Įrašą prodiuseris patalpino socialiniuose tinkluose, juo sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Noriu kreiptis į Lietuvos tarybų socialistinės respublikos žvaigždę Birutę Petrikytę.

(Esat dainavusi ne viename mūsų organizuotame renginyje-TV laidose, bet, deja, kitaip esamoje situacijoje jūsų identifikuoti nebegaliu).

Kas vyksta Ukrainoje tikrai neaiškinsiu ir jei esate adekvati, puikiai viską suprantate ir žinote.

Ar tikrai normalu:

būnant Lietuvos piliete vykti į teroristinės valstybės didžiausio bendrininko mylimiausią festivalį ir ten atstovauti Lietuvai,

vykti į festivalį, kurio metu diktatorius rėžia pažadą susigražinti Ukrainos žemes į slavų šeimą,

vykti į festivalį šalyje, kurioje žmonės už kitą nuomonę žudomi ir sodinami į kalėjimus,

vykti į festivalį, kuris vyksta raketų paleidimo žemėje, raketų, kurios iš Baltarusijos skrieja į Ukrainos gyvenamuosius rajonus, mokyklas ir ligonines,

ir dar kartą, ar normalu vykti į šalį, kurios „vadas” palaiko nė metų neturinčių kūdikių prievartavimus šalia esančioje Ukrainoje?

Kaip supratau iš LNK "Žinių“ žurnalistams duotų atsakymų – jums visgi tai yra norma.

Kaip sakėte, tai jūsų vyro gimtinė, sakėte tą nuvalkiotą ir valkatų teroristų sugalvotą – „muzika karui neatstovauja”. Bet, tarkim, priimkim šitą sovietinę klišę, bet jums kaip Lietuvos pilietei tai irgi išlieka norma?

Alio, jūs kokiam pasaulyje gyvenate?

Ar tai vis dar nenugalima ta sovietinių žvaigždžių liga, kuri pilna pagiežos, pavydo nepriklausomai naujai kartai, kupina nostaligijos su žvaidždės blatu gautiems sovietiniams bananams ir žirneliams?“, – rašė D. Kubilius.

Delfi primena, kad „Slavianskij bazar“ globėjas, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šiuo festivaliu didžiuojasi ir jo nepraleidžia. Čia jis atvyko ir šiemet, kur praėjusį ketvirtadienį pasakė atidarymo kalbą. Jis sakė, kad draugystės ir taikos troškimas įveikia bet kokias kliūtis, šeštadienio vakarą pranešė LNK „Žinios“.

A. Lukašenka prabilo ir apie rusų pradėtą kruviną karą Ukrainoje.

„Labiausiai griaunantis smūgis suduotas prieš aštuonerius metus tiesiog į slaviško pasaulio širdį – Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos brolystę. Kad ir kaip šiandien bandytų apversti istoriją, mes praradome Ukrainą gerokai prieš specialiosios operacijos pradžią. Tada, kai jų politikai patys atsisakė slaviškos tapatybės“, – kalbėjo šalies prezidentas.

Baltarusijos mieste Vitebske pasirodė ir ne vienerius metus į šį festivalį vykstanti estrados primadona Birutė Petrikytė. Dainininkė teisėjavo vaikų konkurse bei teikė apdovanojimus.

LNK susisiekė su pačia B. Petrikyte ir pasiteiravo, kodėl ji ir šiemet, nepaisant Baltarusijos pozicijos kare prieš Ukrainą, dalyvavo garsiame festivalyje.

„Tai yra paprasčiausia festivalis, konkursas, į kurį aš važiuoju. Ir aš iš tikrųjų važiuosiu į jį. O visa kita... Aš neturiu daugiau, ką pridurti. Tai yra mano vyro gimtinė, tai ką man dabar reikia padaryt? Su vyru skirtis? Ar yra toks įstatymas?“, – kalbėjo ji.

Nepaisant to, Petrikytė tikino, kad į karą Ukrainoje žiūri neigiamai, tačiau teigė, kad muzika karui neatstovauja.

Situaciją LNK „Žinioms“ pakomentavo ir Seimo narys, operos dainininkas Vytautas Juozapaitis.

„Jeigu tai yra tiesa, o panašu, kad tai tiesa, aš turiu tik vieną žodį komentarui – apgailėtina“, – nedaugžodžiavo politikas.

Jis taip pat svarstė – gal Petrikytė nėra mačiusi karo Ukrainoje vaizdų?

„O jeigu yra mačiusi, tai neįsivaizduoju, kaip galima po to palaikyti santykius su valstybėmis, kurios griauna pasaulį“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)