A. Čekuolis paliko darbą televizijoje

Lapkričio 10-ąją 85-ąjį jubiliejų atšventęs A. Čekuolis nusprendė daugiau laiko skirti knygų rašymui ir pasitraukė iš televizijos.

Iškilmingo atsisveikinimo su LRT metu jis pats sau uždavė klausimą, kodėl gi taip ilgai užtruko tame pačiame darbe. „Amerikoje vienas TV žurnalistas pasakė: aš be televizijos negalėčiau gyventi. Jei nepamatyčiau savęs televizijoje, nežinočiau, ar aš dar gyvas. Man tai labai patiko, – atsisveikindamas su televizija kalbėjo A. Čekuolis. – To ir Jums linkiu. Taip ilgai dirbti ir taip gražiai atsisveikinti.“

Algimantas Čekuolis

Atsisveikinimo metu LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius Algimantui įteikė svečio kortelę, su kuria jis galės kada tik panorėjęs lankytis LRT. „Jei nebūtumėt įteikę to leidimo, būčiau bandęs išsaugoti raktą. Čia gi kava skanesnė. O be to, žiūrėkite, kokios moterys į mane žiūri ir kokie vyrai pavydi to moterų žvilgsnio“, – humorą net įpusėjęs devintąją dešimtį demonstravo Algimantas.

Beje, A. Čekuolis paprašė, kad jo garbei LRT kieme pasodintą ąžuoliuką kolegos kartas nuo karto palietų ar kokios kavos tirščių užpiltų, kad augtų stipresnis ir pasidžiaugė, kad medį jam kolegos pasodino dar jam gyvam būnant.

D. Montvydas „Eurovizijoje“ pelnė 9 vietą

2016-ųjų metų „Eurovizijoje“ Donatas Montvydas Lietuvai pelnė devintąją vietą. Vos pasibaigus konkursui, kurį laimėjo Ukraina, Donatas neslėpė džiaugsmo, nors jo ambicijos buvo daug didesnės. „Jei reikės, dalyvausiu ir trečią kartą“, – šypsojosi Donny Montell.

„Esu patenkintas tuo, kad mes esame devinti, kitaip sakant, top dešimtuke. Įvertinus kai kurias tam tikras aplinkybes, didžiąsias šalis bei reklaminius dalykus, tai mane tenkina, tas skaičius devyni. Bet, mano akimis, mes užsitarnavome kitų valstybių profesionalų pagarbą dėl to, kaip aš pasirodžiau ir dėl dainos, kuri buvo parašyta švedų. Visa visuma buvo verta pagarbos. Žinote, man daug kas sakė, kad daina yra verta top trijų“, – vos sužinojęs, kad pelnė devintąją vietą, žiniasklaidai kalbėjo Donatas.

Donatas Montvydas

Šią „eurovizinę“ kovą jis skyrė Lietuvai. Visos šios „eurovizinės“ kelionės metu jis kartojo, kad dainą dedikuoja savo tatutiečiams, dėl jų ir stengiasi: „Žinote, juk tuo metu kai gauni dvylika balų ir niekas neploja... Juk dėl žmonių viską darai, o ne dėl tų septynių komisijos narių. Esu laimingas, kad atidavėme duoklę žmonėms ir jie tapo mano gerbėjais, tuo pačiu ir Lietuvos.“ Donatas neslėpė džiaugsmo, kad šįmet „Eurovizija“ suvienijo Lietuvą: „Olimpiada, krepšinis – tokie dalykai vienija. Šįmet suvienijo ir „Eurovizija“. Žinau, kad visi barai buvo užrezervuoti. Džiaugiuosi, kad buvau to dalimi.“

A. Tapinas įkūrė interneto televiziją

Žurnalistas Andrius Tapinas įsteigė interneto televiziją „Laisvės TV“ – pasak jo, tai bus naujos kartos, nesiekianti pelno žiniasklaidos priemonė, nepriklausoma nuo didžiojo verslo ir įtakingų politikų, kurios turiniui įtaką galės daryti tik ją palaikantys žiūrovai. Tai bus pramogų, tiriamosios žurnalistikos, švietėjiška televizija.

„Mes pagalvojome, kad reikia įsitikinti, ar iš tikrųjų tie žmonės, norintys gero turinio, yra pasiruošę mokėti ir ar mes galime sukurti tą turinį. Iš šių dviejų didelių klausimų ir kilo idėja kurti interneto televiziją. Ji bus transliuojama atvirame interneto kanale „Youtube“.

Andrius Tapinas

Turinį galės pasiimti kita žiniasklaida, jeigu bus noro“, – BNS sakė A. Tapinas.

Nors apie tokios televizijos sukūrimą A. Tapinas su bendraminčiais galvojo jau seniau, LRT sprendimas nebeskirti televizijos eterio laidai „Pinigų karta“ tapo šios idėjos įgyvendinimo katalizatoriumi. „Dabar vis labiau galvoju, kad esu net dėkingas dėl šio sprendimo. Jis padėjo padaryti proveržį, atsirasti tam tikram sportiniui azartui“, – pasakoja jis.

K. ir D. Zvonkai susilaukė dvynių

Gruodžio pirmosios rytą pasaulį išvydo Katažinos ir Deivydo Zvonkų dvynukai Kornelija ir Donatas. Vos šia žinia feisbuke pasidalijo tėvu tapęs Deividas, socialinius tinklus užplūdo jų draugų bei gerbėjų sveikinimai.

Iki paskutinės sekundės Zvonkai slėpė faktą, jog jų šeimą papildys dvyniai. Kiek vėliau D. Zvonkus žiniasklaidai pasakojo, kad sąmoningai slėpė šią žinią.

Deivydas ir Katažina Zvonkai

Pasidomėjus, ar nauji dalykai, kuriuos tenka daryti, einasi sklandžiai, K. Zvonkuvienė tikino, kad dar niekas neatrodė pernelyg sudėtinga. „Kažkaip mokomės abu. Abu iš karto darome. Kažkaip pajaučiame, – nusijuokė dainininkė. – Aišku, iš pradžių pažiūrime kaip, pasimokome, bet užtenka vieno karto ir paskui atsargiai atsargiai įgauname pagreitį. Su kiekviena diena vis lengviau.“

Motinystės džiaugsmais ir rūpesčiais gyvenanti Katažina neslėpė: „Jausmas labai geras. Nors ir yra tas nuovargis, bet nėra jokio piktumo, kad neišsimiegu ar dieną naktį dirbu. Dabar – pats nuostabiausias laikas mūsų gyvenime. Galbūt įsivaizdavau, kad bus dar sunkiau, tačiau viskas vyksta pakankamai sklandžiai. Mokomės tiesiog augindami“.

D. Vaitiekūnas atvirai prabilo apie savo homoseksualumą

Aktorius Dominykas Vaitiekūnas viešai prisipažino nesąs heteroseksualus. Žinomas vaikinas savo feisbuko paskyroje parašė atvirą laišką, kuris susilaukė daugybės besididžiuojančių draugų palaikymo.

„Aš labai nemėgstu žiemos. Bet gal iš to nepatogumo gyventi susivyniojus į rūbų lavašą aš priimu karštus ir visai nežiemiškus sprendimus. Taigi, ši žiema. Sninga ir tralialia, aš visas lavaše nukulniavau susitikti su Augustu, kuris yra vienas iš žmonių, praeitais metais pradėjusių kurti projektą išgir̃stì. Sakau: noriu prisidėti. Sako: nu, prašom. Išsišnekėjom, kad pasiilgstam paprastų ir kasdieniškų LGBT* ir jų artimų žmonių istorijų, kurios dažnai paskęsta diskusijose apie teises, toleranciją, diskriminaciją ir kitas viešosios erdvės nubanalintas frazes.

Dominykas Vaitiekūnas

Gimė mintis nufilmuoti video pasakojimų seriją ir radome būdą, kaip aš galėčiau prisidėti – pažadėjau padėti filmuoti video pasakojimus. Rūbų lavašui plonėjant, prisijungė ir daugiau entuziastingų žmonių, komanda išsiplėtė ir kuo toliau tuo jautėm didesnį entuziazmą padaryti tai, ką sugalvojom. Pakeliui sutarėm aktyvuoti ir elektroninę paramos dėžutę ir facebook puslapį. Žodžiu, užvirėm košės ir aš toj košėj supratau, kad vis tik būti už kadro ir vaidinti, kad ‪#‎AšČiaNePrieKo‬, tik šiaip savonoriauju būtų nesąžininga. Labiausiai prieš patį save“, – išplatintame vaizdo įraše kalbėjo Dominykas.

„Trečias komentaras po video peržiūros buvo toks: tai čia gi nepasakai gėjus tu ar ne gėjus. Žmonės gali pasimest. Na, sakyčiau vertingas pastebėjimas. Laikau save neheteroseksualiu. Nors galite vadinti mane gėjumi, jeigu mandrai skamba tas „neheteroseksualus“. Man toks apibrėžimas labiausiai priimtinas. Nors čia tik apibrėžimas“, – pridūrė D. Vaitiekūnas.

Šis jo viešas pareiškimas sulaukė daugybės žmonių palaikymo.

Teismas pripažino, kad daina „Šėtone, prašau“ tėra tik juodas humoras

Skandalingąją dainą „Šėtone, prašau“ sukūrę ir viešai ją „YouTube“ išplatinę jaunieji Anykščių rajono kūrėjai nepadarė jokio nusikaltimo, o garsusis jų kūrinys tėra juodas humoras. Tai gruodžio viduryje konstatavo Panevėžio apygardos teismas, palikęs galioti anksčiau priimtą išteisinamąjį nuosprendį.

Trijų teisėjų kolegija atmetė Panevėžio apygardos prokuratūros apeliacinį skundą, kuriuo Vaidotas Grincevičius (Whydotas), Mantas Grincevičius ir Giedrius Sasnauskas išteisinti dėl neapykantos kurstymo prieš socialinę grupę – vaikus.

Vaidotas Grincevičius, Mantas Grincevičius ir Giedrius Sasnauskas

„Teismas nutarė, kad neįrodytas tyčios buvimas skatinant neapykantą ir smurtą“, – pažymėjo teismo atstovė Jolita Gudelienė. Teismas nutarė, kad jaunųjų menininkų daina yra meno kūrinys: „Šioje byloje ginčo objektą – autorių sukurtą ir publikuotą dainą „Šėtone prašau“ – teismas traktuoja kaip meno kūrinį. Pastebėtina, jog šiuolaikiniai meno ar į jį pretenduojantys kūriniai nebūtinai atitinka aukštus etinius ar estetinius standartus, kartais yra išreiškiami ir per neigiamų bei visuotinai nepriimtinų dalykų prizmę, tačiau bet kuriuo atveju kūrinio vertinimas ir jo supratimas yra labai subjektyvus ir individualus dalykas.“

Trijų teisėjų kolegija savo nutartyje nurodė, kad prieštaringai vertinama daina, dėl kurios jaunieji menininkai atsidūrė kaltinamųjų suole, tėra tik juodasis humoras, o tokia jų, kaip menininkų išraiška negali būti ribojama, nes kitaip būtų pažeista saviraiškos laisvė.

J. Statkevičiui įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas

Mados ir teatro kostiumų dizaineriui, garsinančiam Lietuvos vardą visame pasaulyje, Juozui Statkevičiui, lapkričio pabaigoje popietę Kultūros ministerijoje įteiktas aukščiausias šios ministerijos apdovanojimas – garbės ženklas – aukso žvaigždė „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Apdovanojimas J. Statkevičiui skirtas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką. „Pirmiausia, tai turėčiau padėkoti ir nulenkti jau žilą savo galvą. Daugybę metų skiriu šitam darbui, – padėkos kalbą nutilus aplodismentams pradėjo J. Statkevičius. – Tas, kuris garsiai rėkia ir spardosi, tas iki kažkokių laimėjimų „dasimuša“.“

Juozas Statkevičius

Jau kelis dešimtmečius J. Statkevičiaus vardas ryškiausiai žiba Lietuvos mados pasaulyje. „Nors atrodo, kad sijonai nėra kažkoks menas, bet kartais tuos sijonus galima pakelti aukščiau“, – juokėsi Juozas. Ne paslaptis, kad aukštoji mada – sunkiai pasiekiamas malonumas eiliniam piliečiui, tačiau Juozas tikina, kad nebūtina siekti turėti dizainerio kostiumą savo spintoje, daug svarbiau suvokti, kokio peno galima pasisemti iš aukštosios mados. „Jei žmogus negali madingai rengtis, tai gali gauti supratimą apie madą. O kita vertus, dvasiai peno gali gauti teatre. Daugiau kaip 27 metus tai darau, – apie savo indėlį į teatro kostiumus prabilo Juozas. – Visi mano sukurti kostiumai netilptų šioje salėje. Turbūt net neužtektų nė „Siemens“ arenos, kad sutalpinčiau visus kostiumus ir batus.“

„Esu „žiauriai“ laimingas, kad ne po mirties, – dar kartą apdovanojimu pasidžiaugė kalbą baigdamas J. Statkevičius. – Gal žiūrint atrodo taip lengva viskas. Nors, žinote, valanda grožio, o metai darbo. Aš jau tiksliai žinau, kas bus kitais metais. Negaliu nuvilti žmonių, net susigraudinau... Šitas apdovanojimas nuskambėjo labai garsiai. Telefonas „užlūžo“. Žmonės rašo iš visur, iš Čikagos...“

Skandalingai nuaidėjęs Mios restorano uždarymas

Balandžio pabaigoje dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia sukvietė artimiausius bičiulius į savo restorano Druskininkuose atidarymą. Deja, šventėje garsiai skambėję linkėjimai sėkmingai vystyti verslą neišsipildė. Vos po kelių mėnesių ėmė lietis skandalingos žinios apie viduje kylančius nesutarimus ir netrukus „Pepe“ restorano durys buvo visiems laikams užrankintos.

Nedidelį restoraną Druskininkuose dar gegužę atidariusi Mia DELFI pasakojo, kad pavadinimas „Pepe“ išvertus reiškia „pipirą“. Apie tai, kad netrukus vers naują gyvenimo puslapį ir taps ne tik dainininke, bet ir restorano savininke, Mia prabilo dar šių metų pradžioje. Sausį apie tai prasitarusi Mia tikino, kad atidarymas planuojamas vasario viduryje, deja, darbai užsitęsė.

Vilija Pilibaitytė-Mia

„Niekada negalvojau, kad turėti restoraną reikalauja tiek pastangų, o kiek visko žinoti reikia, kiek padaryti, – DELFI kalbėjo Mia. – Taip, buvo šiokių tokių nesklandumų ir planuotas atidarymas užtruko.“

Vis dėlto ši graži istorija netruko subliūkšti. Darbuotojai ėmė skųstis, esą Mia nemoka šiems atlygio. Žiniasklaidoje ėmė mirgėti juodoji Mios verslo pusė ir netrukus restoranas dėl užgriuvusių bėdų buvo uždarytas.

Prabangiausia metų avarija, kurioje nukentėjo U. Kiguolio „Ferrari“

Vieną liepos savaitgalį Palangoje leidusiam Ugniui Kiguoliui nepavyko sklandžiai pasiekti namų. Vykstant link viešbučio, kuriame buvo apsistojęs, į jo vairuojamą automobilį įsirėžė neatidaus vairuotojo transporto priemonė.

DELFI žiniomis, prabangų „Ferrari“ vairavęs Ugnius Kiguolis važiavo pagrindiniu keliu. Likus vos keliems metrams iki viešbučio, kuriame jis buvo apsistojęs, į „Ferrari“ įsirėžė BMW M4.

Ugnius Kiguolis ir jo avarijos Palangoje akimirka

Abu vairuotojai nenukentėjo, tačiau automobiliai stipriai apgadinti. Nuo smūgio stumtelėtas „Ferarri“ trekėsi į metalinę tvorą ir ją sulaužė. BMW M4 nuo smūgio liko sumaitotu automobilio priekiu.

BMW M4 dėmesį traukia ne tik dėl prabangios išvaizdos bei vertės, bet ir dėl išskirtinių numerių „E1M1S“. Beje, šis automobilis priklauso įmonei „4 Ride“, kuri užsiima automobilių nuoma. Internetinėje įmonės svetainėje galima išsinuomoti ir tokį BMW M4.

Avariją sukėlęs vairuotojas, vardu Eimantas, iš karto pripažino savo kaltę.

S. Jasaičiui nepavyko sumažinti kasmėnesinių išmokų savo sūnui

Gruodį Vilniaus miesto apylinkės teismas užvertė Simo Jasaičio prašymu keltą bylą dėl nepilnamečio sūnaus išlaikymo išmokų sumažinimo. Krepšininkas siekė sumažinti tūkstantį eurų viršijančias kasmėnesines įmokas, tačiau to padaryti nepavyko, prašymas buvo atmestas.

Teismo sprendimu, S. Jasaitis ir toliau kas mėnesį vaiko išlaikymui turės skirti po 1300 eurų. „Ieškinys atmestas. Teismas įvertino visas byloje numatytas aplinkybes ir padarė išvadą, jog ieškovas neįrodė esminio savo finansinės padėties pablogėjimo arba nepilnamečio asmens poreikių sumažėjimo. Todėl nėra pagrindo sumažinti išmokas“, – po uždaro posėdžio DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

Tokiu sprendimu piktinosi Simo žmona Oksana Pikul-Jasaitienė. „Gerbiu Lietuvos teismus ir Lietuvos įstatymus, bet tikrai keista, kad teismas neatsižvelgė į tėvelio prašymą peržiūrėti ir pateikti motinos išlaidų ataskaitas, kur naudojamos vaiko lėšos“, – feisbuke nuomonę išreiškė Oksana, kartu su Simu taip pat auginanti sūnų.

Vykstant teisiniams procesams taip pat netrūko diskusijų dėl iškeltos bylos objekto. Savo nuomonę anksčiau yra išsakiusi Simo sesuo Aistė Jasaitytė-Čeburiak: „Gyvenime pinigai yra ne viskas, tebūnie, ji gauna tuos visus pinigus, aš tikiu, gyvenime viskas grįžta atgal, ne tame laimė slypi, tačiau yra labai neteisinga, ką ji daro ir kokiu keliu eina. Ir, patikėkite, mane stebina, kad gyvenime tokių dar moterų yra – vyrams reikia nuo jų saugotis.“

V. Jasaitienės motina, teigdama, kad S. Jasaitis neskiria dėmesio savo sūnui, dalijosi visiškai kitokia nuomonė. „Aš nesuprantu, kaip jis gali nesirūpinti savo sūnumi, juk jam labai trūksta tėvo. Vaikui reikia ne tik dėmesio, bet ir žaislų – nuo mažens pripratino jį prie brangių daiktų, kaip dabar vaikui pasakyti, kad tėvas juo nesirūpina? Vaikas sako, kad nori sušių, juk tėvas jį pripratino prie tokio maisto“, – teigė moteris.

DELFI 2016-ieji: kuris įvykis vertas metų pramogų pasaulio įvykio titulo?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)