„Delfinai labai smarkiai pakoregavo mano dienotvarkę. Norisi būti čia, kai tik turiu laisvo laiko. Ne tik dėl to, kad reikia repetuoti. Aišku, sudėtinga būna iš Vilniaus važinėti. Bet pamačius delfinus visi gyvenimo rūpesčiai ir bėdos dingsta. Norisi būti tik su jais, – DELFI pasakojo Liepa. – Delfinų terapija nereali.“


Dabar Klaipėdoje dažniau nei Vilniuje būnanti mergina juokiasi, kad grįžo gyventi į savo gimtąjį miestą.

„Norint gerai pasirodyti, neužtenka vien puikiai atidirbti techniką. Tavimi turi pasitikėti delfinai, o to pasiekti padeda dažnas buvimas ir bendravimas su jais“, – pasakoja atlikėja.

Ar sužadėtiniui Evaldui Norkevičiui dar netrūko kantrybė, kad Liepa tiek daug savo laisvo laiko skiria delfinams, o ne mylimajam?

„Tikiuosi, kad ir netrūks, – juokiasi L. Mondeikaitė. – Jis supranta, kaip man tai svarbu ir kiek emocijų man duoda buvimas su delfinais. Jis džiaugiasi, kad turiu tokią išskirtinę galimybę. Nes ne kievkienam ji pasitaiko.“

Tiesa, dėl Liepos dėmesio tarpusavyje varžosi ir pešasi patys delfinai, kurie, pasak atlikėjos, taip pat turi savo savitą charakterį, yra tikros asmenybės ir inidvidualybės. Jie su projekto dalyve bendrauja išties labai meiliai ir pasitaikius pirmai progai demonstruoja savo norą žaisti kartu.

„Jei tik jie duoda bučkį, aš taip pat puolu su jais bučiuotis. Jie skleidžia gėri ir grožį. Būdami delfinariume pasikrauname gerų emocijų. Tikimės, kad žmonės jas taip pat gauna. Man nėra nieko gražiau už delfiną. Už jo akis. Tai nuostabiausi planetos sutvėrimai“, – neabejoja L. Mondeikaitė.

Sunkiausia šiame projekte, neslepia Liepa, ir buvo įgauti delfinų pasitikėjimą. Gali techniškai tobulai bandyti atlikti visus numerius, bet jei nebus delfino pasitikėjimo, jis ne taip plauks, ne taip šoks, ir numeris nepavyks.

Ar delfinai jaučia dalyvių teigiamas ir neigiamas emocijas? „Manau, kad jaučia. Jei esi suirzusi, delfinai taip pat į tave kitaip reaguoja. Bet čia atėjus negali būti blogos nuotaikos. Pirmas prisilietimas prie jų ir apie nieką kitą nebegalvoji, tik kaip smagu būti su jais ir kaip gera šiuo momentu. Žodžiais nupasakoti sunku, koks nuostabus gyvūnas yra delfinas“, – susižavėjimo neslėpė „Pop Ladies“ narė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)