl to, kad aš kažkam nepatinku kaip asmenybė. Kažkam nepatinka mano vyras, nes jis gyvenime yra kažką nuskriaudęs.

Mes nesistengiame būti tobuli ir gyvenime buvo skaudžiausia, jog jaučiausi nepelnytai nurašyta bei pasmerkta. Nesijaučiau nieko blogo padariusi. Tai yra mano reikalas, ką aš myliu ir su kuo aš sieju savo gyvenimą.

Mano prioritetai visada buvo gyventi su žmogumi, kuriuo aš tikiu. Mano vyras manęs dar nei karto neišdavė. Mes su juo kartu jau šeštus metus ir tai nėra mažas laiko tarpas. Žmonės tiesiog gyvena kitų gyvenimus, nemato savęs ir kiti gali atrodyti blogesni nei mes patys. Man yra gerai ir, tikiuosi, mano šeimai taip pat“, – svarstė D. Gutauskienė.

Donata Gutauskienė-Laisva

Tiesa, nors niekada nebuvo slepiama ir Donata nuo pat santykių pradžios žinojo apie tai, kad Rolandas turi dukrelę iš ankstesnių santykių, tai į viešumą iškilo tik neseniai.

„Aš šią žinią priėmiau visiškai normaliai. Net nesusimąsčiau. Ji tiesiog yra faina ir graži mergytė. Nedarau jokios tragedijos ir galbūt dėl to, kad ir mano giminėje yra buvę situacijų kuomet šeimoje atsirado moteris, turėjusi vaikų iš ankstesnių santykių.

Vos tik susipažinusi su vyru jau žinojau, kad jis turi dukrą, bet apie tą šeimą nelabai noriu ir galiu kalbėti. Tėčio trūksta ir jai, bet gyvename ir laukiame, kada jis išeis į laisvę ir bus visiškai atrištos rankos bei kojos. Tada ir bus galima tuo dėmesiu apdalinti visus artimus žmones, kurie to buvo išsiilgę“, – sako D. Gutauskienė.

Vos tik atsiradus galimybei Donata su sūnumi ir vyru susitinka su ankstesne jo šeima. Ji įsitikinusi, jog didžiąją vyro laiko dalį vis dėlto pasiima juodu su sūnumi, o ankstesnei jo šeimai lieka dar mažiau laiko. Tačiau ji tiki, jog vos tik Rolandas išeis į laisvę, jų gyvenimai pasikeis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)