Kaip rašoma pranešime spaudai, ledai yra vaikystės ir akcijos simbolis, primenantis apie tai, kad I-ojo tipo cukriniu diabetu sergantis vaikas, kurių amžius svyruoja nuo kelių mėnesių iki 18 metų, kiekvieną savaitę cukraus kiekiui kraujyje pasimatuoti turi įsidurti apie 70 kartų. Jie reikalingi sužinoti, kokia situacija vaiko organizme, leisti insuliną ar ne nusprendžiama atsiželgiant į minėtus parodymus. Su sensorium dūrių sumažėja net 5 kartus, priklausomai nuo organizmo - iki 14 ar net mažiau dūrių.

„Akcija“ skirta sensorių finansavimui, kurių, deja, nefinanasuoja valstybė. Vieno sensoriaus kaina savaitei - 55 eurai, tad vienas dūris lygus 4 eurams. O be dūrio sergančiam vaikui negalima nieko nei valgyti, nei gerti.

„Iš asmeninės patirties žinau, ką reiškia tas kiekvienas dūris. Bet taip pat žinau, kad kartu galime labai daug“, - gerumo fondo „ne apie mane“ įkūrėja I. Krivickaitė dalinasi asmenine patirtimi ir kviečia prisidėti prie šitos jautrios realybės pagerinimo.

„Akcijos“ iniciatoriai primena, kad I-ojo tipo cukrinis diabetas yra paveldima liga arba kasos darbo sutrikimas, dažniausiai pasireiškiantis jauname amžiuje. Sergančiojo būklę galima reguliuoti stebint cukraus kiekį kraujyje, tačiau visiškai išgydyti šios ligos kol kas neįmanoma.

Kadangi liga yra pavojinga gyvybei, cukrų matuotis sergančiajam reikia ištisą parą kas keletą valandų. Tad šios ligos nereikėtų maišyti su II-ojo tipo cukriniu diabetu, arba cukralige, kurią dažnai sąlygoja netinkama mityba ar per mažas fizinis aktyvumas.

Daugiau apie akciją galite sužinoti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)