Verta priminti, kad skandalas prasidėjo dėl laidoje „Nepatogūs klausimai“ išsakytos S. Maslobojevo nuomonės apie D. Niūniavą. Profesionalus kovotojas jį pavadino pseudo treneriu, savo klientams neva siūlančiu fiziškai neįmanomus būdus raumenims auginti. Be to, Sergejus suabejojo viešoje erdvėje skelbiamais Dominyko titulais, mat, jo žiniomis, jis nėra profesionalas. Galiausiai S. Maslobojevas Dominykui metė iššūkį ir pakvietė jį į ringą. Laidos svečias net leptelėjo, kad šioje kovoje jis susikautų nemokamai. Daugiau apie tai galite skaityti čia.

Vėliau situacija įkaito dar labiau. S. Maslobojevas savo „Youtube“ kanale patalpino vaizdo įrašą, kuriame jis komentavo įtarimus sukėlusią D. Niūniavos biografiją, pasiekimus sporto pasaulyje. Apžvelgdamas galimą savo varžovą kovoje, Sergejus pakalbino įvairių federacijų atstovus, kurie teigė, kad Dominykas nėra buvęs Europos bokso čempionu. Apibendrinant S. Maslobojevas patikino, kad su D. Niūniava jis susikauti negali, nes tokiu būdu jis parodytų nepagarbą sau, savo kolegoms, profesionaliam sportui ir jo gerbėjams.

Visgi D. Niūniava šiame konflikte turi savo įvykių versiją. Asmeniniu treneriu dirbantis pašnekovas Delfi patvirtino, kad jis nėra Europos bokso čempionas ir niekada tokiu savęs nevadino. Taip jį vadinti imta per klaidą. Be to, jis didžiuojasi būdamas treneriu, tad ir į profesionalaus kovotojo titulą jis nepretenduoja.

Tikėtina, kad Europos bokso čempiono titulas D. Niūniavai imtas lipdyti dar 2016 metais, kai žiniasklaidoms priemonėms buvo išplatintas vienas ir tas pats spaudos pranešimas apie jo ir milijonieriaus Valerijaus Gelašvilio dukters vestuves. Informaciją išsiuntė viena televizijos laida, apžvelgusi prabangias poros tuoktuves. Dominykas teigė, kad pamatęs klaidingą informaciją apie save sureagavo iškart, tačiau išplatintos informacijos mastas buvo didelis: kai kurie šaltiniai klaidingą faktą pataisė, o kai kurie – ne. Tad net ir dabar paieškoje įvedus D. Niūniavos pavardę kai kuriuose portaluose iki šiol matomas daug diskusijų sukėlęs titulas, kuris Dominykui kainavo nemažai nervų.

– Dominykai, pastarasis laikas jums buvo sudėtingas. Atsidūrėte skandalo epicentre ne savo noru. Dabar, praėjus kuriam laikui, galbūt lengviau įžvelgti dėl ko apskritai visa tai kilo?

– Ir pradžioje, ir šiuo metu įžvelgiu sportinę konkurenciją, norą pašalinti mane iš kovos menų trenerių dėl didesnės savanaudiškos finansinės naudos.

– Viena iš pasipiktinimo priežasčių buvo ta, kad jūs neva apie save pateikiate neteisingą informaciją, tačiau prieš interviu minėjote, jog pats savęs Europos bokso čempionu niekada nevadinote ir kad tai tebuvo kitų žmonių interpretacijos arba faktinės klaidos. Visgi „čempionu“ jus buvo įvardinęs ne vienas portalas ar kitas internetinis puslapis dar gerokai prieš skandalą. Kaip manote, kodėl taip plačiai paplito šis netikras titulas ir kokiu tikslu? Ar kada nors kreipėtės į neteisingą jūsų biografiją skelbiančius šaltinius?

– Spaudoje jau kuris laikas pateikiama klaidinga informacija apie mano sporto pasiekimus, ne kartą kreipiausi, tačiau straipsniai buvo rašomi su ta pačia antrašte.

– Kokia buvo jūsų pirminė reakcija, kai pamatėte, kad S. Maslobojevas, apsilankęs laidoje „Nepatogūs klausimai“, jus viešai pakvietė susikauti ringe? Kaip apie tai sužinojote? Ar iki tol esate su juo bendravęs? Gal tarp jūsų slypi sena nesantaika? Ar po laidos teko su juo susirašinėti, aptarti galimą kovą, taisykles, laimėjimą? Ar buvote linkęs susikauti?

– Laidos „Nepatogūs klausimai“ nemačiau, informaciją persiuntė draugai, buvau labai nustebęs, kad iš 3 mln. žmonių S. Maslobojevas pasirinko mane. Niekada su juo nesu bendravęs, nesame pažįstami ar konfliktavę. Minėtoje laidoje S. Maslobojevas teigė, kad padarys man išimtį ir kovos nemokamai, nors yra labai brangiai apmokamas sportininkas. Aš sutikau susikauti ringe su S. Maslobojevu. Po laidos susirašinėjau su „Nepatogūs klausimai“ laidos vedėju R. Mackevičiumi, kuris tarpininkavo dėl kovos ringe sąlygų, domėjosi mano svoriu, siūlėsi atvažiuoti su svarstyklėmis ir mane pasverti. Nemokama kova pamažu virto 10 tūkst. eurų, vėliau 15 tūkst. eurų, galiausiai Sergejus ištransliavo, kad kovoti jis atsisako.

– Visgi kova neįvyko ir vietoje jos tūkstančiai žmonių išvydo S. Maslobojevo sukurtą vaizdo įrašą konkrečiai apie jus – kaip galimą jo varžovą. Sportininkas viešai suabejojo jūsų profesionalumu, pakalbino įvairių federacijų atstovus, kurie teigė, kad čempionu jūs niekada nebuvote. Kaip įvykiai klostėsi po šio video? Minėjote, kad Sergejaus kūrinyje yra netikslumų, kokie jie? Ar Sergejus kurdamas savo vaizdo įrašą bandė su jumis susisiekti, apklausti jus patį?

– S. Maslobojevas sukūrė melagingą vaizdo įrašą, pasitelkdamas tik jam naudingų federacijų atstovus. Su manimi net nebandė susisiekti, nes būčiau nurodęs federacijas ir sporto trenerius, tačiau jo kurtas melagingas vaizdo įrašas nebūtų toks intriguojantis. Apmaudu – gyvename laisvoje, nepriklausomoje ir civilizuotoje šalyje, tačiau noras paminti, pažeminti kitą žmogų yra vis dar gajus Lietuvoje.

– Šis skandalas, ko gero, jums nemalonus ne tik dėl neigiamai piešiamos jūsų asmenybės, bet ir dėl finansinių nuostolių. Gal pasidalintumėte kaip nukentėjote?

– Turbūt niekam nebūtų malonu apie save išgirsti tiek daug netiesos, juk niekas negali priversti žmogaus prisiminti buvusius sportininkus, net pats suabejojau, ar pasirašydamas diplomus ir dalyvio sertifikatus žmogus visiškai nekreipia dėmesio, po kuria pavarde pasirašo? O gal pasirašo kažkas kitas?

– Norint išvengti dviprasmybių, paklausiu dar kartą – ar kada nors pats save esate įvardinęs kaip Europos bokso čempioną? Ar esate savo biografiją „pagražinęs“ nebūtais titulais, pergalėmis, kovomis?

– Mano pateiktoje informacijoje apie mano sporto pasiekimus yra rašomi realūs faktai. Tačiau S. Maslobojevas, pasinaudodamas klaidinga informacija, supainioja esamus ir žiniasklaidoje parašytus pasiekimus, tokiu būdu pateikia klaidingą informaciją visuomenei.

– Sakoma, kad nelaimėje pažinsi savo tikrus draugus. Ar daug žmonių po šios situacijos nuo jūsų nusisuko? Ar nepraretėjo gretos artimų kolegų tarpe? Ar įsigijote priešų? Gal sulaukėte ir palaikymo?

– Mano šeima ir artimas draugų ratas žino visą tiesą apie mano sporto karjerą. Didžiulį palaikymą, patarimus išlikti ramiam, nesivelti į konfliktines situacijas išreiškė mano buvę treneriai: G. Dranevičius, R. Bublevičius, J. Žiugžda.

Sulaukiau tūkstančių mane palaikančių žinučių. Žinoma, buvo ir nemalonių, įžeidžiančių žinučių, bet aš ant jų nepykstu, kiekvienas žmogus (net ir tas, kuris pasislėpęs už kompiuterio ekrano) turi teisę išreikšti savo nuomonę. Savo instagramo paskyroje palinkėjau jiems būti sportiškesniems, pasiekti geresnių, nei aš pasiekiau, sportinių rezultatų. Siūliau nufilmuoti savo sėkmes, atsiųsti man, mielai pasidalinčiau tų žmonių pasiekimais. Deja, praėjo savaitė, nei vieno nufilmuoto siužeto negavau. Palieku spręsti jums, kokie tai žmonės?

– Įprastai jūsų vardas ir pavardė žiniasklaidoje nešmėžuoja, interviu nedalijate ir televizijos laidoms. Kodėl? Esate linkęs vengti viešumo?

– Mėgstu dirbti savo mylimus darbus, didžiąją laiko dalį skiriu treniravimui ir įmonės veiklai. Nebelieka noro ir laisvo laiko žiniasklaidai ar televizijai.

– Bene paskutinį kartą žiniasklaidoje jūs minimas dėl skyrybų su savo žmona, Gruzijos milijonieriaus dukra Sofio Gelašvili. Kai sukote skirtingais keliais nuo komentarų susilaikėte ir tada, ir dabar. Kodėl?

– Manau, kad tai yra dviejų žmonių tarpusavio santykiai. Juos viešinti ar apie tai kalbėti nereikia.

– Visgi būtent šie santykiai jus ir išgarsino plačiąja prasme. Sulaukėte dėmesio, jūsų nuotraukos atsidūrė pramogų verslo puslapiuose. Ar jums buvo artimas „garsenybių ir vakarėlių“ gyvenimo būdas?

– Tikrai ne.

– Ar tuomet jūs, kaip žinomos moters sutuoktinis, jautėte spaudimą tvirčiau atsistoti ant kojų, parodyti savo sugebėjimus ir tai, ko esate vertas?

– Prieš santuoką jau dirbau sporto treneriu, jokio spaudimo nejaučiau, nes jo nebuvo. Atvirkščiai, mano pavyzdžiu pasekė buvusios šeimos nariai.

– Su Sofio susilaukėte dukrelės. Ar palaikote ryšį su vaiku? Ką jums reiškia būti tėčiu? Gal tai davė naujų patirčių, išmokote naujų dalykų?

– Emanuelė mano gyvenime užima svarbią vietą. Ji – mano didžioji meilė. Kai mažytė būna Lietuvoje, stengiuosi kuo daugiau laiko praleisti su ja. Šiuo metu kalbamės, juokaujame, dainuojame, žaidžiame vaizdo skambučiais. Labai jos pasiilgstu, laukiu grįžtant.

– Socialiniuose tinkluose nesunku pastebėti, kad jau kuris laikas nesate vienišas. Gal trumpai papasakotumėte apie savo mylimąją?

– Po nesėkmingos santuokos teko kurti gyvenimą iš naujo. Šiuo metu turiu širdies draugę, su kuria puikiai sutariame. Turime bendrų pomėgių, užsiėmimų, kartu sportuojame, kartu propaguojame sveiką gyvenimo būdą.

– Ar kada nors siekėte šlovės, žinomumo, o gal tiesiog dirbote savo darbą ir siekėte aukštumų asmeninio trenerio srityje? Kuo ši specialybė jus žavi? Yra tekę girdėti, kad jūsų paslaugų pageidauja ir žinomi žmonės. Ar tai – malonus įvertinimas?

– Žinomumo niekada nesiekiau, tačiau pritraukdavau daug dėmesio savo treniruočių metodika. Būdamas treneriu pats galiu atlikti įvairus sudėtingus pratimus, dėl kurių sulaukiu daug sekėjų dėmesio. Ar žmogus yra žinomas, ar nežinomas – man nėra svarbu. Man yra labai svarbus kiekvieno žmogaus įvertinimas, kuris lanko mano vedamas treniruotes.

– Gal tai pernelyg asmeniškas klausimas, bet iš jūsų instagramo paskyros galima lengvai susidaryti įspūdį, kad dirbti asmeniniu treneriu – išties pelninga. Ar taip ir yra? O gal turite ir kitų pelną jums nešančių veiklų? Kokią specialybę turite ir kur ją esate įgijęs?

– 6-erius metus turiu savo įmonę, kurioje esu pagrindinis akcininkas, iki praėjusių metų dirbau įmonės direktoriumi. Įmonė užsiima automobilių ir autodetalių prekyba, draudiminių įvykių administravimu, statyba, statybos ranga. Įmonėje dirba keli darbuotojai, tačiau kiekvienas yra stiprus savo srityje. Studijavau Lietuvos edukologijos universitete, kūno kultūros ir sveikatingumo specialybę. Domiuosi žmogaus anatomija ir sporto fiziologija, daug skaitau, dalyvauju įvairiuose seminaruose.

– Papasakokite apie savo, kaip sportininko, karjerą. Nuo kada pradėjote domėtis aktyviu gyvenimo būdu? Kokias sporto šakas esate bandęs, įvaldęs? Kokių pasiekimų turite?

– Tėvai mane mažiuką, dar keturmetį, nuvedė į karatė treniruotes. Jų manymu, ši rytų kovos menų sritis buvo saugiausia fizinio kontakto ir traumų prasme, intelektualiausia, ugdanti tikrą kovotojo dvasią. Pradėjau lankyti „Fudokan karate“ klubą pas trenerį J. Žiugždą. Vėliau lankiau „Karatė akademijos“ klubą pas trenerį R. Bublevičių, lankiau karatė klubą „Lūšis“ pas trenerį G. Dranevičių. Esu daugkartinis Lietuvos karatė čempionas, prizinių vietų laimėtojas kumitė ir kata rungtyse. Taip pat esu tarptautinių karatė turnyrų daugkartinis laimėtojas, Topolino taurės Italijoje laimėtojas (mišrioje rytų kovos menų grupėje). Esu daugkartinis Lietuvos karatė rinktinės dalyvis.

Nuo 12-os metų pats savarankiškai pradėjau domėtis kitomis rytų kovos menų šakomis: bušido, kikboksu, muay thai boksu, graplingu. Muay thai lankiau sporto klube „Vendetta“ pas A. Laugalį, M. Mylę. Graplingą, MMA lankiau pas trenerį R. Piepolį, karatė shindokai lankiau pas J. Poškaitį.

Būdamas karatistas nuo 12-os metų pradėjau dalyvauti minėtų sporto šakų varžybose. Tokiu būdu tobulėjau, rinkau patirtį visų kovos menų srityse.

– Savo klientams padedate suformuoti norimas kūno formas, sudarote sporto, mitybos programas. O kiek laiko trukote, kol pasiekėte savo dabartinę išvaizdą? Ar sudėtinga išlaikyti tokią kūno padėtį? Kokia jūsų fizinio aktyvumo ir mitybos rutina?

– Sportas ir sveika mityba yra mano gyvenimo būdas. Pasiekti dabartinę mano kūno išvaizdą nebuvo sudėtinga, nes sportuoju 24-erius metus. Sportiniame gyvenime labai didelę reikšmę turi motyvacija, kurią noriai perteikiu visiems mano sekėjams. Sportuoju kiekvieną dieną.

– Kokie jūsų tikslai, užmojai ateityje?

– Pasibaigus pandemijai planuoju atidaryti savo sporto klubą, kuriame galėsiu suburti daugiau bendraminčių sveikam gyvenimo būdui propaguoti. Noriu perteikti teisingą rytų kovos menų filosofiją, kad žmonės būtų pakankamai stiprūs dvasiškai ir fiziškai, mokėtų apsiginti ir nepropaguotų patyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)