Bakingemo rūmai pranešė, kad Dianos sūnūs Viljamas ir Haris savo motinos atminimą paminės privačiai. Sosto įpėdinis princas Čarlzas šiuo metu atostogauja Škotijoje.

Vienintelis Dianai skirtas atminimo renginys buvo trumpa maldos ceremonija, kurią prie Kensingtono rūmų Londone, kur gyveno princesė, surengė dvasininkas Frankas Gellis. Šioje ceremonijoje dalyvavo apie šimtas "širdžių karalienės" gerbėjų. Prie rūmų vartų padėta gėlių ir priklijuotos eilės, tarp kurių buvo įžeidžiančių žodžių Camillai Parker Bowles, kurią Diana kaltino dėl savo žlugusios santuokos su Čarlzu.

Diana kartu su savo draugu Dodi al Fayedu ir jo vairuotoju Henriu Paulu 1997 metų rugpjūčio 31-ąją žuvo per autoavariją Paryžiaus tunelyje. Pradžioje dėl nelaimės buvo kaltinami fotografai, persekioję poros automobilį, tačiau tyrimas parodė, kad avarija kilo dėl neblaivaus vairuotojo kaltės. Vis dėlto, anot apklausų, milijonai britų mano, kad Diana tapo sąmokslo auka.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)