„Naujoji mano veikla labai mane džiugina. Su dideliu malonumu einu į darbą, į susitikimus su studentais. Mano paskaitos nėra labai dažnos, du susitikimai per savaitę, tad pasiilgstame vieni kitų. Stengiuosi studentams skirti daug praktinių užduočių, daug kalbame apie teatrą. Raginu studentus eiti į spektaklius, aptarinėjame, ką matėme scenoje, liepiu skaityti įdomius, vertingus kūrinius. Eisime į teatro užkulisius, grimo kambarius, kad studentai prisiliestų prie viso to. Trys valandos prabėga gana greitai. Per 18-ka metų dirbant teatre sukaupiau daug patirties ir dabar ja norisi pasidalinti su kitais“, - DELFI kalbėjo žinoma aktorė.

E. Jackaitė neslėpė, kad pasiruošti paskaitoms reikia skirti laiko. Moterį gelbsti kompiuteris, internetas. „Žmogus visko negali žinoti. Tad ir aš mokausi kartu su studentais. Pati seniai baigiau mokslus, man labai patiko studijuoti savo specialybę. Taip pat labai padeda mano sūnus, kuris dabar pirmame kurse studijuoja aktoriniame, mainomės praktinėmis užduotimis“, - apie pasirengimą paskaitoms kalbėjo E. Jackaitė.

Aktorė, teigė, kad studentai su dideliu džiaugsmu eina į jos paskaitas. Eglė džiaugėsi, kad studentai noriai su ja bendrauja, siūlosi į draugus „Facebook'e“. „Nenoriu būti ta dėstytoja, kurios studentai bijo. Noriu, kad ir jiems būtų smagu, ir man. Jau laukia atsiskaitymas, studentams yra užduotos užduotis, jie ruošiasi. Su jaunimu būti smagu ir pats tampi dar jaunesnis. Galiu pasidžiaugti, kad jau po pirmosios paskaitos sulaukiau laiško iš studentės, kuriame buvo daug pagyrimų man. Nenoriu girtis, bet kuomet kalbėjau su kitais studentais, jie man sakė manantys, kad mano dėstoma paskaita bus pati įdomiausia“, - gerais studentų atsiliepimais džiaugėsi E. Jackaitė.

Teatro aktorė nepamiršo pasveikinti ir savo kolegų su šeštadienį minima Tarptautine mokytojų diena. „Visus savo studentus, dėstytojus, buvusius mokytojus ir dėstytojus labai sveikinu su šia diena“, - pokalbį baigė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)