Šioje byloje itin svarbus vienintelis esantis liudytojas matė, kaip mergina iškrito iš viešbučio balkono, praneša LNK „Žinios“.

„Ji nukrito prie mano akių. Patikrinau pulsą, iškviečiau greitąją, policiją – teigė liudytojas.

Jis pasakojo, kad prie merginos pribėgo Pinikas. Už kelių dešimčių metrų buvo ir Miltenis. – Buvo kažkoks kvapas, gal alkoholio. Buvo šoko būsenoj, bet adekvatus. Vienas iš pribėgusiųjų, kaip paskui sužinojau iš spaudos – Aivaras, tas nepribėgo, iš tolo pasakė, kad „manęs čia nebuvo, man problemų nereikia, viskas, bėgam“.

Liudytojas sakė, kad buvo panašu, jog R. Pinikas, būdamas įvykio vietoje, norėjo paimti nukritusį merginos telefoną.

„Šalia gulėjo merginos telefonas. Panašu, kad jį norėjo paimti. Telefono ekranas buvo skilęs. O telefono paimti jiems neleidau. Pasakiau, kad iškviesta policija, net prisiliesti prie daiktų neleidau“, – sakė liudytojas.

Paskutiniai merginą matę vyrai prodiuseris Ričardas Pinikas ir chirurgas Aivaras Miltenis kaltės kratosi. Tačiau šįkart A. Miltenis buvo atviras – vyras sako, kad nagrinėjamoje byloje paaiškės daug įdomių dalykų, tarp jų ir apie narkotikus, praneša LNK.

„Yra labai įdomių faktų byloje, kurių aš jums tikrai neatskleisiu. Tačiau jie tikrai paaiškės bylos eigoje, tad pamatysite, – LNK sakė A. Miltenis. – Kaip Černiauskas sukūrė intrigą, taip mes sulauksime savo progos.“

Miltenis tvirtina norintis skubesnio bylos nagrinėjimo.

„Visi įrodymai byloje yra. Kam tą bylą vilkinti?, – klausė A. Miltenis. – Mes norime greičiau. Kiekvienas posėdis baigiasi kokiu nors skundu arba nušalinimu. Mes net nepradedam tos bylos.“

Kaltinamuosius papiktino merginos artimųjų advokatas, paprašęs nusišalinti teisėją, nes suabejojo, ar jis nėra šališkas.

„Teismas ne kartą konstatavo, kad bylą nagrinės tiktai kaltinimo ribose. Tuo tarpu mes žinome, kad kai kuriais atvejais nagrinėjant baudžiamąsias bylas paaiškėja naujos aplinkybės, dėl ko teismas turėtų būti aktyvus, siekti nustatyti objektyvią tiesą“, – teigė nukentėjusiųjų advokatas Gintaras Černiauskas.

Tačiau teisėjas nenusišalino. Jis nežada kreiptis ir į Konstitucinį teismą, kad šis išaiškintų, ar pats teisėjas gali spręsti, savo likimą nagrinėjant bylą.

„Aš manau, kad pats savo veiksmų, sprendimų kritikas jis yra pakankamai prastas. Nušalinimo argumentus vertinti turėtų jau kitas teisėjas“, – kalbėjo advokatas G. Černiauskas.

Aistras kursto ir liudytojas, kuris pastebėjo, kaip mergina iškrito iš viešbučio balkono, o paskui esą matė prie jos pribėgusius kaltinamuosius.

„Tam tikros aplinkybės leidžia manyti, kad buvo siekiama surinkti įkalčius iš nusikaltimo vietos ir juos pašalinti, taip palengvinant savo padėtį. Bet aš manau, jog tokios aplinkybės yra labai svarbios“, – sakė nukentėjusiųjų advokatas.

Apklausti liudytoją teismas sutiko tik tada, kai tokį prašymą pateikė prokurorai. Liudytojas jau prisiminė, ką matęs ikiteisminiame tyrime, bet kaltinimai dabar pateikti tik dėl narkotinių medžiagų, fizinio skausmo sukėlimo ir išžaginimo. Įtarimų dėl prekybos žmonėmis ir savižudybės ar žmogžudystės po tyrimo atsisakyta.

„Kadangi šių kaltinimų nebėra, šitas liudytojas nebebuvo apklausiamas. Po to buvo paprašyta jį apklausti ir teismas patenkino prokuroro prašymą“, – sakė Miltenio advokatas H. Mackevičius.

Pirmadienį buvo apklausti ir ekspertai – psichiatras ir psichologas.

Delfi primena, kad 2017-ųjų lapkričio 20-ąją šalia „Amberton Klaipėda" viešbučio buvo rastas modelio D. Didžiūnaitytės kūnas. Manekenė iškrito iš bendro naudojimo balkono, esančio 14-ame aukšte. Lemtingąjį tragedijos vakarą ji leido su prodiuseriu R. Piniku, kuris tapo pagrindiniu šios nelaimės liudininku ir įtariamuoju.

Dar anksčiau ji linksminosi dūzgėse po Juozo Statkevičiaus kolekcijos, kurioje žengė podiumu, pristatymo. Čia šalia jos buvo ir žinomas prodiuseris iš pajūrio. Kaip vėliau paaiškino pats vyras, jis tuo metu išgyveno skyrybas ir dėl to leido laiką su gerokai jaunesne mergina, simpatizavo jai.

„Norėčiau apie Dovilę kalbėti tik gerai. Man ji atrodė labai linksma mergina, ji greitai susidraugaudavo su žmonėmis, tas kelias savaites kartu ėjome sportuoti, valgėme kartu, ėjome į teatrą. Būdama Klaipėdoje man ji atrodė laiminga. Išsamiau šio klausimo, gerbiant žuvusio žmogaus atminimą, nenorėčiau komentuoti. Viskas, ką norėčiau pasakyti, kad labai išgyvenu dėl to, kad tuomet nepastebėjau kokia buvo galbūt jos tikroji būsena, kaip ji jautėsi, kad galbūt jautėsi labai vieniša. Nėra dienos, kai negalvoju, kad galėjau ją apsaugoti", – dar prieš kurį laiką duodamas interviu Delfi sakė jis.

Šis vyras taip pat prisipažino, kad po nelaimės jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, o kol byla tiriama, jis sulaukia didelio pasmerkimo iš visuomenės.

„Galiu pasakyti, kad gyvenu tik noru, kad kuo greičiau pasibaigtų šis tyrimas. Neturiu beveik jokios motyvacijos gyventi ir po šios tragedijos ne kartą galvojau apie savižudybę", – kalbėjo jis apie laikotarpį po tragedijos, kuris paveikė jo gyvenimą.

Delfi žiniomis, po mirties atliktos ekspertizės išvadoje teigiama, kad merginos kūne buvo rasta A. Miltenio DNR. Buvo teigiama, kad į viešbutį chirurgas atvyko pakviestas R. Piniko.

Prodiuseriui išėjus, viešbučio kambaryje liko tik medikas ir manekenė. Tiesa, nėra aišku, ar buvę lytiniai santykiai vyko abipusiu sutikimu, ar prievarta.

Paskutiniame Delfi interviu R. Pinikas vengė klausimų, susijusių su A. Milteniu, tačiau aptariant detalę, kad D. Didžiūnaitytės kūne buvo rasta mediko DNR, sutiko trumpai atsakyti, kokiu tikslu, anot jo, medikas apskritai atsidūrė viešbutyje.

„Aivaras atvyko į viešbutį, kur tuo metu buvo mano namai, kaip mano svečias. Aš pasitikėjau žmogumi, nes jis – medikas, dirbo Klaipėdos raudonojo kryžiaus ligoninės chirurgijos skyriuje.

Aš tą dieną dirbau, jie kartu ėjo į kavinę, bendravo su kitais žmonėmis. Tą dieną buvome aptarę su Dovile, kad ji turi išvykti, todėl tuo pačiu paprašiau Aivaro, kaip mediko, pastatyti lašelinę. Vakare buvo užsakytas taksi, kuris turėjo nuvežti Dovilę į Vilnių. Pareigūnams pateikti taksi vairuotojo kontaktai, jis sutinka bendradarbiauti su pareigūnais, siekiant ištirti visas šio įvykio aplinkybes", – prieš metus sakė R. Pinikas.

Žuvusios manekenės artimieji ne kartą interviu metu minėjo A. Miltenio pavardę, kaip galimai prisidėjus prie merginos apsvaiginimo ir ja pasinaudojus. Dovilės dėdė Arūnas Pakulevičius pabrėžė, kad abu istorijos liudininkai kaltę dėl atsineštų narkotikų, už kuriuos gali grėsti kaltinimai narkotikų platinimu, bandė permesti vienas kitam.

Artimieji taip pat buvo užsiminę ir apie staiga po modelio žūties tvarkytą viešbučio kambarį – neva buvo bandoma slėpti įvykio įkalčius, anot merginos šeimos, A. Miltenis suskubo nešti patalynę, kurios pareigūnai nė nesiruošė ieškoti, kaip ir kitų galimų įvykio įkalčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)