Visai neseniai Danieliaus nuotykius užsienyje tūkstančiai jo sekėjų galėjo stebėti instagrame. Į Kolumbiją jis leidosi kartu su kelionių entuziastu, prodiuseriu Mantu Bertuliu, o Egipte verslininkas poilsiavo su savo sūnumi. Abi išvykos D. Bunkaus socialiniuose tinkluose sulaukė nemažai susidomėjimo, kadangi vaizdo įrašuose netrūko ne tik asmeninio gyvenimo akimirkų, bet ir kurioziškų situacijų.

Šįkart į Sakartvelą su žavia kompanione išskrendantis D. Bunkus taip pat žada dalintis kruopščiai suplanuotos kelionės įspūdžiais – juos sekti bus galima ne tik verslininko instagrame, bet ir Delfi portale. Savaitę truksiantis privatus turas bus nušviestas paties Danieliaus akimis, jo įspūdžiais, pasakojimais, nuotraukomis ir vaizdo įrašais tiesiai iš kalnuotojo Sakartvelo.


„Beveik visą žiemą praleidau prie jūros, paplūdimiuose ar baseinuose. Mėnesį keliavau Kolumbijoje, tuomet laukė pora savaičių karantino Lietuvoje ir vėl mėnuo Egipte. Šįkart norėjosi keliauti ten, kur dar nesu buvęs. Sakartvelas jau ilgą laiką mane domino, bet jame apsilankyti taip ir neteko. Mane traukia kultūra, gastronomija, virtuvė, vynuogynai ir visa kita“, – pasakojo jis.

D. Bunkus apsilankys Tbilisyje, Bodbėje, Signachyje, Jvaryje, Mcchetoje, Stepanacmindoje, Gudauryje ir kitose lankytinose Sakartvelo vietovėse. Visos kelionės metu verslininkas pažins ir šiltuosius šalies regionus, ir sniegu aptrauktus slidinėjimo kurortus.

„Įdomu tai, kad Tbilisyje dabar yra vasara, o kelionės metu vyksime ir į kalnus, kur yra žiema. Tad vienoje šalyje patirsime oro skirtumus nuo maždaug +20 laipsnių iki galbūt net minusinės temperatūros. Lagamine teks įsidėti ir striukę, ir žygio batus, ir šortus“, – šyptelėjo pašnekovas.

„Bet per tiek laiko tiesiog išmoksti nesiimti nereikalingų daiktų, susipakuoji tik tai, ko reikia“, – pridūrė jis.

Danielius pasakoja, kad jis nėra tas turistas, kuris dienų dienas gali gulėti prie viešbučio baseino, jam daug įdomiau pažinti šalį iš arčiau, susipažinti su vietiniais, jų kultūra.

„Tiesą sakant, aš nelabai suprantu, kaip žmonės savo noru gali gulėti po deginančia saule visas dienas. Man tai sunkiai suvokiama. Kam save kankinti?“ – juokėsi jis.

Sakartvele D. Bunkaus lauks nuosavas automobilis, vairuotojas ir gidas.

„Bandysime ieškoti autentiškų vietų, kurios nėra pritaikytos turistams, nėra komercinės. Mano akimis, visos tos įprastos turistinės vietos neatrodo įdomios. Aišku, jos taip pat turi savo autentikos, bet bandysime ieškoti išskirtinių vaizdų“, – intriguoja pašnekovas.

Koronavirusu persirgęs D. Bunkus keliauti nebijo, visgi jis neslepia, kad dėl pandemijos šis pomėgis kiek nukentėjo.

„Kadangi esu persirgęs, tuo naudojuosi, kiek galiu. Aišku, dėl koronaviruso grėsmės keliavimo būdai tampa ne tokie patogūs, avialinijos yra linkusios taupyti, net verslo klasės lounge nebėra maitinimo – duoda tik sausą maistą išsinešimui. Tai maža kelionės dalis, bet vis tiek jaučiasi, kad pandemija tai apsunkino“, – pasakoja žinomas vyras.

Iki kelionės tikslo D. Bunkus turės įveikti du skrydžius. Pirmiausiai jis nusileis į Stambulą, iš ten, po kelių valandų laukimo, jis lėktuvu pakils į Sakartvelo sostinę, kur jo jau laukia ukrainietė draugė Natalija, atvykusi iš Kijevo.

Kuriozai kelionėse ir nuotykių transliavimas

Nemažai daliai į kitą šalį išsiruošiančių žmonių kelionė lėktuvu nekelia šypsenos, dažną skrydis net baugina, o D. Bunkui, išmaišiusiam kone visą pasaulį, šis procesas – vieni juokai.

„Nėra jokio jaudulio, – nusijuokė pašnekovas. – Aš daugiau keliauju, nei vietoje sėdžiu.“

Visgi kuriozinių situacijų oro uostuose yra nutikę. Kartą verslininkas netikėtai įsėdo ne į tą lėktuvą.

„Prieš kokius trejus metus iš Nicos turėjau skristi į Vieną. Ši kelionė buvo skirta tik kelių valandų susitikimui ir po to turėjau grįžti atgal į Kanus.

Atėjau į oro uostą, susiradau savo vartus, viskas tvarkoje, matau, kad dar turiu laiko, tad nuėjau užkąsti salotų. Kol aš valgiau, pasirodo, jie pakeitė mano skrydžio vartus. Aš, nieko neįtardamas, ateinu, darbuotojai nenuskaitė nei mano lėktuvo bilieto, nei paso. Buvau vienas iš paskutiniųjų keleivių. Mane įleido. Aš sau ramiai ir nuėjau, net nepakėliau akių į informaciją, kad pakeitė skrydį.

Atsisėdau į lėktuvą, o už manęs atskubėjo dar vienas vaikinas, kurio vieta, pasirodo, yra maniškė. Ėmėme kalbėtis, kas čia galėjo nutikti, jis išsitraukė bilietą, žiūriu, kad mano – visai kitokios spalvos ir kitos avialinijos, nei turėtų būti. Tada paklausiau, kur skrenda šis lėktuvas? O man atsakė – į Kiolną. O man juk reikia į Vieną! Stiuardesės jau kalbėjo apie pasibaigusį keleivių laipinimą, netrukus jau turėjome kilti, durys užsidarė.

Aš greitai pakilau iš savo vietos ir ėmiau prašyti, kad mane išleistų, aiškinau, jog įlipau ne į tą lėktuvą. Aš buvau be bagažo, skridau vos kelioms valandoms. Vos išsiderėjau, kad mane išleistų, stiuardesės ilgiausiai tarėsi su oro uostu, jo apsauga, ką daryti. Būčiau tikrai nuskridęs į Kiolną, jei ne tas keleivis.

Atrodo, sunku patikėti, kaip tai įmanoma, kai tiek yra apsaugos, sistemos oro uostuose. Bet gal į skrydžius Europos Sąjungoje žiūrima kiek paprasčiau, ne visada pažiūrima į bilietą. Pasą turi – ir gerai. Visgi spėjau į saviškį lėktuvą ir viskas baigėsi laimingai“, – neįtikėtinos istorijos detalėmis dalijosi jis.

Per savo gyvenimą D. Bunkus yra apkeliavęs daugiau nei 80 šalių. Nors konkretaus tikslo pabūti visame pasaulyje neturi – jis viliasi, kad taip nutiks ir be didelių pastangų.

„Aplankiau maždaug 85 šalis, neskaičiuojant tų, kurias praskrendi ar pabūni mažiau nei tris dienas. Tikslo apkeliauti viso pasaulio neturiu, kai kuriose šalyse esu buvęs daug kartų. Tai darau ne dėl skaičiaus, tiesiog keliauju ten, kur norisi“, – pasakoja Danielius.

Nuolat kelionių nuotaika gyvenantis verslininkas viliasi, kad netrukus bus atverti skrydžiai į Aziją – čia jis mielai vyktų su bičiuliu M. Bertuliu, su kuriuo patyrė nepamirštamus nuotykius Kolumbijoje.

„Kelionės yra vienas didžiausių malonumų gyvenime. Dažnai būna, kad kuo egzotiškesnės šalys – tuo įdomiau. Yra tekę būti išties įstabiose pasaulio vietose. Kuo vieta neįprastesnė, tuo smagiau keliauti“, – tikina jis.

Visgi keliaujant po ne turistams pritaikytas vietas neretai iškyla pavojų.

„Visko būna, pavyzdžiui, bando apiplėšti. Kolumbijoje, jei keliausi kaip daugelis turistų, viskas yra gana saugu, bet mes su M. Bertuliu lindome ten, kur įprastai žmonės savo noru nelenda. Tai ten, aišku, visokių nuotykių ir nutinka, bet tu įvertini rizikas“, – sako verslininkas.

„Stresinėse situacijose įprastai esu šaltų nervų. Baimės didelės neturiu. Aišku, viskas proto ribose, žinoma, kad natūraliai veikia saugumo instinktas. Bet nedarau didelės tragedijos, jei, pavyzdžiui, tave apvogė. Na, jei jau taip nutiko, viskas, pamiršk. Galvok, ką toliau veikti. Man būtent taip nutiko Kolumbijoje, ten buvo pavogtas mano telefonas. Na, ir ką? Tai nėra didelė bėda. Nusiperki naują ir gyveni toliau“, – su šypsena pasakoja jis.

Danielius Bunkus

D. Bunkus yra atviras pažintims ir gana greitai susiranda naujų draugų – ši jo savybė padeda ne tik versle, bet ir svečiose šalyse.

„Draugų pavyksta susirasti išties greitai, nepriklausomai, ar moku vietinę kalbą, ar ne, – juokiasi jis. – Pavyzdžiui, būnant Egipte, su vietiniais gyvačių prižiūrėtojais susibendravome tiek, kad po to visi kartu smagiai pavakarojome, net pas juos namuose teko apsilankyti. Kalbėjome per „Google“ vertėją arba gestų kalba.“

„Paryčiais jau be akcento arabiškai pavyko susišnekėti“, – šmaikštavo pašnekovas.

Pasiteiravus, ar nebaisu, kad kelionėse jį dėl atvirumo ir pasitikėjimo žmonėmis gali apgauti, Danielius dėl to per daug nesuka galvos.

„Na, kiek stipriai mane gali apgauti? 100 eurų paimti iš kišenės? Tai, sėkmės. Gal jiems jų reikia daug labiau nei man“, – svarstė jis.

„Man patinka su žmonėmis bendrauti, susipažinti, labiausiai patinka bendrauti su protingesniais už save, nes tada sužinai kažką naujo, gali pasimokyti. Kitose šalyse keliaujant aš visada išmokstu bent kelis žodžius ar keletą frazių, kad šiek tiek galėčiau susišnekėti, padėkoti, pasisveikinti. Tai žmonės priima labai geranoriškai. Na, juk taip yra ir Lietuvoje. Jei atvyksta užsienietis ir jis bent kažkiek bando kalbėti lietuviškai, į jį požiūris jau bus geranoriškesnis. Taip yra visame pasaulyje ir tai labai padeda kelionėse“, – dalijosi D. Bunkus.

Danielius Bunkus

Baimės stoti prieš kamerą kelionės metu Danielius nejaučia. Nebijo jis ir to, kad žmonės išvys jo asmeninio gyvenimo dalį.

„Aš su Bunke kiek metų pragyvenau, tai man po tiek metų nejaukumo nėra, – nusijuokė pašnekovas. – Baimės tikrai nėra. Ir neturiu visiškai jokios baimės sulaukti komentarų. Nors pastaruoju metu lyg ir tai sumažėjo, anksčiau būdavo daugiau, gal žmonės gerėja? Norėtųsi taip tikėti. Visgi ta negatyvi nuomonė ar komentarai manęs neveikia – jie kaip vanduo nuo žąsies. Nuo neigiamų žmonių komentarų man nei sunkiau gyventi, nei blogiau versle sekasi. Viskas tas pats.“

Nors sudominti šiuolaikinį interneto vartotoją nėra lengva, D. Bunkui tai pavyksta – instagrame jo įrašus seka beveik 40 tūkst. sekėjų. Kuo verslininkas žavi žmones?

„Nežinau. Čia reiktų klausti mano visų buvusiųjų žmonų ir sugyventinių, jos geriau pakomentuotų, kuo aš jų dėmesį patraukiau“, – nusijuokė žinomas vyras.

Internautai apie D. Bunkų nesibodi ne tik komentuoti, bet ir rašyti privačias žinutes, kurių turinys – nuo pikantiškų pasiūlymų iki grasinimų.

„Žinutės būna įvairiausios. Kviečia ir į pasimatymus, ir draugauti, ir pabendrauti, ir atsiduoti siūlo – visko gali surasti. Būna, kad siunčia ant trijų raidžių iš niekur nieko, bet dėl to nesuku galvos, užblokuoju tokius žmones ir gyvenu sau ramiai toliau“, – šypteli jis.

Visgi Danielius sutinka, kad neretai žmonės jį sutikę realybėje pakeičia savo mitais apipintą nuomonę.

„Ne vieną kartą, kad ir po trumpo pokalbio, esu girdėjęs, kad esu „visai normalus“, – nusijuokė pašnekovas. – Tereikia su manimi pabendrauti.“

D. Bunkaus nuotykius Sakartvele bus galima sekti ne tik jo socialiniuose tinkluose, bet ir Delfi portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (355)