DELFI jau anksčiau rašė, kad iš Klaipėdos kilęs chirurgas A. Miltenis tapo vienu iš jaunų specialistų, kurių rezidentūros studijas finansavo Kretingos rajono savivaldybė. Baigęs rezidentūros studijas būsimas gydytojas Kretingos ligoninėje pagal sutartį įsipareigojo mokytis ir dirbti penkerius metus. Oficialiai šioje ligoninėje A. Miltenis pradėjo dirbti nuo 2018 metų rugpjūčio.

Nepaisant to, paaiškėjo, kad neseniai įtariamuoju D. Didžiūnaitytės byloje paskelbtas chirurgas rugsėjo 1-ąją savo noru pareiškė išeinantis iš Kretingos ligoninės. Būtent dėl šio savo žingsnio, kuriuo jis sulaužė savo įsipareigojimus, nurodytus trišalėje sutartyje, jam skirta solidi piniginė bauda. Jos nesumokėjus Kretingos savivaldybė ketina kreiptis į teismą.

„Jis iš darbo išėjo savo noru, kadangi sutartyje yra sankcijos, mes nedarome jokių išimčių. Anksčiau panaši situacija yra nutikusi su kitu rezidentu ir tuomet jokių išimčių nebuvo. Tokiais pat principais vadovaujamės ir šioje situacijoje su A. Milteniu. Jis Kretingos ligoninėje pradirbo tik vienerius metus“, – DELFI situaciją komentavo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

„Nesumokėjus baudos, mes privalėsime kreiptis į teismą ir tuos pinigus iš jo išieškoti. Baudą sumokėti privalu iki mėnesio pabaigos. Toks terminas. Lauksime, kol bus sumokėta. Manau, kad gydytojas yra gana atsakingas žmogus ir tikrai nenori turėti daugiau reikalų su teisėsauga. Nepaisant to, jei bauda nebus sumokėta, savivaldybė neturės kitos išeities – tik kreiptis į teismą“, – pridūrė pašnekovė.

Kol kas Kretingos savivaldybė pinigų negavo. „Dar negavome. Kaip tik šiandien žiūrėjome. Bet dar yra pusė mėnesio“, – kalbėjo J. Girdvainė.

Bendrauti tiesiogiai su A. Milteniu Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorei neteko, naujienas apie gydytoją ji sužinojo iš ligoninės.

„Man pačiai bendrauti su juo neteko. Vyr. gydytoja sakė, kad su juo kalbėjosi, kuomet jis panoro išeiti iš ligoninės. Klausė jo, kodėl jis išeina, domėjosi motyvais. Pasak jo, pagrindinis motyvas buvo geresnės darbo sąlygos Mažeikių ligoninėje“, – DELFI sakė savivaldybės darbuotoja.

Pašnekovė patikino, kad pati Kretingos ligoninė, nors ir buvo jaučiamas visuomenės spaudimas, gydytojo atleisti nė neketino.

„Mes negalime žmogaus teisti, kol jis nėra nuteistas. Tai, kad jis yra įtariamas, dar nėra pagrindas atsisakyti jo paslaugų. Juo labiau, kad Kretingos ligoninė brangina kiekvieną gydytoją, kuris dirba, nes specialistų tikrai trūksta. Būtent dėl to ir yra rezidentų programa“, – pasakojo ji.

„Bet kokiu atveju, kai neigiamame kontekste rajonas, miestas ir ligoninė yra nuolat linksniuojami – malonu nėra. Net ir dabar komentuoti šią situaciją nėra malonu. Tai nėra pliusas. Nepaisant to, mes tikrai nesiruošiame blogiausiam, tikrai tikimės, kad išsilavinęs, protingas gydytojas susimokės baudą ir įvykdys savo įsipareigojimus, kuriuos jis pasirašė“, – kalbėjo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė J. Girdvainė.

DELFI bandė susisiekti su A. Milteniu, tačiau nesėkmingai – jo telefonas jau kurį laiką yra išjungtas.

DELFI žiniomis, po mirties atliktos ekspertizės išvadoje teigiama, kad merginos kūne buvo rasta A. Miltenio DNR.

Į viešbutį chirurgas atvyko pakviestas R. Piniko. Prodiuseriui išėjus, viešbučio kambaryje liko tik medikas ir manekenė. Tiesa, nėra aišku, ar buvę lytiniai santykiai vyko abipusiu sutikimu, ar prievarta.

Po ilgos aukos artimųjų kovos, rugpjūčio gale paaiškėjo, kad prokuratūra A. Milteniui pareiškė įtarimus dėl išžaginimo pasinaudojant bejėgiška modelio būkle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)