Laisvą minutę nuo koncertinio maratono radusi Vaida DELFI pasakoja, kad paskutinis metų mėnuo jai yra labai darbingas.

„Šis mėnesis išties yra intensyvus. Būna tokių parų, kai tu tiesiog nesiorientuoji, kuri šiandien savaitės diena, net nespėji pagalvoti apie tai, tiesiog keliesi, važiuoji, koncertuoji, grįžti namo ir vėl viską darai iš naujo“, – juokiasi pašnekovė.

Vaida Genytė

Pasiteiravus, ar dėl itin užimto darbų grafiko Vaida nesulaukia priekaištų namuose, dainininkė sako, kad per ne vieną dešimtmetį trunkančią jos muzikinę karjerą artimieji jau seniai priprato, kad švenčių metu ji yra gana reta viešnia.

„Būna, kad artimieji pajuokauja, kad per šventes tave mačiau tik televizoriuje. Taip jau yra tačiau visada pasimatome kitomis dienomis“, – tikina ji.

„Po savaitės laiko turiu pirmą laisvą dieną ir nežinau į kurią pusę bėgti. Nepaisant to, aš jau seniai susitaikiau, kad gruodis yra toks, koks yra, todėl ta šventinė ramybė nelabai manęs ir aplanko. Kartais atrodo, kad net nespėji pasidžiaugti savo namų eglute, todėl pastaruoju metu vis stengiuosi atrasti laiko sau. Priverčiu save atkreipti dėmesį į smulkmenas, stabtelti ir pasidžiaugti akimirka. Tiesa, scena man taip pat kelia didelį džiaugsmą, man tai yra šventė, todėl pakiliomis emocijomis esu apsukta iš visų pusių“, – teigia atlikėja.

Vaida Genytė

Gruodžio 23 d. vyksiantis „Enyjos dainų Kalėdinis koncertas“ – tik vienas iš daugelio koncertų, kuriuose dainuos V. Genytė. Ar atlikėja turi specialų pasiruošimą prieš didesnius renginius?

„Tiesą sakant, aš visada viską stengiuosi pasidaryti prieš visą šį maratoną, nes paskui tiesiog nebeturiu laiko. Iš anksto pasidarau manikiūrą, nusidažau plaukus ir atlieku kitas procedūras. Kitaip tariant, visą sceninę estetiką sukuriu dar gerokai prieš koncertą, o jos tikrai reikia kiekvienam scenos žmogui“, – sako Vaida.

Pasiteiravus, ar per didžiąsias metų šventes dainininkė riboja savo mitybą, V. Genytė tikina, kad to specialiai jai daryti tikrai nereikia, mat nusistovėjusios taisyklės jau seniai tapo įpročiu.

„Tu visą laiką gyveni su galvojimu, ką dedi į burną – tai svarbu ne tik dėl sveikatos, bet ir dėl išvaizdos. Per Kūčias aš lygiai taip pat nepametu galvos. Jei žinau, kad per Kalėdas manęs laukia keli renginiai, faktas, kad aš tikrai neprisivalgysiu, nes po to tiesiog jausiuosi prastai. Stengiuosi paragauti visko, tačiau po nedaug. Švenčių metu neleidžiu sau atsipalaiduoti, tačiau turint laisvo laiko, tikrai leidžiu sau pasilepinti“, – šypteli ji.

„Turiu gerą apetitą. Mėgstu ir lietuvišką, ir kitų tautų virtuvę. Produktai, be kurių neįsivaizduoju savo mitybos raciono, yra žuvis, mėsa, daržovės ir vaisiai. Tai man yra labai svarbu. Aš negaliu gyventi be mėsos. Nors kiaulienos valgau labai mažai, vištiena ir kalakutiena man yra vienas pagrindinių maisto šaltinių. Tikrai galiu gyventi be saldumynų – paprasčiausiai nejaučiu jokio jų poreikio iš organizmo“, – priduria Vaida.

Vaida Genytė

Anksčiau kruopščiai kalorijas ir dienos maisto normą skaičiavusi dainininkė, šiandien dėl to jau nebesuka sau galvos.

„Aš jau atmintinai žinau, kiek turiu suvalgyti. Man nebereikia ir tų svarstyklių, kai mečiau visas tas dietas. Pamenu, prieš kokius dvidešimt metų, sverdavau kiekvieną maisto porciją, o dabar to tikrai nėra, jau žinau viską. Geriausias patarimas šiuo klausimu – nuo stalo pakilti būnant dar šiek tiek alkana, nes sotumo jausmas ateina šiek tiek vėliau. To maisto dažnai mums tikrai nereikia tiek, kiek mes jo norime“, – sako pašnekovė.

„Žinau, kaip turi atrodyti mano maisto porcija. Įprastai valgau vieną kartą dienoje. Pusryčiai dažniausiai būna kava ir kažkas šalia jos. Vakarienė – apie 6 valandą vakare. Pietų aš tiesiog nenoriu. Tai yra pats darbingiausias mano dienos laikas ir aš tiesiog užsimirštu. Man taip tinka. Bėgant laikui atrandi savo mitybos įpročius ir gyveni sau laimingai, be jokių kančių. Mano ritmas toks, kad aš vėliau keliuosi, neturiu daugeliui įprastos rutinos, kuomet 8 valandą jau turi būti darbe. Pas mane viskas kitaip“, – aiškina ji.

Pasiteiravus, ar šalia gana griežtų mitybos principų jai pavyksta derinti ir sportą, Vaida atsidūsta.

„Sportas yra labai reikalingas, tačiau aš jo labai nemėgstu. Graužiu save, kad nesportuoju. Tikiu, kad su jo pagalba būtų išvis viskas tobula, tačiau kol kas prisižiūriu tik mitybą“, – prisipažįsta dainininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)