Teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį.

Ketvirtadienį teisme apsilankė tiek Andrius, tiek Monika, tačiau į posėdžių salę jiedu atėjo atskirai ir gana slogiai nusiteikę. Pora akivaizdžiai vengė susidūrimo ir prieš posėdį stovėjo atskirai, nebendravo.

Netikėta, tačiau parengiamasis posėdis truko trumpiau nei pusvalandį. Vos jam pasibaigus iš jo su advokatu išskubėjo M. Šedžiuvienė, kuri vengė žiniasklaidos dėmesio. Netrukus iš salės skubėjo išeiti ir A. Šedžius: „Nėra, ką komentuoti“, – tepasakė jis.

DELFI pasiteiravus, kokie klausimai buvo aptarti būtent šiame posėdyje, jis patikino, kad šiandien buvo sprendžiamas nebe vaiko globos klausimas, o skaičiuojami jo turtai.

Verslininko teigimu, posėdis taip trumpai truko todėl, kad jis nepajėgė greitai surinkti kitos pusės prašomų dokumentų, atskleidžiančių jo realų įmonių, kurių dalis yra ir užsienyje, pavyzdžiui Rusijoje, turtą.

Interviu dalinti nenusiteikęs ir gana rūstus A. Šedžius užbaigdamas pokalbį pridūrė, kad nors, anot jo, M. Šedžiuvienė viešai deklaruoja, kad jai jo turtų nereikia, teisme ji prašo būtent to.

Nėra žinoma kokie iš tiesų klausimai buvo aptarinėjami posėdžio metu. Ši skyrybų byla pradėta nagrinėti už uždarų durų.

Netrukus po teismo posėdžio M. Šedžiuvienė, pastebėjusi DELFI straipsnį ir jame išsakytą A. Šedžiaus poziciją, nusprendė pasisakyti ir pati.

„Labai džiaugiuosi, kad teismo salėje buvau ne viena ir, kad visiems ten buvusiems bus viskas aišku, kas per intrigantas. Iš visur bandoma padaryti šou ir sau dėmesio skirti. O ten nebuvusiems dar kartą pabrėžiu – jokio turto nereikalauju. Turto deklaracijos reikalingos teisminiam procesui. Čia normali ir įprasta teisminė praktika. Juk kalba eina tik apie vaiko alimentus, kurių, matyt, labai nenori mokėti. Nori vaiko globos, kad aš jam mokėčiau alimentus tikriausiai.

Gaila, kad viešai gyrėsi aprūpinęs nesantuokinį vaiką, jo mamą, o santuokiniam vaikui labai priešinasi. Klausimas man kyla, kuo jo visi vaikai skiriasi? Jie juk vaikučiai, visi norintys valgyti ir būti aprūpinti. „Kitų vaikų taip auginti (globos) nenorėjo“ – gavau tokį atsakymą, kai jo paklausiau.

Reziumė: labai noriu greičiau ir taikiai susitarti, kad pats nuspręstų, kiek nori vaikui skirti alimentų. Juk ne man“, – socialiniame tinkle rašė ji.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais sukanti beveik po dešimtmečio buvimo kartu, šiandien žiniasklaidoje vienas kitam nevengia žerti kritikos. Pagrindiniu nesutarimu ištuokos byloje, kaip anksčiau pasakojo patys sutuoktiniai, tapo judviejų sūnaus globa. Vaiką nori auginti tiek Monika, tiek Andrius.

Verslininkas A. Šedžius neseniai DELFI pasakojo, kad jis nuogąstauja, jog jo buvusi mylimoji išsiveš sūnų į užsienį.

„Netiesa, kad viskas stringa dėl manęs. Pats iš advokatės sužinojau, kad Monikos advokatas pateikė prašymą patikrinti, kiek kartų buvau išvykęs iš Lietuvos. Tačiau tikrai nesuprantu, ką tai keičia. Taip, niekada dėl to nesiginčiju, nes turėjau darbų ir reikalų. Kartais tekdavo skristi ir vienai ar dviems dienoms. Tai absoliučiai nieko nekeičia, bet dėl to skyrybos užtruks dar keletą mėnesių. Vis pateikiami kokie nors nesąmoningi prašymai, klausimai ir panašiai.

Kita vertus, Monikos gyvenimas taip pat nestovi vietoje. Jos mylimasis nupirko naują automobilį, būstą bei dovanoja brangias dovanas. Tiesa, jis pats jau daug metų gyvena užsienyje, todėl nežinau, ar ilgam jiedu apsistos Vilniuje“, – pasakojo jis.

Pati M. Šedžiuvienė anksčiau DELFI yra sakiusi, kad tokia A. Šedžiaus nuomonė ją stebina.

„Gal dabar pilnatis? Ką reiškia, kad vilkina? Tai, kad nesutinka su jo sąlygomis dėl vaiko? Nežinau, ką galima pasakoti, o ko ne. Po teismo viskas galbūt bus aiškiau, tačiau jis (A. Šedžius) nori atimti vaiko globą iš mamos. Nemanau, kad tai yra normalu.

Jis teigia, kad aš noriu išvažiuoti į užsienį, bet geriau tegul parodo, kiek jis skraido, nes jo realiai Lietuvoje nebūna. Aš per metus laiko esu išskridusi kažkur vieną kartą ir atostogauti. Mūsų skyrybose nėra jokių turto dalybų ir sprendžiamas tik vienintelis klausimas dėl vaiko globos“, – pasakojo moteris.

Monika yra teigusi, kad savo ateitį mato tik Lietuvoje ir ketina gyventi, kurti bei dirbti Vilniuje. Anksčiau pasirodę jos sutuoktinio svarstymai, jog ji galbūt išvyks į Airiją, anot jos, nėra teisingi, nes ji nori su sūnumi gyventi čia, kur yra jos tėvai, seneliai ir vaikas gali matyti artimuosius, o paaugęs lankyti mokyklą.

Monika sakė, kad ir po pirmojo parengiamojo posėdžio su ašaromis akyse iš teismo salės ji išėjo, nes buvo paliesta jautriausia jai vaiko tema.

Monika Šedžiuvienė

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose – visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų“, – kalbėjo dainininkė.

Ji svarstė, jog ši santuoka pareikalavo itin daug nervų, nes A. Šedžių ji ne tik mylėjo, tačiau ir susilaukė bendro vaikelio. Ji sako, kad visada buvo nuoširdi santuokoje, o savo pamoką jau išmoko. „Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką“, – pasakojo pašnekovė.

DELFI primena, kad dar liepos pabaigoje Monika buvo prakalbusi apie tai, kad A. Šedžius bando vilkinti judviejų skyrybų procesą. Tačiau pats verslininkas tai neigė ir paaiškino sutinkąs su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau jis nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai.

„Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją“, – nuogąstavo A. Šedžius. Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami.

DELFI primena, kad 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)