Kaip jau tapo įprasta posėdyje pirma pasirodė M. Šedžiuvienė. Moteris žurnalistams sakė, kad komentarais pasidalins po posėdžio, tiesa, užsiminė, kad esama situacija jai atrodo juokinga. Pašnekovė taip pat prasitarė, kad išsiskirti su Andriumi ji jau galėjo seniai, tačiau vis dar oficialus sutuoktinis, anot jos, yra linkęs vilkinti procesą.

„Turto jo nereikalaujama, vienintelis mano prašymas yra vaiko globa. Nemanau, kad prašymas, jog vaikas augtų su mama yra didelis. O vaiko lankomumas tikrai nėra įspaustas į kažkokius rėmus, Andrius gali vaiką pamatyti kada nori, jam yra leidžiama. Aišku, išskirtinais atvejais, pavyzdžiui, jeigu vaikas serga, gali būti kitaip. Kitaip tariant, aš manau, kad tėtis neatsižvelgia į patį vaiką. Išsiskirti mes jau galėjome seniai. Čia nėra ką spręsti. Galėjome išsiskirti ir tiek“, – sakė pašnekovė.

Pasiteiravus, ar Monikai teko bendrauti su į teismą liudyti iškviestu T. Juodsnukiu, pašnekovė neslėpė šypsenos.

„Dabar nėra tikslo kažką apie tai kalbėti. Man labai gaila, kad pašaliniai žmonės yra įtraukiami į visą šį cirką“, – apmaudo neslėpė ji.

Paklausus, kaip Monika priėmė Andriaus norą ištirti jųdviejų vaiko psichologinę būklę, pašnekovė šiek tiek susigraudino.

„Turite vaikų? Kai turėsite suprasite. Man reikėjo vaiką vežti pas skirtingus specialistus, kad su juo susidurtų, ji apžiūrėtų, nors jis yra visiškai sveikas. Jis myli abu tėvus. Tebūnie tai būna atviras pamąstymas visiems. Mes neturime ką slėpti, jeigu reikia, tai patikrinome, nes toks teismo sprendimas buvo. Bet iš esmės to tikrai nereikėjo imtis. Nėra jokių kliūčių, kad vaikas matytųsi su tėvu. Tik jis pats labai užsiėmęs būna, dažnai keliauja, nebūna su vaiku, bet aš neturiu jam priekaištų. Aš pilnai galiu juo pasirūpinti ir su vaiku būti viena. Vienintelis prašymas, kad pagaliau pasibaigtų šis teismas“, – kalbėjo M. Šedžiuvienė.

Teismo koridoriuose sutiktas A. Šedžius iki posėdžio buvo nekalbus. Jis pažadėjo savo poziciją išsakyti po posėdžio. Abu sutuoktiniai antradienį atrodė gana slogios nuotaikos, rodydami, kad susitikimas teismo salėje jiems nėra malonus.

Į posėdį taip pat atvyko ir T. Juodsnukis, kuris M. ir A. Šedžių skyrybų dramoje atsidūrė dėl neva megztų santykių su Monika. Dainininkas teismui turėjo papasakoti apie tariamus ryšius su M. Šedžiuviene.

„Tai, kad esu kviečiamas į teismą sužinojau tik per spaudą. Kadangi reikia, tai ir atėjau. Įdomu, kas čia bus, nes juokinga“, – DELFI kalbėjo Tadas.

Pasiteiravus, kokie jo santykiai su Monika, dainininkas nuo tiesaus atsakymo išsisuko, teigdamas, kad būtent to jis ir atvyko į teismą sužinoti, nes jokio pagrindo, anot jo, apie menamus jo ir M. Šedžiuvienės ryšius nėra.

„Nežinau, to ir atėjau sužinoti. Pamatysime. Buvome tik pora televizijos ekranuose“, – tikino jis.

Kiek daugiau žiniasklaidos dėmesio sulaukęs dainininkas netrukus susierzino ir sakė, kad daugiau komentarų nebedalins. Netikėtai sulaukęs dar vieno klausimo T. Juodsnukis ėmė bendrauti familiariai, į vieną iš žurnalisčių kreipėsi „tu“.

„Ar girdi, ką sakau? Viskas, daugiau komentarų nebus. Ačiū. Gal po posėdžio, kai sužinosiu daugiau detalių“, – eidamas link salės tarė jis.

Kiek atsikvėpęs dainininkas prisipažino, kad paskutinį kartą Moniką jis matė prieš dvejus metus. Pasiteiravus, kaip į jo iškvietimą į teismą reaguoja jo dabartinė mylimoji, dainininkė Iglė Bernotaitytė, T. Juodsnukis neslėpė, kad jai ir jam ši situacija kelia šypseną.

„Ji juokiasi. Daug iš to juokėmės. Visa Lietuva juokiasi. Linksma ir tiek“, – kalbėjo buvęs M. Šedžiuvienės scenos partneris.

Teismo posėdis prasidėjo 15 val. Vos po pusvalandžio iš salės išėjo T. Juodsnukis, tačiau jis nuo plačių komentarų susilaikė, todėl, ko tiksliai jo buvo klausiama, nėra aišku.

„Nieko negaliu komentuoti. Man pasakė, kad nieko negaliu pasakoti, kas vyko už teismo durų. Viskas vyko labai paprastai, vos keli klausimai buvo ir viskas. Tik reikėjo labai ilgai laukti, kol mane apklaus. Daugiau nieko negaliu sakyti“, – tikino pašnekovas.

Dainininkas sakė, kad, ko gero, daugiau Šedžių teisme jam neteks apsilankyti. Pasiteiravus, ar visiems pavyko išsiaiškinti, kas sieja jį ir M. Šedžiuvienę, pašnekovas linksmu tonu atsakė, jog jiedu buvo puikus duetas.

„Taip, mes buvome televizinė pora, kuri visus sėkmingai apgavo per balandžio 1-ąją!“, – rėžė jis ir išskubėjo iš teismo pastato.

DELFI primena, kad T. Juodsnukis ir M. Šedžiuvienė prieš kelis metus buvo scenos partneriai viename muzikiniame projekte. O praėjusiais metais duetas balandžio 1-ąją feisbuke nusprendė papokštauti ir atnaujino savo santykių statusą, paskelbdami, kad jiedu yra pora.

Po 20 min. iš posėdžių salės išskubėjo ir A. Šedžius su M. Šedžiuviene. Tai buvo bene vienintelis kartas, kai verslininkas iš teismo išėjo žurnalistams nedavęs jokio komentaro. Buvęs Seimo narys neslėpė pykčio ir žiniasklaidai kartojo, kad jokių pasisakymų iš jo pusės nebus, nors prieš posėdį žadėjo visai kitaip.

„Ne. Nieko nekalbėsiu“, – tepasakė A. Šedžius.

Tuo tarpu Monika buvo nusiteikusi kur kas linksmiau ir šypsojosi. Nors nuo komentarų ji taip pat susilaikė moteris išdavė, kad posėdis buvo atidėtas. Tai reiškia, kad Šedžių skyrybų byla nėra užversta ir porai dar teks susidurti teisme. Kitas posėdis numatomas rugsėjį.

Primename, kad skyrybų byla nagrinėjama privačiai, nes pora augina nepilnametį sūnų. Procesas gerokai užsitęsė, nes verslininkas su žmona nesutaria atžalos tolimesnio auginimo klausimais.

Praėjusiame posėdyje – Juodsnukio pavardė ir psichologinė vaiko būklė

Praėjęs posėdis truko vos pusvalandį, nes į teismą neatvyko T. Juodsnukis. Buvo teigiama, kad teismas negalėjo išspręsti skyrybų klausimo todėl, kad be dainininko nebuvo galima tinkamai išnagrinėti tariamų jo ir M. Šedžiuvienės ryšių.

„Jam pranešė teisėja asmeniškai ir kitą kartą už tai, kad neatvyko – jis bus atvesdintas. Dėl jo ir neišsprendžiamas šis klausimas. Jis turi paaiškinti savo ryšį su Monika. Uždaras posėdis, dėl to negaliu visko pasakoti“, – tąkart sakė A. Šedžius.

Vyro teigimu, praėjusiame posėdyje buvo keliamas dar vienas klausimas, susijęs su vaiko gerove. Andrius pareiškė norą ištirti savo ir Monikos vaiko psichologinę būklę.

„Buvo sprendžiamas klausimas dėl pateikto mano prašymo pasitelkti vaikų teisių specialistus. Monika manipuliuoja vaiku, nepaiso vaiko interesų. Tarkime, mes buvome susitarę, kad susitiksiu su vaiku, paimsiu jį iš darželio, ryte kalbėjau su vaiku per vaizdo priemones, kad jis laukia tetuko, vaikas nėra mažas. Tačiau, kai Monika sužinojo apie pateiktą prašymą dėl psichologo vaiko būklės įvertinimo, tai ji neleido man susitikti. O aš jau buvau atvykęs į Vilnių, man iki jo važiuoti reikia ilgai. Iš viso reikia įveikti 600 kilometrų atstumą, nuo Šiaulių ir atgal – tai šešios valandos kelionės. Aš galiu suvažinėti tuos kilometrus, bet ji visiškai neatsižvelgia į vaiko interesus. Juk vaikas laukia, žino, kad tetukas pasiims jį iš darželio. Dėl tos ekspertizės sutarta, nes, mano manymu, vaikas yra traumuojamas. Kiekvieną kartą, kai aš pasiimu vaiką, man net širdis plyšta, kai jis nenori manęs paleisti“, – graudinosi verslininkas.

Teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį. Ilgą laiką trunkantis procesas nėra linkęs baigtis greitai, todėl Andrius ir Monika teisme susitinka ne paskutinį kartą.

Nesutarimai kyla dėl vaiko globos

DELFI primena, kad M. ir A. Šedžių skyrybos vyksta už uždarų durų, todėl nėra aišku, kokie tikslūs klausimai skirtingų posėdžių metu buvo nagrinėjami. Nepaisant to, yra žinoma, kad pagrindinė sutuoktinių nesutarimų priežastis yra jųdviejų sūnus – tiek Monika, tiek Andrius siekia jo globos. Šiuo metu vaikas gyvena su mama.

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose – visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų“, – apie skyrybų procesą yra kalbėjusi dainininkė.

„Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką“, – pridūrė ji.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais suka po beveik dešimtmečio buvimo kartu. Dėl sūnaus globos teisme kovojantis A. Šedžius anksčiau yra pasakojęs, kad jis sutinka su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau verslininkas nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai.

„Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją“, – nuogąstavo A. Šedžius. Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami.

DELFI primena, kad 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)