Moters dingimo byla praėjusią savaitę buvo perkvalifikuota į nužudymą, o šio galimo nusikaltimo įtariamuoju tapo jos sutuoktinis, britas Nigelas Westas, kuris buvo suimtas savaitei. Tolimesnis vyro likimas spręsis pirmadienį.

Tiesa, mįslingoje istorijoje atsirado ir nauja spalva, DELFI gavo informacijos, kad ieškoma S. Grafinina galimai poilsiavo prie Baltijos jūros. Tokiais duomenimis pasidalijo naujienų portalo skaitytoja Jolita.

Moteris rašė, kad į S. Grafininą panašią šviesiaplaukę moterį ji pastebėjo Palangoje liepos 23-iąją dieną, praėjus vos kelioms dienoms, kuomet buvo oficialiai paskelbta apie lietuvės paiešką. Anot skaitytojos, moteris laiką leido su užsieniečiu, su kuriuo tarpusavyje bendravo anglų kalba.

Skaitytoja hipotezę sustiprino ir tuo, kad šalia jos buvo špicų veislės šuo – panašus keturkojis yra matomas anksčiau publikuotose S. Grafininos nuotraukose socialiniuose tinkluose.

DELFI susisiekė su prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialiste Igne Rotautaite-Pukene, kuri teigė, kad tokia ar panaši informacija tyrėjų dar nepasiekė: „Prokurorės teigimu, prokuratūra neturi tokių duomenų. Mes nesame gavę tokios informacijos“.

Paklausta, ar apskritai šioje dingimo istorijoje būta naujų duomenų, atstovė spaudai patikino, kad naujai gaunama informacija visada yra tikrinama.

„Niekas nėra kreipęsis, kad kažkas būtų ją pastebėjęs ar pateikęs kažkokių duomenų. Bet kokiu atveju, tokia informacija be jokios abejonės yra laukiama ir policijoje, ir prokuratūroje. Ji visais atvejais yra tikrinama, tad asmenys, turintys panašios informacijos visada turėtų kreiptis“, – ragino ji.

DELFI perdavė gautą informaciją šią bylą nagrinėjančiai prokurorei Jūratei Tamašauskienei, kuri padėkojo ir patikino, kad ji bus perduota tyrėjams bei tikrinama.

Vėliau paaiškėjo, jog nuotraukoje - ne S. Grafinina, o tik į ją panaši moteris.

Trečiadienį su DELFI bendraudama prokurorė papasakojo daugiau detalių apie šiuo metu daug dėmesio sulaukusią istoriją.

„Buvo gauta duomenų, kad tai gali būti nužudymas. Negaliu įvardinti jų šiuo metu“, – priežastį, kodėl dingimas buvo perkvalifikuotas į žmogžudystę atsakė ji.

Pasiteiravus, ar šiuo metu dar tiriamos ir kitos – ne nužudymo versijos – J. Tamašauskienė patikino, kad tokiose bylose kaip ši tikrinamos ir tiriamos visos įmanomos versijos: „Tyrimas vyksta. Vienos ar kitos versijos visą laiką yra, kol vyksta tyrimas“.

Prokurorė taip pat patvirtino, kad S. Grafininos ieškoma ne tik Lietuvoje.

„Paieška vyksta visą laiką. Jeigu žmogus yra dingęs, neapsiribojama tam tikra geografine teritorija. Žmonių judėjimas vyksta. Naudojamės tokia sistema, kokia yra. Ieškome, kur ji galėjo kirsti sieną ir kokiu būdu, visos priemonės yra naudojamos“, – teigė ji.

Sandra Grafinina

Dingo grįžusi į Lietuvą

Apie dingusios 28-erių metų S. Grafininos paiešką Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai paskelbė liepos 19 d.

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos ji negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

Nigelas Westas ir Sandra Grafinina

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

N. Westas suimtas savaitei:

S. Grafininos ir N. Westo gyvenimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)