AGATA Tarybos pirmininkas, aktorius Rimantas Bagdzevičius pasidžiaugė, kad trylikti metai asociacijai atnešė daug džiaugsmo, kai Lietuvoje nuo šių metų kovo 1-osios nesusipratimas dėl atsilikusių laikmenų ir įrašymo įrenginių buvo išspręstas Seimui pataisius Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą. Tokia praktika taikoma visame pasaulyje.

Prodiuserio ir kompozitoriaus Gedimino Zujaus įrašų MAMA studijoje vykusioje spaudos konferencijoje paskelbta, kad
Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA teisių turėtojams šiais metais paskirstė 4,34 mln. litų atlyginimą, kuris yra 6 proc. didesnis nei pernai (4,077 mln. litų). Prieš porą metų asociacija atlikėjams, įrašų gamintojams, aktoriams buvo išmokėjusi 3,76 mln. Litų. Šiemet daugiau kaip 1 tūkst. litų atlyginimą gavo 285 atlikėjai.

AGATA direktorės Agnės Masalskytės teigimu, nuo kelių šimtų iki keliasdešimties tūkstančių litų gauna apie 1,5 tūkst. šalies atlikėjų. „Didžioji dalis mūsų surinktų lėšų lieka Lietuvoje – užsienio atlikėjams pervedame daugiau kaip ketvirtadalį už transliacijas, viešą muzikos grojimą, tuščias laikmenas surinktos sumos, – sakė asociacijos direktorė. - Pernai iš technologiškai atsilikusių laikmenų AGATA surinktas atlyginimas nesiekė nė 200 tūkst. litų. Tačiau jau po vasaros turėtų matytis, kokį poveikį surenkant atlyginimą turės išplėsta tuščios laikmenos bazė“, – viliasi A.Masalskytė.

Pats Stano neslėpė, kad jo gaunamas atlygis iš AGATA prilygsta minimaliam mėnesiniam atlygiui. Jis su spaudos konferencijoje dalyvavusiu Linu Adomaičiu yra ne tik kaip atlikėjai, bet ir kaip instrumentalistai, kuriantys muziką kitiems atlikėjams bei grupėms. „Tačiau yra daug žmonių, kuriems iš asociacijos gaunami pinigai sudaro nemažą dalį jų šeimos biudžeto“, - įsitikinęs atlikėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)