„Šiandien džiugi diena, kurios laukiau daugiau nei 10 metų – atsirado prieš 12 metų pavogtas mano darbas!“, – rašė menininkė.

Nors Justė negalėjo atskleisti detalios informacijos dėl šiuo metu vykdomo tyrimo, vis tik pasidžiaugė, kad paveikslas, bičiulės aptiktas instagrame, atsirado.

„Įdomus faktas – paveikslas, kuris matyti nuotraukoje, buvo pakabintas 90 laipsnių kampu, tad daugelis mane bandė įtikinti, jog tai visai kitas darbas. Tačiau kaip aš galiu neatpažinti savo kūrinio?“, – šyptelėjo menininkė.

Prie paveikslo įsiamžinusi kompanija

Toje pačioje vietoje buvo rasti ir dar du Justės tapyti paveikslai, kurie taip pat buvo pavogti prieš dvylika metų. Menininkė neslėpė, kad dėl dalies kitų savo dingusių paveikslų taip pat yra gavusi naudingos informacijos.

Neįtikėtina istorija su laiminga pabaiga

Pirmadienį su „Delfi“ susisiekusi J. Svirskaitė neslėpė, kad tikisi pagalbos – prašė žmonių atpažinti vietą, kurioje kabėjo šis galimai jos tapytas paveikslas. Moteris sutiko papasakoti istoriją, kuri šiandien skamba išties neįtikėtinai.

„Tai nutiko 2009 metais Dailės akademijos Kauno institute – buvo pavogtas mano bakalauro darbas, kurį sudarė berods 6-8 didelio formato meniniai darbai. Tiesa, dabar suprantu, kad tai buvo klaida, tačiau tuo metu niekur nesikreipiau dėl vagystės ir viską palikau taip, kaip yra“, – „Delfi“ sakė Justė.

Pavogti J. Svirskaitės paveikslai:

Tačiau praėjus kiek daugiau nei 12 metų nutiko kone stebuklas – menininkės bičiulė netikėtai socialiniuose tinkluose aptiko kompaniją, įsiamžinusią šalia meno kūrinio, kuris lyg du vandens lašai panašus į tą, kurį kūrė J. Svirskaitė.

„Toje nuotraukoje matyti 7 žmonės. Aš iškart parašiau moteriai, įsikėlusiai istoriją į Instagramą. Paklausiau, kokia tai yra vieta, pasakiau, kad jie įsiamžino šalia mano darbo ir aš noriu išsiaiškinti, kur šiuo metu paveikslas yra. Kaip įrodymą dar nusiunčiau ir prieš 12 metų darytos paveikslo nuotraukos kopiją su pažymėta data, kada paveikslas buvo nutapytas. Tačiau, mano nuostabai, ji atrašė, kad paveikslas nėra pavogtas ir kad ji pažįstanti merginą, kuri tą paveikslą tapė. Į kitas žinutes minėta moteris man jau nieko nebeatrašė“, – pasakojo nustebusi Justė. Menininkė tikino, kad kiek gailisi taip greitai sureagavusi į Instagrame pamatytą nuotrauką, tačiau rankų nuleisti neketino.

Pirmadienį menininkė dėl vagystės, įvykdytos prieš 12 metų, kreipėsi į policiją.

„Dabar gailiuosi tik vieno – kad niekur nesikreipiau tuo metu, kai darbai dingo. Buvau labai labai jauna, tada tikrai nepagalvojau, kad tie paveikslai gali turėti kažkokią vertę. Tačiau vėliau, kai panašius darbus ėmiau parduoti už tūkstantį eurų, supratau, kad padariau didžiulę klaidą“, – kalbėjo tris paveikslus jau atgavusi J. Svirskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)